Monday, June 16, 2014

Perfume Portrait: Balmain "Ivoire"

“See on unistusele antud nimi. See on naine, kelle ilu on laotunud kahvatusse peenesse siidi. Ivorie ehk elevandiluu on austusavaldus ilule ja naistele. Selle parfüümi pühendan ma neile, kes armastavad elevandiluud sama palju, kui mina seda teen.” Need sõnad kuuluvad Pierre Balmainile, kes lõi lõhna "Ivoire" originaali aastal 1979. Just seda sama Balmaini mõttekäiku üritasin pidasin meeles, kui sättisin endale soengut ja valisin riieid parfüümi "Ivoire" pildiseeria jaoks.

See postitus on pühendatud 80ndate lõhna "Ivoire" moderniseeritud variandile. "Ivoire" avaneb apelsini ja mandariini essentsidega, millele lisavad puuderjat magusust kannikese lehed. Ylang, jasmiin ja roos koos pipraga annavad lõhnale karismaatilise lillelise südame. Sensuaalsuse lisavad vetiver, seedripuu ja patšuli käsikäes vaniljega. See on soe ja uinutav lõhn, mis haarab kandja oma embusesse. Balmaini lõhna "Ivoire" on reklaamitud paljaste õlgadega ja minagi kasutasin selle pildiseeria tegemisel kleiti, mis jätab õlad paljaks. On hämmastav, kui palju fantaasiat ja mälupilte võivad erinevad lõhnad meis äratada. 


Selle kergelt puudrise lõhnaga seostuvad mulle vintage ehted. Tõelised, ehedad ja ainulaadsed. Seekordse fotoseeria jaoks võtsin oma ehetekarbist välja hinnatud ehtekunstniku Zoe Coste vintage kõrvarõngad. Nii Zoe Coste tegemised kui ka Balmaini lõhna "Ivoire" esimene tulek jäävad samadele aastatele. Zoe alustas ehete valmistamist 70ndatel, ta signeeris oma varased tööd kirjaga "Zoe Coste Made In France" ja minu kõrvarõngastel on just selline kiri. Mulle meeldib mõelda, et Zoe`i töötoas võis hõljuda just selline kergelt puudrine parfüüm, mis andis ehtekunstnikule innustust ja inspiratsiooni. See lõhn on meeldiv vaheldus neile, kes soovivad ujuda vastuvoolt ja eelistavad oma peeglilauale midagi erakordset. "Ivoire" on jahedama päeva või sumeda öö parfüüm. Minu jaoks täiuslik vaheldus värsketele ja magusatele lõhnadele. Kui sa peaksid kunagi seda parfüümi oma paljastel õlgadel kandma, siis jahedat tuuleiili sa isegi mitte ei tunne, sest "Ivoire" peidab endas mõõtmatus annuses soojust. 

Mul on sulle ka lõhnav teade. Kõigi nende vahel, kes seda postitust oma sõpradega Facebookis/blogis/Twitteris või Instagramis jagavad ja kirjutavad blogi kommentaariumisse, mis nendele Balmainiga seostub, loosin 30.juunil välja ühe parfüümi "Ivoire". Tähelepanu! Mäng on lõppenud! Võitja leiad SIIT.





“This a name I gave to a dream. This is a woman of sovereign beauty, draped in ultra-pale silk. Ivorie means ivory and is a devoir for beauty and women. This perfume I dedicate to everyone who love ivory as much as I do." These words belong to Pierre Balmain, who created the original perfume "Ivoire" in 1979. This is the train of thought I tried to follow in my head when I was getting ready, fixing my hair and chose my clothes for the photo series of "Ivoire" perfume.  

This post is dedicated to the 80's perfume "Ivoire" modern version. "Ivoire" opens up with the essences of orange and mandarine, accompanied the powdery sweet leaves of violets. Ylang-ylang, jasmine and rose along with pepper give this scent charismatic floral heart. Sensual vetiver, cedarwood and patchouli hand in hand with vanilla. It is warm and hypnotic scent that wraps its wearer into itself. 

 Balmain's perfume "Ivoire" has been advertised with bare shoulders and I also wore the dress that left my shoulders visible. It is astonishing how much fantasy and memory shots different scents can bring out in us. With this slightly powdery perfume I associate vintage jewellery. Real, genuine and unique. ones. For this photo shoot I picked out from my jewellry box valued vintage earrings by jewellery designer Zoe Coste. The years of Zoe Coste's work coincides with the first coming of the Balmain's perfume "Ivoire". Zoe started to create jewellery in 70's an signed the work with the sentence " Zoe Coste Made In France" and my earrings also have this statement on them. I like to think that Zoe's work rooms had almost the same powdery scent lingering in the air that inspired and enthused the jewellry designer.  This scent is a pleasant alternation to the ones who want to swim upstream and prefer something extraordinary. "Ivoire" is the scent of a colder day or for the night. For me it is perfect variance to the sweeter and fresher scents. If you happen to wear it with bare shoulders, you won't even feel the colder heeler, because " Ivoire" hides bottomless amounts of warmth in it.

PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

30 comments

  1. Balmainiga seostub mulle mu õde, kes kinkis oma Balmaini kingad mulle. Need on kõrge kontsaga ja tagant lahtised, rohkem sellised, mida hoian toas riiulil. Amsterdamist ostsin endale Balmaini lõhna "Extatic". Tuli lausa kaks seost! Jagasin postitust Facebookis. Edu!

    ReplyDelete
  2. Mida sa siin huultel kannad? Imekaunis sinaka alatooniga toon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Huule põhja joonistasin Max Factori roosa huulepliiatsiga Pink Princess ja seejärel kasutasin Lancome`i läiget "Gloss In Love" - kahjuks ei näe ma enam seda tooni. Kuid sarnase külma huule kingib ka Diori Collection Gold Winter huulepulk "Minuit".

      Delete
  3. Balmainist, kui kaubamärgist ja kõrgmoe loojast olen teadlik, kuid väga põgusalt :)
    Jagasin FB-s

    ReplyDelete
  4. Mulle seostub Balmainiga tundmatus ja müstika

    ReplyDelete
  5. Mulle ei seostu Balmainiga esialgu midagi, aga nüüd ahvatleb küll ;)

    ReplyDelete
  6. Kui neid pilte vaadata, siis tekkis tunne et lõhn hõljus õhus soojal suvisel õhtul. Mul endal otseselt seos puudub, kuid loosis osalen!
    Ja see toon huultel nii sobib, mis toon see on?
    Sigrit

    ReplyDelete
  7. Minule seostub Balmain eelkõige moega, aga esmane isiklik kogemus on seotud juuksepikendustega hoopis. Lõhnamaailmas pole siiani tutvust teinud Balmaini loominguga, aga seda annab õnneks parandada.

    ReplyDelete
  8. omapärane,,stiilne,,rahulik,,

    ReplyDelete
  9. Balmain seostub mullegi esmalt moega. Lõhnad on mulle selles valdkonnas võõrad, aga nüüd on huvi äratatud ja tõeline inspiratsioonipuhang Sinu poolt tekitatud.
    Aitäh.
    & postitust võib piiluda siit - http://onnelemb.blogspot.com/2014/06/stellarium-by-stella.html
    Päikselist & Naiselikku esmaspäeva,
    E.

    ReplyDelete
  10. Mulle tekitab see hetkel tundeid, kui miski värske ja müstiline ja tuleb vist minna poodi nuusutama :)

    ReplyDelete
  11. Kui mõelda sellest lõhnast, siis seostub mulle millegi kirgliku, naiseliku ja õrna lõhnana. Tuleb vist poodi nuuskima minna :)

    ReplyDelete
  12. Löön pilgu häbiga maha ja teatan, et ei tea Balmain´ist mitte midagi. "Karistuseks" ja enese harimiseks selles vallas sobiks väga selle lõhna võit! ;)

    ReplyDelete
  13. Mulle ei seostu Balmainiga midagi , aga nüüd tunnen küll suurt huvi selle vastu !

    ReplyDelete
  14. Mulle meenuvad nende imelised kollektsioonid, mille järgi kohe vajadus tekib.
    Birgit Tamme

    ReplyDelete
  15. Ei ole kursis Balmaniga aga lugedes seda arvustust, siis on see täpselt minu maitse ehk jasmiin, roos, patšuli ja vanilje.Mmm. Lähen otsin selle lõhna üles ja ma ei usu, et ma väga pettuda saaksin.

    ReplyDelete
  16. Balmaini d'Ivoire, on minu kapikesel olnud jõuludest saati. Kuna see on mu armastatuim põhilõhn, siis hakkab see pudel ka tühjaks saama. Lõhn jõudis minuni aga Nizzast, kus mul on võimalus olnud käia oma kalli meremehega aega veetmas. Eelmisel hilissügisel seal jalutades, ühes kaubamajas, ma muuseas andsin talle seda nuusutada. Meile mõlemile meeldis. Ja nõnda minu üllatuseks jõudis see armas puudel minuni jõuluvanaga.

    Juhtub tihti, et jäädes korra mõttesse ja rahulikult hingates, tuleb antud parfüümiga meelde see sinine-sinine Vahemere kallas ja mu armsa naeratus.

    Triinu

    ReplyDelete
  17. Balmaniga mul kahjuks kokkupuuted puuduvad, kuid lugedes Sinu arvustust ja kõike seda mis sinna lõhna sisse pandud on, on tunne et see peaks mulle ideaalselt sobima. Hetkel ongi riiulile ainult üks lõhn jäänud ja sedagi ei raatsi tihti kasutada.

    Jagasin postitust facebookis.

    ReplyDelete
  18. Balmainiga seostub mulle eelkõige tema paari aasta tagune metallikelementidega kollektsioon tugevate ent naiselike lõigetega (ja Cara Delavigne), mille pilte mul siiani arvuti inspiratsioonikaustades leidub. Balmain on seega minujaoks siiani olnud kättesaamatu, ent väga ahvatlev moeidüll, mida eemalt imetleda.

    ReplyDelete
  19. Tean Balmaini kui kõrgmoe kaubamärki, mis seostub mõjukuse ja ihaldusväärsusega, tuntud sellepoolest, et on üks kõige kallimaid riideid pakkuvaid kaubamärke maailmas. Christophe Decamini loomingulise juhtimise all muutus see märk nii ihaldusväärseks, et tekkis lausa mõiste "balmaania" :D
    Isiklikult mulle seostub kõrgstiili ja -luksusega, mida imetleda ja millest inspiratsiooni saada ning kunagi sooviksin väga ka Balmaini lõhna omale :)
    Jagasin FBs.

    ReplyDelete
  20. Kui täiesti aus olla, siis ei seostu minule Balmainiga mitte midagi. Minu jaoks midagi täiesti uut ja huvitavat. Huvitav seetõttu, et kirjas oli "puudrine" ning see tõotab midagi mahedat ja head. Jagasin ka FB-s. :)

    ReplyDelete
  21. Tundub värske müstiline parfüüm. Jagatud fb ja blogis.

    ReplyDelete
  22. Balmainiga seostub mulle rikkalik ja äratuntav kanga valik, mida nad oma imeilusatel rõivastel kasutavad.

    ReplyDelete
  23. Balmain seostub minul siidise naha ja eksootilise lõunamaa naisega kuigi kindlasti sobib ka põhjamaisele natuurile ;)

    ReplyDelete
  24. Minu lemmik kõrgmoemärk, millega seostub must nahk ja teravad übercoolid lõiked, mis on rokilikud, kuid siiski minimalistlikud. Ülilahedad käekotid.
    Lõhnadest ei tea kahjuks midagi, aga kindlasti on sama erilised.
    Jagatud FBs.

    ReplyDelete
  25. Lugesin postitust ja tõepoolest! Käisime 80-ndate keskel abikaasaga ( to ajal veel kohe kohe abiellumas) esmakordselt Rootsis ning kogu see maailm( meie jaoks tundmatud maitsed, mis täna täitsa igapäevased loomulikult; lõhnad; kogemused) , mis sellel maal terendas, oli hoopis teistsugune, kui meil siin Eestis. Reisi eesmärk oli tuua endale uus Žiguli, mille siia ka toimetasime. Loomulikult viidi meid ka Stockholmis kaubanduskeskusesse ja praegu võiks öelda, et seal patseerivad naised võisid kindlapeale kanda Balmaini või Coco Chaneli. Meie jaoks tundusid nad ülimalt prouadena ( Tõenäoliselt olid ka). Aga ei jäänud ka minu abikaasa ilma uue lõhnata. Sugulased otsustasid talle kinkida Balmaini lõhna. See oli muidugi suur au sellist pudelikest üldse omada. See kaubamärk ja lõhn toob palju mälestusi meelde.

    Alo Roomets

    ReplyDelete
  26. Balmaniga seostub mulle midagi kõrgmoega. Selline kirglik ja luksus.
    Jagatud!

    ReplyDelete
  27. Lõhnad ja huvitavad kollektsioonid. Üsna julged riided ja värvid meeste riietel. Põnevad riided ja head lõhnad.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig