Tuesday, November 7, 2017

My tips and tricks: What to buy in a second hand shops? #1


This post is a follow up to my previous post: what to buy from second hand shops? I have to reveal a secret - although a year is added to my age every year, it seems that I will never be an adult who takes life totally seriously. So no wonder that I have been collecting doll houses and different toys with my daughter for years.

I think my daughter was 4 years old when she returned from kindergarten and announced 'Pet Shop!' in the middle of the room. My husband and I were pleasantly surprised and thought she had found her first musical preference. We immediately sought out Pet Shop Boys from YouTube and pressed play. Daughter was shaking her head vigorously. I can't even remember how we figured out eventually that she is interested in toys called Littlest Pet Shop. She has collected more than a hundred of them and keeps them like treasures. I sometimes find her in the bathroom, washing a Pet Shop toy thoroughly. This is where doll houses come into play - when you have a lot of little friends with big eyes, they want to live somewhere nicely. So I've often bought lovely doll houses from second hand shops - some which I wouldn't mind living in either. Sometimes my daughter goes on treasure hunts in second hand shops by herself. She then sends me photos and we discuss whether it's worth buying the house or not. Recently I left an LPS house that looked a bit worn out in the shop and I was certain I would find something better soon. A few months later I walked into Sarapuu Kirbukas in Tallinn and when I made it to the second floor with my tour, there was a lovely LPS house waiting for me on top of one of the rented boxes. I got it for only eight euros and although I wanted to give it to my daughter during Advent, I couldn't resist the temptation and gave it to her the same evening. She was really happy and found out that this well kept house was produced ten years ago. In addition to that she remembered that someone had a house like that in kindergarten and she thought that some day she could also have it. Plastic toys are also convenient for those who might be allergic to dust. Unlike teddies, plastic toys don't collect dust (you still have to clean them regularly) and LPS toys don't take up much space. By the way, it's always worth looking through doll furniture boxes in second hand shops, because houses need to have something in them! This post is special also because most of the doll house photos have been taken by my daughter. Have a look at my previous post: What to buy from second hand shops?


Seekordne postitus on järg minu eelmisele loole: mida tasub käia second-hand poodides jahtimas? Pean siinkohal avaldama saladuse: kuigi igal aastal lisandub minu passi aastake juurde, tundub mulle, et elu tõsiselt võtvat täiskasvanut minust vist iial ei saa. Seega pole ime, et olen koos oma tütrega aastaid kogunud nukumajasid ja erinevaid mänguasju.

Mu tütar oli vist 4aastane, kui tuli lasteaiast ja teatas keset tuba: "Pet Shop!" Olime abikaasaga meeldivalt üllatunud ja mõtlesime, et ta on leidnud oma esimese muusikalise eelistuse. Otsisime kohemaid YouTube`ist Pet Shop Boysi loo ja panime mängima. Tütar raputas raevukalt pead. Ma ei mäletagi, kuidas me lõpuks selgeks saime, et teda huvitavad mänguasjad Littlest Pet Shop. Ta on kogunud neid endale üle saja ja hoiab neid nagu aardeid. Vahel leian tütre vannitoas hoolikalt mõnd Pet Shopi pesemas. Siin tulevadki mängu nukumajad - kui sul on nii palju väikeseid suurte silmadega sõpru, siis tahavad nad ju ka kuskil kenasti elada. Sestap olen sageli taaskasutuspoodidest ostnud armsaid nukumajasid, kuhu koliksin parema meelega ka ise sisse. 



Vahel käib mu tütar üksi second-hand poodides nö. aardeid otsimas ja saadab siis pildi ning arutame, kas maja tasub ära osta või mitte. Hiljuti jätsin ühe pisut kulunud LPS maja taaskasutusse ja olin täiesti veendunud, et leian peagi parema. Paar kuud hiljem jalutasin Tallinnas asuvas Sarapuu Kirbukas ringi ja kui olin jõudnud teisele korrusele, ootas mind ühe rendiboksi peal vahva LPS maja. Sain selle vaid kaheksa euroga! Esialgu oli mul plaan anda see lapsele advendiajal, kuid mu kannatus ei pidanud vastu ja andsin talle selle samal õhtul. Ta rõõmustas tohutult ja uuris välja, et see hästi hoitud maja oli toodetud kümme aastat tagasi. Lisaks meenus talle, et lasteaias oli kunagi ammu kellelgi samasugune maja olnud ja ta oli toona ikka mõelnud, et kunagi võiks ka temal selline olla. 

Plastmassist mängumajad on ka väga mugavad lelud nendele, kellel võib olla tolmuallergia - erinevalt kaisukarudest ei korja plastmassist mängumajad tolmu (neid tuleb siiski korrapäraselt puhastada) ja LPS mänguasjad ise ei võta kuigi palju ruumi. Muide, second-hand poodides tasub alati vaadata üle ka kastid, kus müüakse nukumööblit: majad tahavad ju sisustamist! See postitus on eriline ka sellepoolest, et mu tütar tegi oma nukumajadest enamikud pildid ise. Vaata ka minu esimest postitust: Mida tasub osta second-hand poodidest? 




SHARE:

7 comments

  1. ..armsad! mulle meeldivad ka sellised n.ö "kohvermajad", neid on hea reisile kaasa võtta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meil sama lugu. Kohvermajja mahub ka mööbel ja kõik elanikud. Kui nad uues kohas lahti pakkida, võib täheldada muidugi mõningast solvumist, sest mänguasi on terve reisi pidanud peadpidi raamaturiiulis või külmkapis aega veetma, kuid see solvumine läheb kiiresti üle :D

      Delete
  2. Ma ikka m6tlen et meil on kolm lapsep6lve:enda lapsep6lv, see lapsep6lv mida anname lastele ja vanavanenatena lapselastele

    ReplyDelete
    Replies
    1. Enam paremini öelda ei saa. Olen ise sama meelt. Üldse on kuidagi raske uskuda, et saan vanemaks ja peaks muutuma aina asjalikumaks, kui parema meelega mängiks terve päeva nukumajadega ning just eile õhtul tellisin eBayst heleroosa LPS Great Dane`i. Päkapikk peab olema varajane :)

      Delete
  3. Väga armas postitus :) Minu varsti kolmeseks saaval tütrekesel on samuti pet shopi vaimustus ja jõuluks on plaanis kinkida talle tema esimene nukumaja.

    ReplyDelete
  4. Nii armas teema ja kirjutis, olen ise vanaemana samuti aktiivne Pet shopide ostja oma lastelastele, nii kasutatuid ( need vast ongi väärtuslikud) kui ka lelukauplustest, kuna lapselapsed on vanavanematele ju nii-nii kallid. Mu vanemal lapselapsel on oma 300 ringis neid ,paar lennukit ja maja ka . Hästi vahvad muide kollektsioneerimiseks samuti, vanusest sõltumata.

    ReplyDelete
  5. nice article with good information...

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig