Tuesday, November 25, 2014

Perfume Portrait: Serge Lutens "Sa Majesté La Rose"

Ükskõik, millises aastaajas me parasjagu ka ei viibi, meenutab Serge Lutensi parfüüm "Sa Majesté La Rose" mulle suve. Kui parfüümi kevadel kanda, on ta meeldetuletus peatselt algavast suvest ja suurest idüllist. Kui lõhna endale sügisel pihustada, on ta mälestus soojast suvetuulest, mis kannab sinuni parimad lõhnad muinasjutulisest roosiaiast. Kui seda talvel kanda, on ta igatsus suvest oma parimate mälestustega.

Fotoseeria parfüümi portreele "Sa Majesté La Rose" tegime suve lõpus ja nendes kaadrites on minu jaoks kõik see, mida kannab endaga kaasas hetk, kui pihustad endale seda ainulaadset roosilõhna. Kui ma õigesti mäletan, oli "Sa Majesté La Rose" üks esimesi Lutensi lõhnu, mille enda jaoks avastasin. Ma ei suutnud mõelda millestki muust enne, kui see originaalne pudel oli minu peeglilaual. 


Ma ei ole varem olnud suur roosilõhnade austaja, kuid "Sa Majesté La Rose" on klass omaette. Selles parfüümis on Maroko roos, valge mesi ja muskus. Just muskus ei lase roosilõhnal muutuda liiga läägeks ja valge mesi lisab põneva nüansi. See lõhn on seni sümpatiseerinud ka kõigile neile, kellele ei ole varasemalt roosilõhnalised parfüümid meeldinud. Selles lõhnas on uljust, naudinguid ja enesega rahulolu. "Sa Majesté La Rose" on omamoodi raviv ja rahustav. Oli aeg, kui pihustasin seda parfüümi oma kellarihmale ja vahel, kui argipäeva sündmused olid mul hinge seest söömas, siis nuusutasin õrnalt oma kellarihma, lugesin kümneni ja astusin vapralt edasi. 



Kui ma lõppevas novembris seda pildiseeriat vaatan, tundub lausa uskumatu, et suvi üldse on olnud. Ma kirjutan neid ridu mähituna sooja teki sisse, minu öökapilaual on parfüüm "Sa Majesté La Rose" ja tassike teed. Pildistamispäevast on saanud lihtsalt soe mälestus. Selle pildiseeria jaoks tundus mulle igati sobiv kanda Brooks Brothersi vintage siidist pesu, kuhu valisin juurde - üllatus! üllatus! - oma lemmik color-block Hunter kummikud. Lapates läbi fotograaf Meisi Voldi tehtud parfüümi portree pilte, meenub mulle soov anda nende kaadritega edasi muretust, rõõmu ja seiklusi, sest just need märksõnad on peidus parfüümis "Sa Majesté La Rose".   


Whatever the season may be right now, Serge Lutens perfume 
"Sa Majesté La Rose" won’t fail at reminding me the summer. When worn during spring time, it will be a reminder of the upcoming summer and great surroundings. When you choose to spray the perfume all over yourself during the fall, it will be a memory from warm summer breeze, that will bring you the best scents of the fabulous rose garden. During the winter time it will be a longing for the summer with the package of the best summer memories and it all feels like a dream.

The photo shoot to the perfume portrait "Sa Majesté La Rose" was shot in the end of the summer and to me these scenes have everything that resembles the moment you spray this extraordinary rose perfume. When I am not wrong, "Sa majeste la Rose” was one of the first perfumes by Serge Lutens I discovered for myself. I couldn’t stop thinking about anything else till I got this perfume standing on my vanity. 



To be exact I haven’t been an admirer of the rose scents "Sa Majesté La Rose" is a class on its own. It hides Moroccan rose, white honey and musk in it. Musk it is that won’t let the perfume to get overly sweet and white honey adds the most interesting side to the whole composition. This scent has also been loved by all the ones who used to dislike rosy scents. This aroma reflects hardihood, pleasure and self-acceptance. "Sa Majesté La Rose" can be healing and comforting. There was a time I sprayed this perfume on my watch band and when all the troubles of usual workday were eating my soul out, I sniffed my watch, counted to ten and marched bravely on.    

Watching these pictures now, when November is almost over, it is almost unbelievable that summer even happened. Right no as I type these lines, I am comfortably snuggled up in a warm blanket, "Sa Majesté La Rose" standing on my bedside table along with the cup of tea. It felt appropriate to wear Brooks Brothers vintage silk lingerie for this photo shoot, accompanied with - surprise! surprise! - my favourite colour-block Hunter wellies. When browsing through the photos of the perfume portrait made by photographer Meisi Volt I wished to give forward carefreeness, joy and adventures, because these would be perfect key words that have wound heir place in a perfume "Sa Majesté La Rose".



PHOTOS: Meisi Volt  
SHARE:

15 comments

  1. Milline idülliline fotoseeria! Tõesti kummaline praegu mõelda, et veel 3 kuud tagasi niimoodi oligi..
    Suvega seostub muidu männimets, mustikad, heinamaad jne. Üldse Eestimaa ilus loodus :)

    ReplyDelete
  2. Suvi seostub alati roosilõhna ja päikesega. Jumaldan roosiparfüüme ja roosiõli :)
    Aroomiteraapiliselt pidigi roos mõjuma rahustavalt, depressiooni- ja stressivastaselt ja üldse turgutavalt. Oleme olnud õigel teel :D
    Vintage pesu koos Hunteritega on väga julge ja Sina kannad nagu alati kõik välja viimase peal :)

    ReplyDelete
  3. Suvega seostub mulle päike, soojus, puhkus, meri, rannaliiv, looduse rohelus, lillede joovastav lõhn ...

    ReplyDelete
  4. Minule seostub selle aasta suvega meri, päike, loodus...
    Meri - kuna meie peres on neljajalgne sõber Samojeed Crack ning talvel armastab ta kõige rohkem lund, siis suvel otsib palava eest lohutust merest. Seega leidsime ennast just tänu temale väga tihti mere äärest. Kõige rohkem veetsime aega Ida-Virumaal Sakal ja Toila rannas.
    Loodus - see suvi sai mööda kaunist Eestimaad ringi tiirutades. Avastasin palju ilusaid kohti! Eestis on uskumatult ilus loodus ja kui palju vaatamisväärsusi! Selleks, et midagi põnevat näha, ei pea ilmtingimata välismaale sõitma. Meie oma kodumaa pakub ka kõike seda
    Jah, Suvi on läbi - nautisin seda täiel rinnal ning iga hetk sellest on mäletamist väärt! Aga samas on ka talv väga ilus aastaaeg.
    Seega soovin kõikidele imeilusat, valget ning seiklusterohket talve!
    Nautige :)

    ReplyDelete
  5. Imekaunid fotod, tänasel hallil ja nukral sügispäeval on nende vaatamine hingele palsamiks. Minul seostub suvega alati roosi- ja jasmiinilõhn, jumaldan neid juba pisikesest saadik. Kuna mul on südasuvel sünnipäev, seostuvad roosiaroomid mul alati sünnipäeva ja kingituste ja kadunud vanaemaga, kes kinkis alati mulle oma koduaia lõhnavaid roosiõisi. Roosilõhn loob turvalise ja mõnusa tunde. Praegugi kasutan õige tihti The Body Shopi Atlas Mountain Rose tualettvett. See ei ole mul nn. välja minemise lõhn, kasutan seda sügisestel kodustel õhtutel, kui kerin end sohvanurka pleedi ja hea raamatuga.

    ReplyDelete
  6. Minule seostub suvega puhkus, sünnipäev juunikuus, heinalõhn, rohelus, soojus, päike, pikad ja sumedad ööd, vabadus, lilled, meri. Väga ilus fotoseeria, millised imelised lilled on roosid. See pesu on lihtsalt jumalik! :)

    ReplyDelete
  7. Suvega seostub päike,piknikud perega pargis ja ema roosiaed.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ka minul oli kunagi koos emaga suur-suur rosaarium. Meil oli üle kuuekümne roosi ja alati, kui näen roose, meenub mulle, et aeg on oma emakest külastada ja talle üks kimp roose viia.

      Delete
  8. Suvega seostub päike,perega piknikud pargis ja ema roosiaed.

    ReplyDelete
  9. Suvega seostub mulle mitme tunnine mustikate korjamine metsas, kus maa oli neist lausa sinine ja ei jõudnud nii kiiresti korjata kui neid silmapiirile juba juurde tekkis. Suvega seostuvad mul päevad, kus tahtsin tundideks end merre unustada ja lihtsalt lasta lainetel end kanda ja nautida liiva ja kive oma varvaste vahel.

    ReplyDelete
  10. Mulle seostub suvi eelkõige minu armastusega arbuusi- ja melonikasvatuse vastu :D. No tegelikult päriselt ka :)! See on juba nagu mingi nakkushaigus, millest enam kuidagi lahti ei saa ja tore ongi ;). See on midagi uskumatult põnevat - kasvatada seemnest taim, siis teha sellele taimele kasvamiseks mõnus peenar, seejärel oodata õitsemist ning kindluse mõttes mängida ka mesilast, et emas- ja isasõis üksteist leiaksid ja arbuusibeebi arenema hakkaks :). Nüüd juba käid jälgimas viljahakatise mühinal kasvamist ja lõppude lõpuks naudid valmis vilja taevalikult magusat sisu! Ja nii on see olnud juba 3 suve ja ootan igatsusega neljandat. Loomulikult tähendab suvi veel reisimist, mereranda ja palju päikesepüüdmist, ega terve suvi ka vaid arbuuside peale kulu, aga suur osa sellest küll! :)

    ReplyDelete
  11. Wow, you write so beautifully! Glad I found your blog... Greetings from Canada! :)

    ReplyDelete
  12. Suvega seostub kindlasti meri,rand ja päike :)
    Kindlasti ka terve perega , külla vanaemale maale .

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig