Friday, November 25, 2016

The New Dress


Today is the first day of Stellarium's new design. I have been feeling lately that I want to open the windows at Stellarium, paint the walls, and bring in new furniture - which basically means new design. All new things take some time to get familiar. But I believe those who have regularly been here before, will find everything nicely.  

I'll note that the right sidebar now has Stellarium's social media channels in addition to the most popular posts - Instagram and Pinterest are both there. The latter is brought out for the first time in Stellarium - I haven't been using Pinterest much, but once you dip into that world, you can seek and find inspiration for hours. With the last design, I missed having an archive the most myself. With the new design, you can freely browse older posts. The header of the blog will keep its old form with all the subsections of Stellarium. 

When my blog design was renewed, I decided to close it for a bit, and I also announced it on Facebook. When I woke up in the morning, I found so many letters on Facebook, I was out of breath. They were from my readers. Some asked if everything was OK with my health, and hoped that whatever it was, all will be well. Some asked if they could help and what's wrong. Some wrote that no mater what happened, I'll be fine. Opening those letters, I was speechless The support and care! Us, quiet Estonians, so seldom tell each other those words, and these letters brought tears to my eyes. I responded to every single one that it's only a design refurbishment, and everything is well. I would have never guessed that closing the blog for 10 hours brings me so many letters by morning which brought warmth, sunshine, and love into a gray day. Thank you, everyone! I love you with all my heart!I'm eager to read the opinions and emotions towards the new design from of all my readers. Your opinion matters to me, and as always you can leave it in the comment section.



Alates tänasest on Stellariumis uus kujundus. Viimasel ajal tundsin, et soovin blogis justkui aknad avada, seinad üle värvida, uue mööbli sisse tuua ja lauale lilli sättida, mis piltlikult tähendabki uut kujundust. Kõik, mis on uus, nõuab alati pisut harjumist. Kuid usun, et need, kes on Stellariumis pikemalt käinud, leiavad kõik kenasti üles. Samuti ei peaks kujundus olema võõras neile, kes esimest korda blogisse külla tulevad.

Märgin ära, et paremal küljeribal leiab lisaks kõige populaarsematele postitustele erinevad Stellariumi sotsiaalmeedia kanalid - esindatud on nii Instagram kui ka Pinterest. Viimane on esimest korda Stellariumis ära toodud, ma pole olnud väga suur Pinteresti kasutaja, kuid nagu paljud teavad - kui sinna maailma kord ära eksid, võib sealt tundide viisi inspiratsiooni nii otsida kui ka leida. Stellariumi eelmises kujunduses tundsin ise kõige rohkem puudust arhiivist ja siin saab täiesti südamerahus arhiivis rahulikult ringi tuustida. Blogi päises on alles riba, kust leiab kõik rubriigid, mis Stellariumis on esindatud. 

Sel korral pakkus blogi ka ühe tõelise üllatuse. Nimelt, kui Stellariumile hakati õhtul uut kujundust üles panema, otsustasin blogi mõneks ajaks sulgeda ja teavitasin sellest Facebookis ka oma lugejaid. Kui ma hommikul ärkasin, leidsin Facebookist eest nii palju kirju, et mul jäi hing kinni. Need olid minu lugejatelt. Kes küsis, kas mu tervis on korras ja avaldas lootust, et mis ka põhjuseks ei oleks, kõik saab ühel päeval korda. Kes uuris, kas on abi vaja ja milles asi? Kes kirjutas, et ta usub, et ükskõik, mis minuga juhtunud ka pole, küll ma saan hakkama. Avades neid kirju, olin ma sõnatu. Milline poolehoid ja hoolivus! Meie, vaiksed eestlased ütleme üksteisele nii harva selliseid sõnu, kuid need kirjad tõid mulle pisarad silma. Ma vastasin igale kirjale, et hetkel käib lihtsalt kujunduse muutmine ja kõik on korras. Kuid ma poleks kunagi arvanud, et blogi sulgemine kümneks tunniks toob mulle hommikuks nii palju kirju, millest sellel hallil hommikul kiirgas soojust, päikest ja armastust. Vaat, mis võib kõik välja tulla. Aitäh kõigile! Ma armastan teid kogu südamest!

Ootan huviga iga lugeja arvamust ja emotsiooni ehk mis tundega sina uue kujunduse vastu võtad? Seega on sinu arvamus mulle oluline ja nagu ikka, saab selle jätta Stellariumi kommentaariumisse.  


FOTOD: Meisi Volt 
SHARE:

20 comments

  1. Minu esimene mõte oli ka, et miks sulged?
    Aga ma nagu sain kuidagi aru ka, et see ei ole igaveseks. Vast teed muudatusi ja tuled lähiajal tagasi.
    Näes, ei jõudnud korralikult muretsema hakatagi, aga juba oledki tagasi!
    Kujundus on mõnus ja lihtne, raskusi ei ole ja liiklemine siin on lihtne. Kõik leiab üles. Kes otsib, see leiab ning leidmata ei jää.
    Tore! Oled tagasi! :)

    Jõudu!

    Maris

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh tagasiside eest! Sina oled üks pikaajalisemaid lugejaid. Mäletan nii hästi üht kelmikat loosi, millest Sa osa võtsid ja mis väga lõbusalt lõppes! Soojad tervitused Viljandisse!

      Delete
    2. Mu esimene reaktsioon oli w**, aga õnneks vastasid sa kiirelt, et muudad ainult kujundust :)
      Väga halb oleks kui ainukene blogi , mida loen , suletakse.
      Mulle väga meeldib uus kujundus.
      Soovin Sulle edu Su tegemistes ning jään ootama uusi,põnevaid jutte ja seiku ;)

      Musikallipai.

      Delete
    3. Milline vürtsikas reaktsioon :) Aitäh, et oled ikka teemadele kaasa elanud. Lähiajal on tulemas palju üllatusi, loodan, et oled siis kohal nagu viis kopikat! Soovin Sullegi edu!

      Delete
  2. Uus kujundus on minu tass teed. Kõik on lihtne ja kättesaadav. Pinterest on väga vahva! Kiidan samuti arhiivi, millest jäi eelmises blogis vajaka. Selles kujunduses on rohkem elu ja särtsu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. See on nii veider, kuidas meie maitse muutub. Mulle väga meeldis eelmine kujundus, kuniks ühel õhtul vaatasin, et tegemist on justkui matusebüroo leheküljega ja otsustasin selle koheselt ära muuta...

      Delete
  3. Meie, lugejad armastame sind ja sinu blogi, Stella, sellepärast toimuski sulgemisteate peale kollektiivne ehmatus :)
    Kuigi vahel suhtun uutesse asjadesse eelarvamusega, siis seekord on ainult kestvad kiiduavaldused : uus kujundus väga hea, kõik lihtsalt leitav ja käepärane. Eraldi kiidusõnad arhiivi kohta, sellest tundsin enne puudust vahel.
    Remont, uus kujundus ja uus sisseseadmine on vahel vajalik ja nüüd lähen ise edasi ennast ja oma elu kolima, sisse seadma uues kohas ja kõike uut endale kujundama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soovin Sulle remondiks edu! See on nii inspireeriv ja tore tegevus, mis aitab argipäeva unustada. Saad luua endale oma armsa maaila, milles elada. PS. Tundub, et arhiiv meeldib kõigile :) Ma isegi rõõmus.

      Delete
    2. Remonditud, kohale kolitud ja täna õhtul on kõik elutähtsad asjad kõige alumistes kastides. Kass paanikas ja inspireerivat kujundamist jagub tükiks ajaks :D

      Delete
    3. Väga tubli! Kassile ehk pisut palderjani ja kohe tal ongi tuju hea :) See oli muidugi nali...

      Delete
  4. Õnneks mul on kiire olnud ja pääsesin rabandusest. Stella, sinu blogi on mõnus hubane paigake, teed tassi teed ja tunned ennast mõnusalt. Seega ei imesta et paljud ärevil olid. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan Sind. Muide, olen tahtnud küsida, kas Daniel Wellingtoni kell, mille kunagi Stellariumist võitsid, teenib Sind ikka jätkuvalt ja kenasti?

      Delete
  5. Minul on juba paar aastat traditsioon lugeda Stellariumi laupäeva hommikuti. Ehmatus jäi sedakorda ära, kuid arvan, et oma sõltuvust blogijast märkad, kui blogi vahepeal ei ole. Mina olen nii palju iluvidinaid tänu Steööariumile ostnud, et sellest blogist on saanud nagu hea sõbranna, kes oskab igale küsimusele vastata. Hindan seda, et jõuad vastata ka lugejate kommentaaridele, see annab lugejale tunde, et ta on personaalselt blogisse oodatud. Aitäh Sulle selle kõige eest!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laupäevahommik on tõesti loodud kõigiks nendeks asjadeks, mis meid aitavad nädala kiirusest välja viia. Loodan, et Stellarium on ja jääb selleks paigaks, kus lugeja saab hetkeks aja maha võtta ja kulgeda minu loodud loos. Aitäh Sulle.

      Delete
  6. Uus ja huvitav :) Jääb rohkem silmagi ja nii võib siis end siia lehele ära unustada...mis on ju pigem hea ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Sain ka Su kirja ja vastan sel nädalal niipea kui saan :)

      Delete
  7. I like the new design. It is easy to find what we are interested .Stella blog and our queen Stella have always been and will be with refined taste and style. :) Marijana Šimić

    ReplyDelete
  8. Jaa, minule ka uus kujundus väga meeldib! Ja armastan sind ka, armas Stella! :) Su blogi pakub mulle alati rõõmu, on postitustes minu pilte või ei ole! Ja ma tahaks ka ühel päeval nii lennukalt ja hästi kirjutada kui Sina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh Sulle! Ja meil on uuel aastal uued väljakutsed. Seega tegemist jätkub :) Kallistused vastu!

      Delete

Blogger Template Created by pipdig