Monday, June 16, 2014

Perfume Portrait: Balmain "Eau d´Ivoire"

Viimane lõhn, mida sulle Balmani perekonnast esitlen, on "süüdi" selles, et alustasin Stellariumis Balmaini parfüümide tutvustamist. Eau d´Ivoire oli see, mis võlus mind kõigist Balmaini lõhnadest esimesena. See oli armastus esimesest silmapilgust, mis on kestnud tänaseni. 

Ma pole kunagi arvanud, et monogaamia on võimalik  – vähemalt mitte siis, kui teemaks tuleb minu suhe parfüümidega. Milleks olla truu ühele, kui maailmas on tuhandeid parfüüme? Üks suur tunne puhkes minus, kui kohtusin lõhnaga Eau d´Ivoire. 

Kergemad lõhnad pole alati olnud minu maitse. Mulle on aastaid meeldinud pigem rasked ja tummised parfüümid, kuid Balmain Eau d´Ivoire murdis minu maitsemustri. Kui ma seda esimest korda oma käele pihustasin, olin lummatud lõhna kergusest. See on värske lõhn, kus tipunootidena on toodud ära bergamot ja punane sõstar. Südamenootideks on magnoolia ja osmantuse puu õied. Põhjanootideks patśuli ja muskuse aroom. Eau d´Ivoire orkestris on palju erinevaid noote, mis annavad kokku imeliselt puhta lõhna. Kui parfüüm uljalt pudelist väljub, on selles piiritut puhtust ja värskust. Pärast poolt tundi muutub lõhn minu nahal iseenda tagasihoidlikumaks versiooniks. Värskem noot kaob ja asendub mahedama buketiga.



Minu jaoks Balmain Eau d´Ivoire kindla peale minek. Sellega võiks minna esimesele kohtumisele, jätmata endast liiga pealetükkivat muljet. See on lõhn, mis sobib ideaalselt töövestlusele. See on lõhn, mis istub oma tagasihoidliku noodi tõttu teatrisse või kontserdisaali. Balmain Eau d´Ivoire kaelale pihustades tunned siidsalli erilist pehmust. Lisapunktid tulevad pika püsivuse eest, sest päeva lõppedes on seesama vaikiv aksessuaar ikka sinuga. Ta on kõnetanud paljusid ja kogunud kiitust, kuid pole ometi väsinud. Pildistamiselt jäi mulle meelde üks lõbus seik. Fotograaf Meisi nentis, et meenutan talle selle kübaraga moodsat Anna Kareninat. Mina vastasin seepeale: "Kui Anna Karenina oleks Balmain Eau d´Ivoire lõhna kandund, poleks ta iial rongi alla viskunud." Kas parfüüm võib päästa elu? Päeva kindlasti. Ja seda polegi nii vähe...

Mul on sulle ka lõhnav teade. Kõigi nende vahel, kes seda postitust oma sõpradega Facebookis/blogis/Twitteris või Instagramis jagavad ja kirjutavad blogi kommentaariumisse, mis on sinu jaoks läbi aegade kõige värskem parfüüm, loosin 30.juunil välja ühe "Eau d´Ivoire" lõhna. Tähelepanu! Mäng on lõppenud! Võitja leiad SIIT.


The last fragrance I introduce you today is mainly "guilty" of all the Balmain perfumes section in Stellarium. Eau d´Ivoire was the scent was the first one that attracted me from Balmain perfumes and actually made my head going crazy... It was a love from the first sight and that love has lasted till today.   

 I have always been thinking that monogamy is impossible - as long as relationships with perfumes go. Why to be faithful to only one perfume, when there are thousands of other fragrances in the world? A big feeling stood up in me when I first met with a scent Eau d´Ivoire. 

Lighter scents haven't been exactly my favourite when it comes to my taste in perfumes. For years I have loved much heavier and deeper perfumes, but Balmain eau d´ Ivoire broke my taste pattern completely. When I first sprayed it on my hand I was mesmerized by its lightness. It is fresh and pure scent where bergamot and red currants creep in as a top notes. Heart notes have magnolia and flowers of the osmanthus tree. Base notes have the aromas of patchouli and musk. I must say that the orchestra of this scent has so many different notes that form up wonderfully pure fragrance. When a perfume first comes out from a bottle, it feels like an endless freshness. I also adore that the first violin is played by a red currant. After first hour being on my skin Eau d´Ivoire  transforms into more discreet verison of itself. Overflowing spark will disappear and gives place to more elegant notes. 

For me is Balmain eau d´ Ivoire like putting everything out there without going overboard! You can go to a first date wearing it without being too pushy. This perfume suits well when going on a job interview and won't kill your colleagues in the office. It is a scent that fits perfectly with its modest notes into theatre or concert halls. When you spray Balmain eau d´ Ivoire on your neck you can feel the softness of a silk scarf. Extra points for its staying power, because after long day the same silent accessory is still with you, even though it had spoken to so many people thoughout the day. I also remember a funny moment from the photo session. Photographer Meisi told me that I remind her a modern Anna Karenina when wearing that hat. I answered to her: "When Anna Karenina would have worn Balmain eau d´ Ivoire perfume, she would never have thrown herself in front of the train." Can a perfume save a life? It sure can save a day and that's enough. 

PHOTOS: Meisi Volt

SHARE:

24 comments

  1. Kõige värskem lõhn minu jaoks on Paco Rabanne'i Ultraviolet ja loodan , et võitan võitan veel värskema lõhna ehk "Eau d´Ivoire" . Jagatud facebookis, ja blogis ja twitteris.

    ReplyDelete
  2. Ei ole kunagi suutnud endale kalleid lõhnu lubada.. minu kindel lemmiklõhn on siiamaani la rive forever woman.. :) jagan postitust kohe facebookis :)

    ReplyDelete
  3. Arvan, et just see lõhn ongi üks parimaid!:)

    ReplyDelete
  4. Meenub Ardeni Green Tea millegipärast esimesena

    ReplyDelete
  5. Minu jaoks on aastaid olnud värskeim ja meeldivaim lõhn Kenzo Le Monde Est Beau.Jagatud facebookis:-):
    Ps.Kummalisel kombel on eespool mainitud Ultraviolet minu jaoks magusate lõhnade eesotsas,ninad ja tajud on ikka niivõrd erinevad.

    ReplyDelete
  6. Minu värskus pärineb Marc Jacobs pudelist Dot. Soovin aga osaleda loosis ja võita! 🐯

    ReplyDelete
  7. Minu jaoks parim värske lõhn on kindlasti Marc Jacobs "Dot" :)

    ReplyDelete
  8. minu jaoks koige varksem parfuum on versace bright crystal. jagatud!!!

    ReplyDelete
  9. Minu värkseim lõhn on olnud Escada- into the blue :)

    ReplyDelete
  10. Minu värskeim lõhn on olnud ESCADA- into the blue :)

    ReplyDelete
  11. Minu jaoks parim värskeim lõhn on Christina Aguilera parfüüm.

    ReplyDelete
  12. Parfüüm Celine Dion Sensational on üks aegumatu lemmik! :)

    ReplyDelete
  13. Minu üks lemmikutest ja minu jaoks värskeim lõhn on Giorgio Armani Acqua di Gioia :)
    Jagasin FBs.

    ReplyDelete
  14. Dolce & Gabbana Light Blue

    ReplyDelete
  15. Dolce & Gabbana Light Blue

    ReplyDelete
  16. Minu meelest kõige värskem parfüüm on DKNY Be Delicious. See on minu lemmik parfüüm! Jagasin Google + ja Facebookis

    ReplyDelete
  17. Minu jaoks on värske lõhna etalon Elisabeth Ardeni Green Tea.

    ReplyDelete
  18. Minu jaoks on värskeim lõhn Nino Cerruti 1881, mis pole just nn klassikaline värske lõhn veenootidega, pigem soe ja värske. Nagu oleks õhtul pärast meres ujumas käimist rannaliival veel viimaseid soojasid päiksekiiri nautimas, seljas valge puuvillane kampsun :)

    ReplyDelete
  19. Minu esimene kokkupuude Balmain'i lõhnadega oli just hiljuti, kui sain paar testrit. D'Ivoire lummas mind koheselt ning jätsin testri ümbrise alles, et teaksin uue lõhna otsingul seda meeles pidada :) Minu lemmikuteks on pigem magusamad lõhnad, värskeid lõhnu on olnud ka, kuid nende puhul on jäänud kordusost tegemata. D'Ivoire võiks olla minu esimene värske lõhn, mis mulle ka päriselt meeldiks!

    ReplyDelete
  20. Värske ja müstiline parfüüm. Jagatud fb,google +ja blogis.

    ReplyDelete
  21. DKNY Be Delicious on tohutult värske ja mõnus.

    ReplyDelete
  22. David Beckhami lõhnad on peres lemmikud. Signature For Him ja Signature For Her

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig