Saturday, September 18, 2021

Vogue, Tatler või Vanity Fair - mis neist on sinule?



Kord Pariisi külastades, hakkasid mulle silma vanad Vogue`id, mida müüdi ühes väikses poekeses mitmekordse hinnaga. Iseäranis püüdis minu tähelepanu ajakiri, mis oli mul endalgi juba aastaid riiulis. See oli Briti detsembrikuu Vogue, kus kaanel poseerisid Elizabeth Hurley ja Elton John. Mäletan seda tunnet, kui ajakirja kaant nägin - Elton John klaveri taga ja Liz Hurley üsna hoogsalt klaveril istumas - ma lihtsalt pidin sellise särava stilistikaga ajakirja endale koju viima. Ja seal ta oli - mitmekordse hinnaga Pariisis müügil. Veel tänagi on ta kollektsionääride lemmik.

Kui hakkasin eBays hoogsamalt surfama, uurisin oma kodus olevate ajakirjade hindu ja leidsin, et mitmed väljaanded, mida olen hoolega hoidnud, on kollektsionääride seas eriti magusad palad. Ja nii olen vahelduva eduga ostnud endale terve aasta ühte kindlat ajakirja. Olgu selleks siis Vogue, Tatler või hoopis sisustusajakirjad. Nii ta on - igal ühel on oma väike luksus, mis mahub alati eelarvesse - minu jaoks ongi selleks ajakirjad. Sel kuul on mu laual kolm ajakirja, mis on mulle Sirvi (www.sirvi.eu) poolt saadetud ja nii ma mõtlesin, et ajakirjanikuna on eriti põnev teha väike sisututvustus väljaannetele, mida saad isegi osta. Ajakirja lugemine on minu jaoks omal kombel isegi teraapiline - mitte ükski helendav ekraan ei sega. Ma olen koos oma ajakirjaga ja tunnen, kuidas leheküljed mind endase tõmbavad.

Briti Vogue September Issue

Esimesena peatun Briti Vogue`l. Kui mul on valida erinevate riikide väljaanndete vahel, siis 99% valin brittide poolt loodud ajakirjad, sest nende tekstides on sedavõrd palju märksõnu, mida ma mõistan ilma tähendust otsimata. Samuti on mul kujunenud mitmed lemmikautorid, kelle lugudesse südamega süüvin. 

Tulles septembri Briti Vogue`i juurde, siis neile, kel hinges ärevus ja kes otsivad igapäevast lohutust, sobib kindlasti artikkel "Practical Magic" - minu lemmikuim sellest numbrist. Ajakirjanik Ellie Pithers kirjutab inimestest, kes leiavad pandeemiast räsituna lohutust kristallidest ja toob välja huvitava fakti: kui varem arvati kristallidega halva energia puhastamist pigem nõiakunsti valdkonda, siis nüüd võib igaüks kõndida Tescosse ja osta endale kristalli. Samuti räägib ta, kuidas Zoomi teel tervendamine on oma populaarsuse tipul, mis on minu jaoks juba parajalt pöörane. See on kahtlemata paeluv lugu, aga ma ei saa sulle kõike ära rääkida ... Tõsi, pärast seda artiklit hakkasin mõtlema: kui palju on meie eludes rituaale, mida me ehk igapäevaselt praktiseerime, teadmata, et see oli kunagi nõiakunsti valdkond?

Rääkides käekottidest, siis kas sina teadsid sellist brändi nagu MCM? Ajakirjas on põnev tagasivaade MCM ajaloole, sest firmal täitub 45 aastat. Loos on muu hulgas juttu sellest, kuidas MCM`i seljakottidest said must-have luksustooted. Ma pean tunnistama, et see on bränd, millest ma pole varem midagi kuulnud ja nende hinnad üllatasid mind omajagu. Sestap on tore leida eest ülevaatlik lugu mõnest uuest brändist, kellel on oma läbimurde lugu jutustada. 

Seekordne Briti Vogue on oma artiklite poolest tõeliselt sisukas, kuid oma silm on kuningas - kui satud poodi, sirvi ja veendu ise. Kui tundsid, et sinus tärkas väike uudishimu, siis leiad ajakirja SIIT.

Tatler

Ajakirja Tatler kaanel on sel korral "The Queen`s Gambit"i staar Anya Taylor-Joy. Kas mina olen ainuke, kes seda sarja vaadates lootis, et see on kellegi autobograafia, mis imeliselt telesarjaks vormitud? Nüüd, nähes Anyat Tatleri kaanel, toob see tagasi kõik need erilised tunded, kui seda sarja vaatasin ja mis põhiline - intervjuus räägib Anya, kuidas ta elu on muutunud enne ja pärast sarja. Muide, loos on palju seiku, mis ehk meidki puudutavad - nende seas koolikiusamine ja Anya sõnad, et talle ei suudaks keegi nii palju maksta, et ta oleks uuesti 16aastane. Tol ajal oli ta sügavalt õnnetu ja tulvil ebakindlust. Huh. Lugemist, kui palju ja mõistagi ei saa üle ega ümber glamuursest plidiseeriast, kus Anya peaosas ... 

Ühe ägedaima moeseeria kangelanna on The Bridgertoni staar Sabrina Bartlett, kes poseerib koos oma uuel ekraanipartneri Tok Stepheniga. Tatleri pildiseeriates on alati see miski, mida britid nii hästi oskavad. 

Tatler annab sel korral ka suurepärase võimaluse piiluda brittide pidudele, spikri mida ja kuidas kanda ning nagu alati - kirjutab teemadest omal ülemeelikul kombel. Tatleri leiad SIIT.

Vanity Fair

Kolmas ajakiri, mida ostan suure huviga, on Vanity Fair - seda saan oma abikaasaga jagada ehk seal on teemad, mis paeluvad ka teda. Vahel loeme ajakirjast samu lugusid ja aegajalt aga leiame täiesti erinevad teemad, mis meid kõnetavad. Igatahes igati tore, et lisaks parfüümidele saab abikaasaga ka ajakirja jagada.

Seekordne Vanity Fair on pühendanud pika loo endisele New Yorgi linnapeale Rudy Giulianile ja esitab küsimuse: mis temaga juhtus? Kunagine kangelane on tänaseks muutunud klouniks, usutakse, et mees on pankrotis ja tema kahtlaste ärivõtete puhuks ei saa ta enam ka advokaadina leiba teenida. Omal kombel valus lugu mehest, kes 9/11 ajal tõusis New Yorki linnapeana jõuliselt esile ja kellest on tänaseks saanud väga halb nali, keda saadavad kriminaalasjad.

Lisaks on VF lehekülgedel Puff Daddy, kes on leidnud õiged sagedused ja tema nimi on nüüd Diddy to Love. Lisaks sagedustele on ta leidnud Jumala ja hea uudis tema fännidele - artist tuleb oma muusikaga tagasi. 

Samuti tasub lugeda ariklit, kuidas filmid "Matrix" ja "Fight Club" ennustasid omal kombel tänast maailma ette. Ajakirja leiad SIIT. Seega jääb mul üle vaid sinu käest küsida: Vogue, Tatler või Vanity Fair - mis neist on sinule? 

- Artikkel on valminud koostöös Sirviga

SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig