Friday, September 30, 2022

Naine, kes mind juustest kiskus ja teisi lugusid ehk lokkis juuste saladused


"Ma nägin sind "Ringvaates". Sa rääkisid kuninglikust perekonnast," mainis tuttav mulle. "Ja kuidas sulle jutt meeldis?" küsisin kõrvu kikitades. "Ma tõesti ei mäleta, ma vaatasin su lokke. Ma olengi mõelnud juba pikalt küsida, kuidas sa neid teed?" See paari aasta tagune vestlus on mul siiani meeles ja paneb muigama. Tänases postituses kirjutan sulle lugusid lokkide imelisest maailmast. Lisaks tutvustan uut sõpra, kelle abil saab oma loki esile tuua või suuremaid lokke vetruvamaks muuta.

Lokid on aegumatu klassika. Vähe sellest, et lokkis juus on väga ilus, kingivad lokid sirgete juuste kandjale palju eeliseid. Minul on kord lokkis juuksed, siis eelistan jälle sirgeid. Omast kogemusest tean, et ükskõik mida ma seljas kannan, saan kõige enam komplimente siis, kui olen lokkis juustega. 

Lokid kui kaunis kamuflaaž

Lokid võivad olla ka omamoodi kamuflaaž - kui mul pole kõige parem enesetunne, ei pane seda enamjaolt mitte keegi tähele, sest mul on ju suured lokkis juuksed. Inimesi on lihtne petta, kui oled seda aastaid harjutanud. Lokkide kasutamine kauni kamuflaažina pole tegelikult petukaup - sa varjad seda, mida sa ei taha parasjagu näidata. Mäletan, kui pidin aastaid tagasi pärast pikka bronhiiti ja antibiootikumikuuri minema ühele üritusele kõnet pidama ja peeglist vaatas vastu väike, mustade silmaalustega kõhna kummitus. Tegin uhke rullisoengu ja värvisin huuled punaseks ning pälvisin aplausi. Vaevalt, et mu lokid oleks üksi aplausi saanud, kuid enesekindlust annab korralik soeng juurde ka siis, kui enesetunne on kõvasti alla keskmise. 

Curl Confidence - lokikreem igale juuksele

Kui asusin septembris testima Joico uut toodet Curl Confidence, siis oli suur minu üllatus, et lisaks klassikalistele lokkidele, mida keeran rullidega, saan juustest ka oma loomuliku loki välja tuua. Retsept on lihtne - kannan ühe pumbatäie Joico juuksekreemi Curl Confidense rätikukuivadele juustele ja seejärel föönitan juukseid ilma harja kasutamata. See tähendab, et föönitan juukseid õrnalt kätega sasides - tulemus on hurmav - õrn lokk jääb juustesse ja loob argipäeva romantilise tooni. Iga toode, mis minu peeglilauale jõuab, saab alati korraliku testimise osaliseks. 

Eriti tore oli lokikreemi koos juuksuriga uurida. Sel korral oli mulle abiks juuksur Sirlen Kaljuvee, kes on toodete juustesse panemisel tuntud minimalist. Ma ise kipun alati igasuguste juuksehooldusega liialdama ning siis imestan, miks juus kipub raskeks minema. Kuid Sirlen pani Curl Confidence`i vaid ühe pumbatäie täispikkuses juustesse ning föönitas nad kuivaks. Seejärel keeras sirgendajatega kerge loki ja juukselakki kasutamata lahkusin salongist. Curl Confidence annab igal kolmel juhul juustele kerge vetruvuse - kui föönitad juuksed nii nagu varem kirjeldasin - intensiivselt harja kasutamata või kui keerad juustesse lokid - ükskõik kas sirgendaja või rullidega. Mõlemal puhul on lokid sootuks rõõmsamad, sest lokikreem ongi selleks mõeldud, et lokk elaks oma unistuste elu. Muide, koodiga STELLA15 saad Salonshopist nii kõnealuse toote SIIN kui ka kõik teised täishinnaga tooted -15% soodsamalt. 



Lokkide praktiline pool

Olen viimasel ajal pöördunud tagasi oma vana armastuse ehk ujumise juurde. Kui käid tihti ujumas, pole mõtet nädalas mitu korda soenguks rulle keerata. Seega on minu uus ja truu kaaslane Curl Confidence lokikreem, mis määrab praegu minu juuste tervise ja samas toob välja oma loki. 

Lokkide puhul ei puudu ka praktiline pool - kui olen rullid keeranud ja soengu teinud, püsib soeng mitu päeva, seevastu sirged juuksed vajavad enamasti üle päeva pesemist. Seega aitavad lokid näiteks minul aega kokku hoida, kui järgnevad päevad on kohtumisi täis. Muide, kui jutt juba lokkidele läks, siis tasub alati testida ka juuksejuuri tõstvaid tooteid - Joico teine uus toode Rise Up annab juuksejuurtele volüümi ja lisab kerge tekstuuri. Seda kulub imevähe ja juus on kohemaid hoopis uue ilmega. Selle imetoote leiad SIIT ja koodiga STELLA15 saad ka tema -15% soodsamalt. Ah jaa ... Üks eelis on lokkidel veel - kui sul on juuksur puhkusel ja juukseotsad pole enam kõige ilusamad, siis lokkis juuste sisse saab neid lihtsamini peita, kui sirgetesse juustesse. 

Lokkis juukseid võib mõneti võrrelda punase huulega - kui päev pole kõige parem aga sul on punased huuled, siis ei pane su kehva enesetunnet mitte keegi tähele. Samuti võib lokkide ja suurte ehete vahele tõmmata võrdusmärgi - tean omast käest, et kui mul pole aega lokke keerata ja meigi jätan minimaalseks, saavad suured ehted tähelepanu endale. Need on minu väikesed ja suured saladused, mis seotud ajatu klassika ehk lokkidega. 

Lokid võivad vahel viia sind ka situatsioonidesse, mis on pigem sketši valdkonnast. Kord olin üht üritust kajastamas, kui äkki saabus üsna joviaalne daam, ühes käes klaas, minu juurde ja sikutas mind ilma pikema jututa üsna kõvasti juustest. See kõik toimus nii kiiresti, et ma jõudsin vaid mõelda, mille eest see nüüd on. "Mis asja te teete?" küsisin vihaselt. "Oh, see polegi parukas. Ma olen teid aastaid ajakirjadest vaadanud ja olin veendunud, et kannate parukat," kostis too naine pisut pettunult ja kadus oma veiniklaasiga peo õhtuhämarusse.   

FOTOD: Senna Gansa

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig