Monday, July 27, 2015

Vacation



Tove Jansson's book Moominvalley in November reminds me of this year's summer. In the book, all the characters come to Moominvalley to meet the moomins, but who are not there are the moomins. It's the only book where the main characters up til then have vanished. Their tall house will gather different characters from the previous book at different times. They all miss the moomin family and at the end of the book they all leave for their own homes. Similar feelings have overtaken me while writing this post.

July is vacation  month for many in Estonia. But what we haven't been given this year, is a warm summer. And it seems that the nicely burning summer heat won't arrive. It seems that many friends of mine, figuratively speaking, have set the table for the warm summer, but the party will not be happening. The end of the July that's rushing in hints what the next steps should be and where summer should be sought for... If last year we went for many picnics on a boat on Pirita river, then this year I've only had a cup of coffee outside on a brighter day. One of those days Meisi did this lovely photo shoot outside.




Outfit details:

Shoes: & other stories 
Dress: H&M
Watch: Daniel Wellington
Jewelry: Givenchy, Pi-Ret Jewelry


Tove Janssoni raamat "Hilja Novembris" meenutab mulle tänavust Eestimaa suve. Selles jutus tulevad kõik tegelased Muumiorgu, et kohtuda muumitrollidega, kuid keda kodus pole - need on muumid. See on ainus raamat, kus seniste lugude peategelased, muumitrollid, on jäljetult kadunud. Nende kõrgesse majja hakkavad eri aegadel kokku tulema pea kõik varasematest raamatutest armsaks saanud tegelased – pumpsud, Nuuskmõmmik, Filifjonka ja teised. Kõik tunnevad pererahvast puudust ja raamatu lõpus lahkuvad pea kõik oma kodudesse. Sarnased tunded ja mõtted valdavad mind täna, kui ma seda postitust kirjutan. 

Juulikuu on paljude eestlaste jaoks puhkusekuu. Kuid mida meile pole sel suvel antud, on soojad ilmad ja kõrvetav päike. Ja tundub, et mõnusalt kõrvetav suvesoojus ei tulegi kohale. Mulle tundub, et paljud mu sõbrad, tuttavad ja mina ise oleme piltlikult öeldes katnud sooja suve jaoks laua, kuid pidu jääb pidamata. Hoogsalt lähenev juuli lõpp annab aimu, mis suunas tuleb tegutseda ja kust edasi suve otsida... Kui eelmisel aastal käisime mitmeid kordi paadiga Pirita jõel piknikku pidamas, siis sel aastal olen piirdunud sellega, et eredamatel päevadel õues tassike kohvi juua. Ühel sellisel päeval tegi Meisi minust õues selle toreda pildiseeria. Kas sina oled juba puhanud ja kuidas sina sooja suve kavatsed küttida? 


PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

8 comments

  1. Nii kaunis naine oled ning kollane värv sobib imehästi Sulle! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh. Armastuse kollase värvi vastu olen saanud oma emakeselt, kelle lemmikvärv on kollane. Seega, kui kannan kollast, mõtlen alati oma emale :)

      Delete
  2. You re so beautiful in this dress!
    Nice pictures!

    ReplyDelete
  3. Suvi on tõesti olemata olnud, aga see pildiseeria on väga kaunis! ja suvine! Mina ilmast ei hooli, see tähendab, et sadagu või pussnuge - mina lähen augustikuus Peipsi-äärde. Kujutan ette, kuidas ööbin järveäärses puhkemajas, sõidan rattaga mööda Eesti pikimat külatänavat, ostan värsket kala ja kasvuhoones kasvatatud värsket kurki, käin vanausuliste kirikus, loen head raamatut... ja seda kõike teen üksinda. Noh, mõnikord vajab naine natuke üksindaolemise aega!

    Aga pigem loodame ikka, et see augustikuu tuleks päikselisem... või vähemalt ilus vananaiste suvi sügisel :)


    Epp


    ReplyDelete
    Replies
    1. Üksinda on väga mõnus olla. Tõsi, ma lootsin, et saan suvel ohtralt nii jalgrattaga kui ka tõukerattal ringi sõita, kuid nüüd käin ringi kummikutes, mis meenutavad mulle seda, et õige pea on sügis käes. Sinu puhkus tundub igatahes väga mõnus. Seega pöidlad pihku, et tuleks soojad ilmad.

      Delete
  4. Sinu kollase kleidiga outfit on nagu päikesekiir selle aasta suves :D
    Puhkus läks koos juulikuu lumega :D , äkki saabub suvi sellel aastal sünnipäevakuul augustis, lootus jääb :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loodan väga, et saad oma sünnipäevakuul soojust nautida. Kujutan ette, et Rakvere on ka vihmaga väga romantiline ja imeilus:)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig