Sunday, October 15, 2017

Ingrid Peek: What`s In Her Makeup Bag?


"I like the makeup world - it combines play and the world of an artist - the face is like a canvas where a makeup enthusiast can create beauty and magic of sorts by playing with various colours. It also quite literally puts a face on us for the roles and situations in this life," says editor-in-chief of Vikerraadio Ingrid Peek who let us peek into her makeup bag.  

Ingrid's grandfather on her father's side, Aleksander Peek, was a painter. "I guess I've inherited this view from him - if you don't have the time to paint otherwise, paint a face on in the morning - even this will help with the need to create."  When choosing her cosmetics, Ingrid prefers clean and noble criteria. 

"As with most other things I consume, I strive towards products that are as natural as possible, ecological, and cruelty free when it comes to cosmetics."  Ingrid also bears in mind the quality and price of her products. Her big favourites are Dr. Hauschka and GloMinerals - both are clean, proper, good on the skin, and all sorts of beautiful. Estonian eco-cosmetics also have a place in Ingrid's heart - she praises the night cream Spoon Me by tilk.bio.  

At the same time she says that she's not ideal in all her cosmetics choices, and not all products are puritanic and angel-like: "I haven't seen ecological dry shampoos (although they surely exist), also nail polishes and hairspray are usually pretty regular chemical cocktails."  Since Ingrid is especially close to the nature, we shot the contents of her cosmetics bag in nature. Which products from Ingrid's collection do you like?



"Mulle meigimaailm meeldib: selles ühineb mäng ja ka kunstnikumaailm - nägu on ju justkui lõuend, millel meigikunstihuviline saab erinevate värvidega mängeldes luua ilu ja teha ka väikest viisi võluvärki, meie siinse elukese tegelaskujule erinevateks olukordadeks ja rollideks sõna otseses mõttes nägu pähe teha," räägib Vikerraadio peatoimetaja Ingrid Peek, kes lubas meil oma kosmeetikakotti piiluda.

Ingridi isapoolne vanaisa Aleksander Peek oli maalikunstnik. "Eks temalt selle vaate olen ilmselt pärinud - nii et kui muidu maalida ei jõua, siis hommikuti nägu pähe ikka - loomevajaduse rahuldamiseks abiks seegi."

Oma kosmeetikatoodete valikul püüdleb Ingrid  puhaste ja õilsate kriteeriumite poole. "Kosmeetikatoodete puhul püüan samamoodi nagu enamus teistegi tarbitavate toodete puhul püüelda selle poole, et oleks võimalikult looduslähedane, keskkonnasõbralik, vägivallatu tootja."

Samuti jälgib Ingrid toodete kvaliteeti, hinda. Tema suured lemmikud on Dr. Hauschka ja GloMinerals - mõlemad puhtad, head, nahale mõnusad ja igatpidi ilusad. Ingridi hinges on koht ka kodumaistel öko-käsitöö kosmeetikal. Ingrid kiidab tilk.bio Spoon Me öökreemi. Kui Ingrid on mõnel hommikul mustade silmaalustega hädas, aitavad teda Shiseido silmamaskid.


Samas mainib ta, et ei ole kõigis oma kosmeetika valikutes ideaalne ning kõik tooted Ingridi buduaaris pole puritaanlikult ingellikud: "Näiteks pole näiteks öko kuivšampoone näinudki (ehkki kindlasti on need olemas), ka küüne- ja juukselakid ilmselt ses osas üsna tavapärased keemiakokteilid."

Kui Ingridilt uurida, kui kiiresti ta tööpäevadel end valmis sätib, vastab ta: "Olude sunnil olen omandanud ka kiirmeikimise võime, et saabki kümne minutiga näo ja soengu pähe." Ingrid mainib, et tegelikult on väga tore naiseks olemise mängu rahulik rituaalsus. "Näiteks enne õhtusele üritusele minemist võtadki aega ja teed rahulikult korraliku meigi. Siis võib kenasti tunnike ära minna, eriti kui vahepeal ka soengut ja riideid sättida. Ja kui on mingi avalik esinemine, mis vajab profimeiki ja -soengut, siis võib selle peale kuluda ka kaks tundi, ehkki Katrin Sangla, kelle andeid on mul viimasel ajal olnud rõõm nautida, on ka selles osas ikkagi väga proff ja kiire. Ausalt öeldes ega väga palju meikimise peale päevast aega ei saa kulutada, püüan kuidagi optimaalselt ja tegusalt toimetada sellega."


Ingridi jaoks on võluv teema on ka aroomide maailm. "Vahel kasutan päevaks parfüümina hoopis mõnda hõrku eeterlikku (naturaalset, mitte sünteetilist!) õli, näiteks apelsin, lavendel, ylang-ylang, doTerra Whisper ... Kui rääkida lõhnadest, siis Salvador Dali Purplelight on päevaks sobiva kerge õndsa kevadelõhnaga, õhtuks lemmikparfüümid Thierry Mugleri "Alien" ja Chaneli "Coco Mademoiselle". Uusim lõhn minu laual on aga  Thierry Mugler "Angel". Enamasti meeldivad mulle sellised metsased hõngud nagu seedripuu ja sammal."

Kuna Ingrid on äärmiselt looduslähedane, siis pildistasime tema kosmeetikakoti tooted üles just looduses. Millised Ingridi valikud Sind köidavad?


PHOTOS: Kalle Veesaar, Triin Maasik ja Stella K.Wadowsky

SHARE:

2 comments

  1. It's looks like a great collection of COSMETICS in her makeup bog. Thanks to share this beautiful cosmetics. I believe makeup is an important part of women's life and a perfect lipstick gives a great look of hole makeup. That's why I love to use my beautiful perfect Liquid Matte Lipstick for my lip.

    ReplyDelete
  2. Ingrid on väga lummav isiksus ja julge naine. Ingridi parfüümisoovitusi lippan kindlasti testima :) Naudin samuti väga neid väikseid igapäevaseid (ilu)rituaale, mis tähtsama sündmuse eel võivad lausa mitmetunniseks ilupillerkaariks kujuneda ja loovad tõeliselt hea enesetunde. Sügise saabudes hakkan ikka ka jõuludeks valmistuma nii oma peas kui ka päriselt poes üha enam armsaid ja mõnusaid asjakesi ka oma kallitele valides või rohkem pidulikele riietele tähelepanu pöörates. Ja just jõulude ning aastalõpuaeg on üks mõnusamaid selliste sättimiste nautimiseks :)

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig