Monday, April 19, 2021

Peek Inside: Lemmikud Lavandaisilt ehk kes armastab lavendlit?



Me elame aegadel, mil tasakaalu säilitamine hakkab kuuluma meistritete liigasse. Meie ümber on ärevust ja isegi, kui enda elu on tasakaalu skaalal enam vähem korras, ei jää pandeemia tõttu meeleolukõikumised olemata. Selleks, et ka sina võiksid rahu leida, on mul on sulle ka hea uudis - kui oled postituse läbi lugenud, kommenteeri postituse all vüi Stellariumi FB-s millised kolm toodet kirjeldatust on sinu lemmikud ja sul on võimalik need endale võita!

Detsembris hakkasin hoolsamalt mõtlema, millised tooted võiksid sisaldada kõigele heale ja paremale lisaks ka rahustavat mõju, mis kindlustaks omakorda tasakaalu. Nii jäi minu pilk pidama äsja Eestisse jõudnud firmal Lavandais, mis on sertifitseeritud looduskosmeetika. See Prantsusmaal toodetud kosmeetikasari on valdavalt lavendli lõhnaline, kuhu on lisatud mitmeid teisi kergeid aroome, kuid samal ajal on igas pudelis ja tuubis lavendli toimeaine. Need, kes pole lavendli lõhnaga veel sõbraks saanud, ei pea muretsema – sortiment Lavandaisi toodetest on väga erineva aroomiga. 

Alustan oma kolmest lemmikust, mis on päeva- ja öökreem pluss silmakreem. Päevakreem on pigem sulnilt magus – täpselt selline, mis annab päeva alguseks imeliselt optimistliku noodi. Päevakreem sisaldab merevetika ekstrakti, mis rahustab nahka ja taastab sära. Kreemil on granaadilille lõhn ja tõeliselt siidine tekstuur. Kui alustan uue toote testimist, siis aegajalt on see minu jaoks väljakutse, sest näonahk kipub kuivaks minema. Lavandaisiga seda muret pole - pärast esimest ja teist kasutuskorda on tunne nagu oleksime vanad sõbrad, kelle teed on taaskord ristunud.

Öökreem on omakorda tõeline superstaar – see sisaldab kõiki minu lemmikuid: aloe verat, sheavõid ja Vahemere vetikate ekstrakti – need kõik tugevdavad orgaanilise lavendli lillevee jõudu. Kuid milline on üks näohooldus ilma silmaseerumita? Lavandaisi silmaseerum on tänu lavendli lillevee, sheavõi, argaaniaõli ja aprikoosituumaõli  suurele fruktoosisisaldusele sügavalt niisutav – mida paremat võiks üks silmaümbrus tahta? Mina ei kujuta oma elu ilma silmakreemita ette ja sageli kreemitan sellega ka huulte ümbruse. Kui juba huultele jutt läks, siis nende huulepalsam on mõnusalt pehme - sulab huulel... Peitsin selle oma tütre eest otsemaid ära, sest vastasel juhul oleks ta selle muretult oma kotti pistnud.


Hea näonaha saladus algab sellest, kuidas ja millega nahka puhastada. Kuigi armastan näole mõeldud pesugeele, sest nendega saab meigi kiirelt eemdaldada, tunnen aegajalt, et geel teeb ka naha kuivaks. Seega emulgeerin meigi hoopis puhastuspiimaga ja siis kasutan kerget koorijat. Lavandais sarjas on mõlemad olemas – puhastuspiim, mis tänu jojobaõli toimele ja aloe vera mahla pehmendavatele omadustele aitab nahka pehmendada ja niisutada. Boonuspunktid tulevad selle eest, et puhastuspiima kreemjas tekstuur ei jäta nahale rasvast tunnet.  

Toonikuid on Lavandaisi valikus kaks, mis mõlemad erineva nahatüübi jaoks hoole ja armastusega loodud. Samuti leiab ühe mitsellaarvee, mille mu tütar muidugi kohe oma tuppa viis ... Minu öökappi kroonib lavendli lilleveega näotoonik, mida kasutan hommikuti ja õhtuti enne kreemitamist. Toonikus on peidus nutikas bambuseekstrak, millel on palju häid omaduseid – nende seas kompenseerib see melaniini tootmist ja samuti vähendab pigmendilaike. Viimastega pole mul siiani probleeme olnud, kuid igasugune ennetamine kulub marjaks ära.


Lavandaisi tooteid testides hakkasin mõtlema: "Kui sageli võtame aega kõige olulisema inimese ehk iseenda jaoks?" Julgen pakkuda, et harvemini, kui seda soovime või endale tunnistada tahame. Üks, mida kipun vahel unustama, on see, et lisaks näonaha eest hoolitsemisele, vajab väärikat kohtlemist ka keha. Alustagem mõnusast dušikreemist, mis aitab tänu lavendli eeterlikule õlile ja aloe vera mahlale täielikult lõõgastuda. Seega miks mitte täita üks-kaks õhtut nädalas nägu koorides ja maskitades? Veelgi enam - keha koorides ja seda põhjalikult kreemitades? Iseennast tuleb armastusega poputada.  

Ja veel üks mõte - miks mitte haarata lavendli lõõgastavasse lummusesse terve perekond? Igati mõnus tegevus pärast saunatamist. Samas võib enda eest hoolitseda ka uhkes üksinduses - kahekesi oma mõtetega. Praegusel ajal on omaette olemine lausa kullahinnaga - seega võib ennast vabalt tunnikeseks vannituppa unustada (loe: lukustada) ning oma hinge ja ihu eest hoolt kanda. Muide, Lavandaisi kehaõli vastu ei saa mitte miski. Ma olen aastaid ja aastaid õlisid testinud ning selles õlis on kõik, mida ma vajan. Massaažiõli rahustav aroom on just see, mis neil päevil võiks õhtul magamistoas hõljuda. Rikkalikku koostise kingivad lavendli eeterlik õli, seesami seemneõli, sojaõli, mista pipra õli ja nagu nendest veel vähe oleks – roosmariiniõli. Milline kooslus parimatest!  

Lavandaisi rikkalikus valikus veel imehea jalakreem - hiljuti lugesin, et kui naistel on kätekreem enamasti käeulatuses, siis jalakreem kipub tulema kas korra nädalas või korra kuus meelde. Muide, kõik tooted on pumbaga pudelis, mis teeb nende kasutamise tunduvalt mugavamaks ja ärgem unustagem, et Lavandais on sertifitseeritud ECOCERT Greenlife ja Cosmébio sertifikaatidega vastavalt COSMOS-standardi nõuetele.  

Lavandaisiga sõbraks saades leidsin end mõttelt, et millal veel, kui mitte just praegusel ajal peame hoolitsema nii oma oma keha kui ka vaimu eest ehk isegi topelt. See on aeg, mil avastada taaskord erinevad nipid, mis aitavad meid ka siis, kui keeruline koroonaaeg saab läbi ja elus tuleb rahulikult edasi minna. 

#reklaam


FOTOD: Stella K. Wadowsky

SHARE:

1 comment

  1. Vau! Lavendeliga on selline lugu, et ma armastasin väga pilte lavendlipõldudest, aga mitte lõhna. Kunagi perega Prantsusmaal reisil käies nägime põlde ja siis ostsime kaasa kotikese kuivatatud lavendliga, et panna kappi lõhna andma (ja koisid tõrjuma). Mu pettumus oli suur, sest lavendlilõhn ei olnud üldse selline nagu ma olin arvanud/lootnud. Nüüd on viimase kahe aastaga hakanud mulle ka lavendlilõhn meeldima ja endiselt olen lummatud lavendliväljadest. Samuti avastasin, et Hiiumaal on lavendlitalu, kuhu tahaks suvel külla jõuda :)
    Lisainfot saab siit: https://www.facebook.com/lavendlitalu/ või siit https://www.instagram.com/lavendlitalu/

    Aga Lavandais tooted tekitasid huvi ning väga sooviksin proovida näotoonikut, massaažiõli ja päevakreemi. Aitäh, et tutvustasid seda firmat!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig