Thursday, May 12, 2016

Welcome to Vita Liberata paradise!


As soon as the first sunny weathers come to Estonia, most people in the streets have a wonderful tan. Not me. I'm always white as snow. When I've been on holiday in a warm place, I always return the same colour. I don't go red, I don't go brown. When I went to a dermatologist, she told me my skin doesn't produce melanin and I have to accept the fact that I'm white. Guess what! I have never accepted my white skin, that is thought to be beautiful.

So I have applied kilometres of self tanning lotions throughout time. When the crowned king of self tanning products Vita Liberata came to Estonia, I was ready to test them immediately.  The first thing people should like about Vita Liberata products is that they don't have a typical smell of self tanning lotions. I personally like the scent of self tan, and it doesn't matter much, but I know I am in minority in this case. When a new self tanning lotion makes it to my life, I usually test it first only on my legs and if the result is flawless, it goes on the whole body. I made it a rule on one lovely day when I tested a new self tanning lotion and woke up spotty in the morning, as if I'd rolled around in I'd-rather-not-say-what. It didn't help that my male boss who never asked anything personal, asked after a meeting if my hands had caught fire...


Regardless of the luxurious reviews Vita Liberata has been getting, I tried Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tinted Tan Mousse on my legs first. You can apply it with a special glove. Since the product is brown, I recommend the glove as it helps avoid brown palms. When I'd applied the mousse on my legs in the evenings, I woke up with a pleasant surprise - my legs were naturally brown. No orange! The tan is extremely natural. What I didn't want to believe was that the tan would last this long - ten days. When I use self tanning lotions, I give the tan a longer lifespan by using body creams and dry oils almost every evening after a shower.



I also tried their Self Tanning Tinted Lotion" with marula oil. It gives an instant tan and since it is brown, I can see which parts of my body are already covered and what still needs work. True, the marula oil lotion is so dark (I had medium shade) that I mixed it with body cream. Also a very clever way to save up on the product! The advantage of both products is that they dry quickly and I don't have to stand in the middle of the bathroom half the evening. You know when you take longer in the bathroom, and soon enough there will be a plaintive knock on the door. It's a sneaky law of life that when you want to take your time in the bathroom, all of a sudden, everyone has business there. Since I love sleeping in pajamas, I discovered that the big plus of Vita Liberata products is that your pajamas won't be as tanned as I in the morning. How they do it that it doesn't stick on clothes, is their luxurious secret.


The third product is their very smart self tanning mineral powder Trystal Minerals that has the world's softest kabuki brush. When you apply it straight on the skin, the result is lovely golden. I don't wear makeup at home, but I like flirting with the Vita Liberata brush and contour my face with it a bit. The result is a long lasting contoured face. Just like sunkissed.

The Vita Liberata selection is really interesting. In addition to the self tanning mineral powder, they also have a Self Tanning Night Moisture Mask. You can apply it on clean skin in the evening and you'll wake up with a light tan in the morning while the skin on your face is deeply nourished. My experience with self tanning products this far is that they don't moisturise much (they can say whatever they want on the package), but this product is a different class. It's like grabbing the wheel of a Volvo after a Volga. I'll note that I don't use self tanning products on my skin very often, because regardless of how good they are, they still clog pores. So I'll probably survive til next summer with this 65ml tube of Self Tanning Night Moisture Mask. One is certain - if you're a fan of self tanning lotions, then Vita Liberata means you've reached heaven where everything is possible.


Kohe, kui Eestisse saabuvad päikeselised ilmad, on enamik tänavapildis vastu tulevaid kaaskodanikke võrratu jumega. Mina mitte. Mina olen alati lumivalge. Kui olen käinud soojamaa reisidel, tulen alati tagasi täpselt samasugusena. Ma ei lähe punaseks, ma ei lähe pruuniks. Kui käisin nahaarstil, ütles ta mulle, et minu nahk ei tooda melaniini ja ma pean leppima sellega, et olen valge. Mis ma öelda oskan... Ma pole iial oma valge nahaga, mida ilusaks peetakse, leppinud. 

Seega olen isepruunistuvaid kreeme endale läbi aegade mitu kilomeetrit peale ladunud ning ikka ja alati endale uut otsimas. Seega, kui Eestisse jõudis uus isepruunistuvate toodete kroonitud kuningas Vita Liberata, olin neid kohe valmis testima. Esimene, mis peaks paljudele Vita Liberata toodete puhul meeldima, on see, et nendel ei ole tüüpilist isepruunistuva kreemi lõhna. Minule isiklikult väga meeldib isepruunistuva kreemi lõhn, seega ei oma see minu jaoks erilist tähtsust, kuid tean, et jään siinkohal selgelt vähemusse. Kui minu ellu ilmub mõni uus isepruunistuv kreem, siis tavaliselt testin seda esmalt vaid jalgadel ja kui tulemus jääb laitmatu, läheb see kogu kehale. Võtsin selle endale reegliks päeval, kui testisin üht uut isepruunistuvat ja hommikul ärkasin nii laigulisena, nagu oleksin "ma-parem-ei-ütle-kus" püherdanud. Kogu olukorrale ei lisanud kergendust tõik, kui minu meesülemus, kes iial mitte midagi isiklikku ei küsinud, päris minult pärast koosolekut, kas mul on käed põlema läinud... 


Hoolimata sellest, et Vita Liberata on saanud vaid häid arvustusi, testisin seda ikkagi ettevaatlikult. Esmakordselt kandsin vahtu "Vita Liberata Phenomenal 2-3 Week Tinted Tan Mousse" vaid jalgadele. Vita Liberata tooteid on võimalik nahale kanda spetsiaalse kindaga. Kuna toode ise on juba pruuni tooni, soovitan kindlasti kinnast, sest see hoiab ära pruunid peopesad. Kui olin õhtul vahu jalgadele määrinud, ärkasin hommikul meeldiva üllatusega - jalad olid loomulikult pruunid. Ei mingit oranžikat tooni! Päevitus tundub äärmiselt loomulik. Mida ma kuidagi uskuda ei tahtnud, on see, et päevitus kestab nii pikalt - umbes kümmekond päeva. Kui ma kasutan isepruunistuvaid kreeme, siis kingin jumele pikema elu kasutades pea igal õhtul pärast dušši kehakreeme ja kuivõlisid. 

Lisaks testisin nende isepruunistuvat marula õliga losjooni "Self Tanning Tinted Lotion". See annab kohese päevituse ja kuna ta on samuti pruuni tooni, siis näen täpselt millise osa kehast olen ära katnud ja mis vajab veel võõpamist. Mõlema toote eelis on, et nad kuivavad nahal kiiresti ja ma ei pea pool õhtut keset vannituba seisma. Tead ju küll, kui vahel läheb vannitoas kauem ja juba kõlab uksel kaeblik koputus. See on justkui alatuse seadus, et kui tahad vannitoas pikemalt olla, on sinna äkki ka kõigil teistel asja. Kaasa arvatud sinu kassil. Kuna ma armastan magada pidžaamas, avastasin, et Vita Liberata toodete suur pluss on see, et pidžaama pole hommikuks sama päevitunud kui ma ise. Kuidas nad seda teevad, et see riietele ei hakka, on juba nende luksuslik saladus.


Kolmas toode on nende väga nutikas isepruunistuv mineraalpuuder Trystal Minerals, millel on kaasas maailma kõige pehmem kabuki-pintsel. Kui seda otse nahale kanda, jääb see mõnusalt kuldne. Kodus olles ma end ei meigi, kuid mulle meeldib Vita Liberata pintsliga flirtida ja sellega pisut nägu kontuurida. Tulemuseks on kauakestev kontuuritud nägu. Täpselt selline nagu oleks päikeselt kerge suudluse saanud. 

Vita Liberata valik on äärmiselt põnev. Lisaks ainulaadsele isepruunistuvale mineraalpuudrile on nende valikus ka niisutav näomask "Self Tanning Night Moisture Mask". Selle saab mugavalt õhtul puhtale nahale kanda ja hommikul ärkad üles kerge jumega, samal ajal on näonahk sügavalt niisutatud. Minu jaoks on seni olnud isepruunistuvad tooted just sellised, mis nahale samal ajal kuigi palju niisutust ei paku (kirjutagu nad oma pakendil mida soovivad), kuid see toode on teine klass. Umbes nagu istuksid Volga roolist kõigi mugavustega Volvosse. Mainin ära, et kasutan näol isepruunistuvaid tooteid väga harva, sest hoolimata sellest, kui head nad ka pole, ummistavad nad siiski poore. Seega saan ma ilmselt sellest 65 ml isepruunistuvast maskist läbi kuni järgmise aasta suveni. Kui sul tekkis huvi, kiika kaubamajja Stockmann või tee tutvust nende valikuga e-poes TanTan.ee Üks on selge - kui sa oled isepruunistuvate kreemide fänn, siis Vita Liberata tähendab seda, et sa oled jõudnud paradiisi, kus kõik on võimalik!


PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

23 comments

  1. Esiteks: minu süda jättis lööke vahele, kui nägin fotot, kus Sa valges pidžaamas veel valgemate voodipesude vahel - pruunistavaid kreeme testid :) olen neid mingil eluetapil ka ise omajagu proovinud, aga esimeste ebaõnnestumiste peale (liiga) ruttu alla andnud. Igatahes seekord tõstis mus pead huvi ja uudishimu - pruunistav, loomulik, mittemääriv, püsiv... ! Ma ei oskaks enam muud soovidagi juurde lisaks ühelt pruunistavalt tootelt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. See, mis mul seljas on, kannab üsna peent nime - negližee :) Tegemist on vintage Brooks Brothersi negližeega, millega käin vahel hommikuti toas ringi. Väga mugav, midagi muud selga ei pea panema. Kui olime Meisiga reisil ja tellisin restoranist sviiti toidud ning võtsin need selles samas negližees vastu, soovitas Meisi mul ennast edaspidi korralikult riidesse panna :D

      Delete
  2. Selle suvega saab alguse minu päevitamise lõpp. Kehale saan ma tahes-tahtmata päikest, kuid näonahka kavatsen täie rauaga kaitsta. Selleks on mul juba kaks potsikut 50 spf kreemi muretsetud. Miks selline otsus, tuli sellest, kui vaatasin ühe dermatoloogi videot, kus ta näitas kliendi nahka, mis oli kohutavalt poorne. Ta rääkis, et sellise naha taga on päike ning kuna klient oli töötanud pikalt õues, siis oli kerge põhjus ja tagajärg kokku viia. Mul on isegi üsna poorne ja õline nahk ning elan soojemal maaal, tahan anda parima enda nahale. Isepruunistuvad tooted oleksid ka mul edaspidi heaks abimeheks - kuigi näonahal ma ei ole julgenud siiani proovida. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaanika, see on väga õige otsus, sest mõõdukas koguses päikest on hea, kuid kahjuks on teada, et meile siin külmas Eestis lähevad väga paljud naised ja mehed esimeste soojade ilmadega randa, kus ollakse hommikust hilja õhtuni. Sellega tehakse oma nahale karuteene. Kui jälgida lapsi, siis nad oskavad päikese käes olla palju mõõdukamalt. Olen vaadatud oma lapse ja tema sõprade pealt, kuids nad on mingi aja päikese käes ja liiguvad siis kas tuppa või varju. Selles mõttes jään mina ilmselt lapseks, sest saan päikese käes istuda ca tunnikese, siis lähen tuppa. Mind tabab mingi veider rammestus ja väsimus, mida ma ei oska seletada. Huvitav, kas ma olen ainus?

      Delete
  3. Luban igal aastal, et lõpetan päevitamise, kuid endiselt käin sõbrannadega rannas. Eelmisel aastal tulid näole esimesed päikesest tingitud pigmendilaigud, mis on minu meelest kohutavad. Sarnaselt Jaanikale otsustasin sel aastal samuti päevitamisele lõpu teha, sest pigmendilaike tuleb vaid juurde. SPF`i potsikud on mul kapis ka varuks ja määrisin juba tervele kehale. Mul ei jää muud üle, kui suunata oma pilk isepruunistuvate toodete poole. Olen neid vahel kasutanud ja mind nende lõhn samuti ei häiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esimene signaal, mis paneb naisi mõtlema, kui palju nad on päikese käes aega veetnud, ongi kahjuks pigmendilaigud. Kosmeetikatööstus on selle pealt kõvasti teeninud, sest igal aastal tuleb välja sadu kreeme, mis võtlevad pigmendilaikude vastu, kuid tegelikkuses nad vaid leevendavad olukorda. Minu sõprade kogemuste põhjal pole palju neid, keda oleks kreemid aidanud. Seega on odavaim viis vältida suurt päikest näole ja kasutada SPF tooteid.

      Delete
  4. Tere, Stella! Proovisin ka ise puudrit. Mina ütleks selle kohta ainult kiidusõnu. Aga kas Sulle tundus, et see oli ka isepruunistav? Või kui meigi võtad maha? Jäi siis päevitusjume ikka peale?
    Ps. tänu minu soetamisele, on mul ostnud selle 2 inimest. Küsimusi nii palju, et mida ma kasutan, nahk nii ilus ;) Õigevalik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, see jätab väga kerge jume, mis on minu meelest kaunis. Mulle ei meeldi väga päevitunud nägu ja samuti liigne kontuurimine, kuid selle puudriga on justkui kõik paigas. Eks toodet ostavadki sageli need, kes näevad, et näed kaunis välja ja küsivad siis, kas selle ilu taga on mõni nutikas toode :)

      Delete
  5. Ma kunagi ammu proovisin isepruunistavat kreemi, vist 1-2 korda sai proovitud ja sinna see jäigi. Lõhn oli ka pigem ebameeldiv. Just laupäeval kasutasin SPF30 tugevusega kreemi, kuna olin terve päeva põllul. Nokamüts säästis kuumava päikese eest mu pea ja näo :) Sinna, kuhu sai kreemi määritud, ei tulnud isegi kõige nõrgemat pruunikat jumet :D Kui naised veel kuidagi mõtlevad ja kaitsevad end kreemidega, siis mehed, no need mehed...ja pärast piuksuvad, et punased kui vähid ja keha tulitab :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, meestele tuleb päikesekaitse kreem ikka ise näkku määrida ja siis on ka kuulda kaeblemist nagu tahaks lapsel kommi ära võtta...

      Delete
  6. Tere, Stella! Vita Liberata puuder tundub kõige põnevam! Midagi sellist, mille olemasolust polnud aimugi, kuid mis nüüd pärast arvustuse lugemist peab minu kosmeetikakotti rändama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Enam täpsemini ei saa öelda - varem ei teadnud, et on olemas, nüüd on kohe vaja! Tuttav tunne nii paljude asjadega :)

      Delete
  7. Mina ei suuda elada samuti ilma isepruunistuvate kreemideta, kuid sellest firmast kuulen esimest korda. Ma naersin südamest selle koha peale, kui su ülemus küsis, kas käed on põlema läinud, sest tean seda tunnet, kui sõrmenukid on liiga tumedad. Kui sa oled nii palju erinevaid isepruunistuvadi kreeme testinud, siis ootaksin ka postitust, milline odavamatest on parim?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tumedad sõrmenukid ja käte laua alla peitmine - see on vist see, mida teavad kõik need, kes ohtralt isepruunistuvaid tooteid kasutavad :) Võtan Su soovi arvesse ja kindlasti on mul üks toode, millest rääkida :)

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Päris huvitav lahendus - käed puhtaks hambapastaga! Kuidas see täpsemalt käib?

      Delete
    2. Võtad hambapasta (eriti hea oleks mõni sooda baasil) ning hõõrud sellega pruunistajaga näärdunud käsi, nagu peseksid seebiga käsi ning loputad puhtaks. Olenevalt hambapastast võivad käed veidiks ajaks piparmündiselt õhetama jääda :D

      Delete
    3. Aitäh hüva nõu jagamast. Proovin seda juba täna õhtul.

      Delete
    4. Päris huvitav lahendus - käed puhtaks hambapastaga! Kuidas see täpsemalt käib?

      Delete
  9. I have always been very sceptical about self-tanners, mostly because the results can look so horrible so often. But by the sound of it, I think even I would be willing to try the foam. The powder sounds intriguing, would want to try that, too!

    ReplyDelete
  10. Kas sa oled saanud ka Luuv isepruunistavat kuivõli katsetada?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ole. Ma olen vaadanud nende porgandiga kuivõli sädelusega, kuid senini veel Luuvi asju testinud pole. Mis on sinu muljed?

      Delete
  11. Mul sõbranna proovis, tellis veebist, ja tal on hästi positiivsed kogemused. Eriti just lõhna ja tulemuse osas. Olevat hästi lihtne kasutada ja kuivab kohe ja tulemus on hästi ühtlane. Ja värv on hästi loomulik. Ma ise vaatasin, et on päris kallis, kuigi on vist Eesti oma...
    Merle

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig