Sunday, July 31, 2022

Juuksejutud Salonshopiga: suviselt seksikate juuste retsept



Suvel on kõik pilla-palla. Juuksed on enamasti valla. Aga see ei tähendaks, et kapriise poleks - päikesest pleekinud, rannaliivast räsitud ja mereveest muserdatud juus soovib erilist hoolt. Tegelikult ta mitte ei soovi, vaid suisa ootab seda. Pealegi tahaks ju isegi ennast puhaste juuste ja shiki soenguga hommikuti tervitada. 

Näiteks minu päev on täpselt seda nägu nagu on minu soeng. Halb juuksepäev halvab vahel pool päeva. Minu sõna selle peale. Kui mul on juuksed korras, on ka hoogu rohkem. Pärast covidit olen vahelduva eduga olnud väsinud ja ainus, mis aitab, on teha ennast korda, värvida huuled punaseks, kammida saba kohevaks ja minna välja. Voodis olla on küll mõnus, aga energia tuleb samm-sammult tagasi vaid liikudes ja ennast boostides. Tuttav tunne? Ole mureta - mul on sulle retsept, kuidas lihtsa vaevaga kohev soeng saada. 

Mida Sa vajad?

2 peotäit Sexy Hair shampooni 
3 peotäit Sexy Hair palsamit
5-6 pihustust SexyHair Healthy Tri-Wheat Leave-In palsamit
6-7 Sexy Hair Big Root Pump pihustust 
2-3 pumbatäit Sexy Hair Love juukseõli 

Juuste pesemise suurim saladus

Alustagem ikka kõige olulisemast - selleks, et juuksed tõeliselt puhtaks saada, tuleb shampoon käte vahel emulgeerida - see aktiveerib toote ja nii saad seda ühtlaselt juustesse kanda. Kõige tähtsam on keskenduda peanahale, mida saad sõrmedega masseerida ja seeläbi pesed peanaha tõeliselt puhtaks. Juukseid pestes ei tasu kiirustada - kui käsi soovitatakse pesta kaks minutit, siis juuste pesemisele varu vähemalt kaks korda kaks ehk neli minutit. Hoia shampooni ka paar minutit peas, et ta saaks mõnusasti ikka juustel tegutseda. Ja siis alusta seda kõike uuesti otsast. Selleks, et juuksed tõeliselt puhtaks saada, tuleb neid kaks korda pesta. Seda võib sulle iga juuksur kinnitada. Minu riiulil on viimasel ajal aaloe ja mangovõiga rikastatud Sexy Hair shampoon (vaata siia), mis annab kahjustatud juustele täiusliku tugevuse ning perfektse paindlikkuse. Boonusena toidab juukseid sügavuti ja vähendab murdumist. 

Kuidas palsamist viimane võtta?

Nüüd, kui sinu juuksed on puhatamast puhtad, tasub neid palsamiga premeerida. Tead ju küll seda uut Eesti vanasõna, et kes ennast ikka premeerib, kui mitte ise? Patsusta liigne vesi juustest rätikusse ja siis on aeg palsam juustesse kanda. Mina olen muidugi see, kes paneb palsamit pigem rohkem kui vähem. Selleks, et palsam kõikjale juustesse hajuks, tasub suurte piidega kamm appi võtta. Tõsi, mina olen selles küsimuses laisk aga minu tütar kammib tõesti oma pika laka korralikult läbi ja hoiab palsamit siis korralikult peas. Suvel on juuste parimaks turgutajaks Sexy Hairi niisutav palsam (kiika head hinda siit), mis loodud mõeldes normaalsetele aga ka kuivadele juustele. Kuivõrd suvel on sageli kihk juukseid iga päev pesta, siis selleks see palsam just ongi loodud. See mimoosi taime ekstraktiga rikastataud palsam niisutab, lisab läiget ja vähendab juuste katkemist. 



Kuidas föönitades elektrit säästa?

Kui enne oli juttu juuste pesemisest, siis nüüd tasub panna paar nippi kõrva taha ehk kuidas palsam juustest välja saada? Ära unusta, et juukseid võiks pesta sooja, mitte kuuma või külma veega. Loputa juuksed puhtaks alati pea alaspidi, sest see tagab hiljem parema hoidvuse ja viimane juuste loputamine tee sootuks jaheda veega. Miks? Ikka seepärast, et jahe vesi suleb poorid, rahustab peanahka ja juuksed jäävad siledamaks. Muide, kui keerad juustesse rätiku, siis selle sama kohevama hoidvuse nimel ikka nii, et hoiad juukseid alaspidi ja kindlasti tasub hoida rätikut umbes 10-20 minutit peas, et niiskus kenasti juustest rätikusse imenduks. Ajal, mil elektrihind on päise päeva ajal hullem, kui öösel mõni õudusunenägu, tasub teada, et siis rätikukuivasid juukseid föönitades kulub vähem aega. Iga väike võit on kokkuvõttes suur võit. Kuid enne föönitamist ära unusta juustesse pihustada SexyHair Healthy Tri-Wheat Leave-In palsamit. Selle kvaliteedi ja hinna suhe on suurepärane (piilu siia)

Kohev soeng vaid mõne minutiga

Sexy Hair Root Pump on kahtlemata selle suve kõige kuumem toode. Mõni päev tagasi olin planeerinud kohtumisele minna uhke soenguga - ikka nii, et lokid lehvivad ja meik on korralikult viimistletud. Kuivõrd ma äratuskella ei kuulnud, ärkasin viimasel minutil - spurtisin vannituppa, pesin juuksed ja pihustasin Root Pumpi hoogsalt juustejuurtest juusteotsteni. See toode kaob pidevalt poest helikiirusel, umbes nii nagu tantsukaart oleks peol täis. Veendu ise ja kiika kas sul on õnne, et seda endale soetada - vaata siia. Kiire fööönitamine andis mõnusalt kohevad juuksed ja ega mul millekski rohkem aega polnud. Haarasin oma käekoti, mis mahutab kogu universumi ja pistsin sinna Sexy Hairi Love Oili (magusaima aroomiga õli leiad siit) ning oma kosmeetikakoti. Kordki tuli takso helikiirusel ja nii jätkasin oma ilurutiine taksos - esmalt kiire meik ja siis paar pumbatäit õli juusteotstesse. Taksojuht vaatas rohkem küll vist minu ilurutiini kui maanteed aga kohale me jõudsime. 

"Kas otse juuksurist?" küsis mu sõber. Ja mina vastasin: "Nagu alati." Kui töised kohtumised olid tehtud, läksin koju ja keerasin juustesse rullid. Enne pidulikku õhtusööki on nii mõnus end pikemalt sättida ja hommikune kiire-kiire tasa teha. Ainus, mis mulle appi tuli, oli Sexy Hairi juukselakk (kui sa pole seda veel ostnud, veendu kui hea hinnaga ta siin müügil on), mis on juba möödunud aastast minu suur lemmik. Sexy Hair tooted on sel suvel rännanud minuga Viljandisse, kus filmisime imelise valgusega reelsi, mille leiad siit ja samuti suvemajja, kuhu tuleb ju ometi kogu varandus kaasa võtta, selle reelsi leiad siit.

* Eriline tänu juuksur Sirlen Kaljuveele, kes jagas nippe, kuidas juukseid õigesti pesta, palsamit kasutada ja veel üht teist ning kolmandat. 

* Juuksejutud on sündinud koostöös Salonshopiga.

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig