Thursday, May 1, 2014

My Tips & Tricks: Curls with rollers and what do you need for it?

Since I started to wear my hair curly I have been asked so many questions about my curls. Some of the more hesitant people have asked if these are really my own hair. Once I got stopped by really nosy lady who was certain I must wear a wig. I couldn't stay quiet and suggested her to pull my hair and make sure if is my own hair or a wig.  Immediately  after that I experienced not so lady like tweak from my hair! I could go on telling these stories forever...

 I like curls made with straighteners and also the ones I create using hair rollers. Today I decided to reveal my ‘Curls 101’ and it could easily become your own curls routine. Just keep reading!   



Why use hair rollers?

First of all I feel myself amazing when wearing rollers. Secondly, curls made with hair rollers are original. Nowadays you won't see a lot of ladies walking around and wearing curls like these.  And lastly, you will get so many compliments. And who wouldn't like compliments? Curls created with hair rollers will lift your hair root perfectly and lifted root will leave a visual impression of fuller hair. When flatter hair will look greasier much faster, then voluminous hairdo keeps your strands looking clean for three to four days. From my own experience I can tell that roller curls will be nice and perfect for couple of days, on third or fourth day you can use little bit dry shampoo and few hairpins to create an easy hair style. Whenever I am traveling I always take my time in advance to create myself roller curls, because my hair will stay nice and pretty for a long time and there will be one thing less to worry about.


Which hair rollers to choose?



Nowadays there is a large variety of hair rollers on the market. Personally I am not using hot rollers and I am not a big fan of papilots either. Definitely keep away from velcro rollers. Even if I once started out to try velcro rollers I found out they are so uncomfortable to get out of hair - sometimes they leave curls frizzy. Lately I have been using Duroy rollers with plastic pin going inside them to hold the roller in place. They are so comfortable to use and create curls that are easy to comb through. Sure thing - beauty demands sacrifice! Using hair rollers needs a practice and the more you practice the more you will find it easier to use them.


What styling products you need?

In order to create perfect curls, hair styling products are as important as hair rollers. Right after washing my hair I apply Schwartzkopf "Moisture Kick" leave-in condioner that adds great amount of moisture to my hair. I also add tiny amount of Tigi "Superstar", a heat activating hair lotion which makes hair more voluminous. Amazing product to lift your roots with is Matrix Amplify Root Lifter that needs to be applied right onto hair root just before putting in hair rollers. It keeps the curl in place and even if I need to comb through my curls afterwards it won't let them fall down. Finding good curl lotion can be a long journey with a lot of disappointments ahead, but despite that I have found my two favourites. Right now are my must-have helpers when doing curls Goldwell " Twist Around" and Umberto Gianni " Curl Friends". Both are great products that help to hold a curl and won't leave hair greasy while doing it. After you have put in your hair rollers you can always blow dry them or if you have few hours spare time you can leave them to air dry. When you choose to air dry your hair you can also slightly blow dry them before getting rollers out, just to make sure they are dry enough. When everything is dry it is time to slowly unwrap every piece of hair to reveal your fresh curls. Then you should first finger comb your curls very lightly before combing them thorough with a wide tooth comb. And finally! Don't ever underestimate a hairspray! You have done such a good job in putting your rollers in, drying them and it is absolutely essential to set your hairdo with a hairspray to make it last longer. Good luck experimenting! 


Sellest ajast, kui hakkasin juustesse lokke keerama, on minult küsitud kümneid küsimusi just lokkide kohta. Näiteks: "Kas sa tõesti magad oma mehe kõrval rullidega?". Samuti on umbusklikult uuritud: "Kas need on ikka päris juuksed?". Kunagi uudishimutses üks daam: "See on teil vist parukas? ja minu bravuurika soovituse peale: "Noh. Eks tehke kindlaks ja sikutage!", sain kohemaid mitte kuigi daamiliku sikutuse osaliseks. Neid lugusid võiks jaanipäevani pajatada ...

 Tõde on see, et mulle meeldivad võrdselt nii sirgendajatega tehtud lokid kui ka rullidega saadud tulemus. Sirgendajatega ei oska ma ise lokke teha, selleks on mul hea haldjas - minu juuksur Maarika Fashion Hairist. Kodus teen lokke rullidega. Kuidas ilma vaevata lokid pähe saada? See on minu lokkide tegemise ABC ja hõlpsasti võib sellest saada ka sinu ABC. Loe vaid läbi! 

FOTOD: Meisi Volt













Miks rullidega lokid?

Esiteks tunnen end nendega võrratult hästi. Teiseks on rullidega keeratud lokid originaalsed ja neid ei näe kuigi palju linnapildis. Kolmandaks koguvad nad komplimente. Ja kellele ei meeldiks komplimendid? Rullidega keeratud lokid tõstavad täiuslikult juuksejuurt ja kõrgem juuksejuur jätab visuaalselt mulje nagu sul oleks paksemad juuksed. Kui ludus juus kipub kiiresti rasvaseks minema, siis tõstetud juuksjuur hoiab juuksed kolme-nelja päeva vältel korras. Oma kogemustest rääkides võin öelda, et rullidega keeratud juuksed seisavad kaks-kolm päeva laitmatud, kolmandal-neljandal päeval saab kuivšampooni ja kõigest paari juuksenõela abil teha endale soengu. Kui lähen reisile, võtan alati enne aega rullidega lokkide jaoks, sest juuksed püsivad pikalt ilusad ja nendega on vähe muret. 

Milliseid rulle valida?

Praegu on müügil ohtralt erinevaid rulle. Ma ise ei kasuta kuumarulle, samuti pole ma saanud sõbraks papiljottidega. Kindlasti ei soovita ma takjarulle. Kuigi just nendega alustasin rullide keeramist, pole nad kuigi mugavad, kui neid juustest eemaldada - vahel kippus lokk kahuseks jääma.Viimased aastad on mul olnud Duroy rullid, millest käib läbi plastmassist nõel. Neid on mugav kasutada ja lokid jäävad kergesti kammitavad. Üks on selge - ilu nõuab ohvreid! Lokirullide keeramine vajab harjutamist. Mida rohkem sa harjutad, seda lihtsam on rulle juustesse keerata.

Milliseid viimistlustooteid vajad?

Rullidega sama tähtsal kohal on viimistlustooted. Pärast juuste pesemist pihustan kergelt   Schwarzkopfi "Moisture Kick"i , mis on hea niisutaja ja lisan õrnalt TIGI "Superstari". Viimane on soojusega aktiveeruv soenguvedelik, mis muudab juuksed kohevaks.  Hea juuksejuure tõstja on Matric Amplify Root Lifter, mida tuleb enne rullide keeramist üks väike suts juuksejuurele pihustada. Root Lifter fikseerib loki ja kui kiharaid hiljem õrnalt kammida või sõrmitseda, jääb juuksejuur ilusti seisma. Hea lokivedeliku leidmine võib olla väga pikk teekond, kust ei puudu ka pettumused, kuid olen sel teel endale siiski kaks lemmikut leidnud. Praegu on minu konkurentsitud abimehed Goldwelli "Twist Around" ja  Umberto Giannini "Curl Friends" lokivedelikud. Kumbki ei jäta juukseid raskeks ja lokid püsivad hästi. Kui sul on rullid peas, siis võid neid föönitada või kui sul on aega toas paar-kolm tundi tegutseda, siis kuivavad juuksed niisama ära. Viimasel juhul võid juuksed kindluse mõttes siiski kergelt fööniga üle lasta. Kui rullid on kuivad, pole muud kui nad vaikselt juustest eemaldada. Pärast seda võiksid juukseid kergelt sõrmitseda ja alles siis suurte piidega kammiga kammida. Ja lõpuks! Ära mitte kunagi alahinda juukselakki! Kui sa oled juba nii palju vaeva näinud - keeranud pähe rullid ja need ära kuivatanud, fikseeri soeng alati lakiga. See tagab soengule pika eluea. Head katsetamist!

SHARE:

17 comments

  1. Suurepärased fotod Sinust ja su lokirullikestest! :)

    ReplyDelete
  2. Lokirullid tunduvad palju sümpaatsemad, kui lokitangidega või sirgendajaga teha ja olgem ausad - mul ei püsi lokid üle paari tunni juusteski.

    Ega nüüd vist polegi midagi teha, kui.. lokirulle valima!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milliseid Sa viimistlusvahendeid oled proovinud? Praegu on küll nii häid lokivedelikke müügil, et nad peaksid koos juukselakiga töötama. Rullidega tasub aga kindlasti proovida lokke teha. Kõige kindlam variant.

      Delete
  3. Mu tekkis ka kohe tahtmine minna lokirulle ostma :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tallinnas on selliseid rulle müügil Trade Houses. Olen näinud neid ka Kaubamajas. Sõltub, mis kandi tüdruk oled :)

      Delete
  4. Samuti on internet suureks abivahendiks, kui ise ei satu linna. Kasvõi Trade House'i enda kodulehekülg. :) Aga olen nõus, et lokirullidega tehtud lokid tunduvad palju sümpaatsemad ning kaldun arvama, et tekitavad ka vähem kahju võrreldes sirgendajate ning lokitangidega. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trade House`i leheküljele võikski jääda. Juuksetooted on mu suur nõrkus läbi aegade! Muide, mul on kord pooled juuksed murdunud ära just lokirulle tehes. Nimelt oli lokivedelik liiga tugev ja ma panin seda juustesse liiga palju, seejärel föönitasin liiga suure kuumusega. Tulemuseks - minu juuksed lokirullidel ... Aga mina olen ka liiga kirgliku loomuga :)

      Delete
    2. Minul tavaliselt tulevad lokid punupatsi tehes või siis lokirullidega ning tunnistan ausalt, et siis pole ma lokivedelikke kasutanud. Tulemus jääb igal juhul ilus, sest juuksed hoiavad lokke suurepäraselt: punupatsiga tehes on juuksed hiljem koheva efektiga ning lokid kogu juuste ulatuses (muidu esimesel katsetamisel olin üllatunud, sest mu juuksed tõesti nägid välja imeilusad ja seda ÜHE punupatsiga, uskumatu), lokirullidega on aga mul see probleem, et juuksed juba päris pikad ning vast tasub rohkem lokirulle osta, muidu ma ei oskaks küll nii lokirulle endale pähe panna nagu Sina seda teed. :D Eks vaja uuesti õppima hakata seda sättimist ja paigutamist. Lokivedelike suhtes tuli mul nüüd aga väike ehmatus. Loodan ikka, et selliseid juhtumeid tekib harvem. :)

      Delete
  5. oh hea postitus! Lapsena, s.t 6-7 aastaselt keeras ema mulle iga pühapäeva õhtu (takja)rullid pähe ja nii ma siis lasteaeda läksin. Kasvataja ja teised lapsed küsisid, et kuidas ma nendega küll magada suudan... see tundus mulle juba siis imelik küsimus, sest ilu tõesti nõuab ohvreid!
    Kui lasteaiaaeg läbi sai, lõppes ka see lokirullitamine. Mõnikord harva keeran lokid pähe, aga see on ainult aja küsimus, millal ma seda jälle pühapäevaõhtuti harrastama hakkan :)) hihi

    www.cosmeticspower.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hea Epp, nüüd on nii head lokivedelikud, et öösel ei pea päris kindlasti enam rullidega magama. Mina olen keeranud rullid pühapäeva õhtul pähe, seejärel ära kuivatanud, rullid lahti võtnud ja magama läinud. Uueks nädalaks soeng peas. Kuid rullidega magada ma ei suudaks :) Aga pilti tahaks küll näha, kus Sa 6aastaselt lokkidega oled - väga armas lugu oli see.

      Delete
    2. On isegi olemas selline kaader, kus keskendunult istub üks lokirullidega plikatirts, kassetpleier mängimas ja kõrvaklapid peas (olid ajad) ning lakib küüsi. Lapsepõlveidüll missugune! :)

      Delete
    3. Nii tore! Tahaks näha seda pilti!

      Delete
  6. Lokirullidega tehtud lokid ja soengud on nii armsad. Mulle aga meeldivad väga ka 30ndate filmistaaride vesilainesoengud. Neid tehti spetsiaalsete metallist jubinatega. Olen tahtnud pikemat aega õppida ära ja suuta teha nendega iseendale selline väga vintage soeng vesilainetega :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muide, mul pole veel kunagi vesilaineid olnud. Tahaks väga ära proovida :) Esialgu võiks end isegi mõne profi kätte usaldada ja siis edasi ise proovida teha. Kindlasti on ka Youtube õpetusi tulvil.

      Delete
  7. Väga lahe lugu, annab kõvasti julgust ja innustust ise jälle proovida:) Olen ka korduvalt seda teinud, aga millegipärast leiab tee jälle lõpu juuste pesemisega :D Pildid on tõesti lahedad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, see nõuab harjutamist, kuid kui juba käpas, siis on lihtne!

      Delete

Blogger Template Created by pipdig