Friday, April 22, 2016

Girl Friday: Everyday Is Like Birthday


This Girl Friday is a bit fancier than usual. Well, to be precise, the dress is longer than usual. Namely, it was my birthday and that calls for a celebration! To be honest, I didn't have a special feeling on my birthday. It was like every other day. I believe everyone has experienced it at least once. Am I right?

It's always seemed to be that the special days come to you themselves. On regular days that turn special all of a sudden. And one of those days is in this photo shoot. We spent a long weekend at Kau Manor with the girl (with photographer Meisi and my daughter Rene) that I last visited when it was opened. Back then it was like going through the rabbit hole like Alice and finding oneself from a fairy tale world. The atmosphere at Kau manor is something you can't find anywhere else. 



Usually when I've visited Estonian manors, it's felt like walking in a museum. You know the feeling when you're at a museum and afraid that you'll accidentally knock something over? You don't get that feeling at Kau. It's grandiose, unique, and at the same time I felt like I'd arrived home. This emotion can be induced by a rare few grand hotels, not to mention manors. 



For half a year already I was cooking up a plan in my head to stage a very special photo shoot at Kau Manor. And when you brood over something for long enough, it can happen that some things even get done. So we packed the car full of clothes, shoes, and accessories, and found ourselves from a long weekend at Kau Manor. Walking from one hall to another, napping in Batak suite, roaming the rooms and corners of the manor - we got different ideas and adventurous shoots were born. So, this spring, you'll find Girl Fridat from Kau Manor instead. On those days we did the shoots and enjoyed unique dinner at Kau Manor's The Eight Legs restaurant, I felt like a birthday girl. That's the magic of Kau Manor - when you're there, every day is like a birthday.


Outfit details:

Dress: Rizik Bros Washington
Shoes: Office
Necklace: Pi-Ret Jewelry 



Seekordne Girl Friday postitus on pisut pidulikum kui tavaliselt. Noh, kui täpsust taga ajada, siis on kleit lihtsalt tavapärasest pikem. Nimelt oli mul sünnipäev ja seda tuleb ju ometi tähistada! Kui aus olla, siis polnud mul oma sünnipäeval mitte mingit erilist tunnet. See oli justkui iga teine päev. Ma usun, et seda on iga inimene vähemalt korra (või kolm?) kogenud. On mul õigus? Mulle on alati tundunud, et need erilised päevad tulevad ise sinu juurde. vahel paneb mõni lihtne päev endale äkitselt pidurüü ümber ja see olekski justkui sünnipäev. 

Üks nendest erilistest päevadest on tänases pildiseerias. Hiljuti veetsime koos tüdrukutega (loe: fotograaf Meisi ja minu tütar Rene) pika nädalavahetuse Kõue mõisas, kus käisin viimati siis, kui see avati. Toona tundus mulle, et ma oleksin justkui Alice`i kombel kukkunud jäneseurgu ja leidnud ennast täiesti muinasjutulisest maailmast. 



Kõue mõisas valitsev meeleolu on midagi sellist, mida sa mitte kuskil mujal ei kohta. Kui ma tavaliselt olen Eesti mõisaid külastanud, on mind tabanud emotsioon, et jalutan muusemis. Tead seda tunnet, kui sa oled muuseumis ja pelgad, et äkki ajad kogemata mõne postamendi ümber? Kõue mõisas ei teki iial seda tunnet. See on suursugune, ainulaadne ja samas tundsin justkui oleksin kodus. Seda emotsiooni suudavad isegi vähesed suursugused hotellid pakkuda. Mõisatest rääkimata. 



Juba pool aastat tagasi küpses mul peas plaan lavastada üks väga eriline pildiseeria just Kõue mõisas. Ja kui pikalt mõelda, võib juhtuda, et üht-teist saab lõpuks isegi tehtud. Nii pakkisime ühel hommikul auto maast laeni riideid-kingi ja aksessuaare täis ning leidsime end pikalt nädalavahetuselt Kõue mõisas. Jalutades ühest saalist teise, pikutades sviidis Batak ja seigeldes sopilistes mõisa ruumides, tärkasid meil erinevad ideed ja sündisid seiklusrikkad pildiseeriad. Seega leiad sa Girl friday sel kevadel hoopis Kõue Mõisast. Just nendel päevadel, mil tegime pildiseeriaid ja nautisime Kõue Mõisas asuva restoranis "Kaheksa jalga" ainulaadset õhtusööki, oli mul tunne nagu sünnipäevalapsel. See ongi Kõue Mõisa võlu - seal viibides oleks justkui iga päev sünnipäev.  



PHOTOS: Meisi Volt

SHARE:

Monday, April 18, 2016

Stellarium Beauty Night @Debenhams


Thursday was the day of Stellarium beauty and fashion night at Debenhams department store. The night was hosted by the stylist and the best personal shopper in Estonia that is Ženja Fokin who has also written men's perfume reviews for Stellarium. So, Ženja was perfect for walking us through the Stellarium gathering. He has the ability to bring a little sunshine from his endless supply of energy by both the stage and while walking among people.

I told the guests about my favourite perfumes and about how it's always possible to stay yourself in a world governed by trends. You can also always mix your own style into something boldly trendy. But running along with all fads isn't necessarily a wise thing. We also gave out loads of presents and no one was left hungry because Silk made the table. And Amarula offered something sweet. Thank you everyone who came down! Thank you, Ženja and Debenhams! We'll meet again soon!





Läinud neljapäeval toimus Rocca Al Mare Kaubanduskeskuses, Debenhamsi kaubamajas ilu- ja moeõhtu Stellariumiga. Õhtut viis läbi stilist ja Eesti parim personaalset šoppamisteenust pakkuv Ženja Fokin, kes on ka Stellariumile meesteparfüüme portreteerinud. Seega sobis Ženja Stellariumi koosviibimist perfektselt juhtima. Tal on võime nii laval kui ka külaliste seas kõndides oma piiritust energiavarust kõigile killuke päikest jagada.

Mina rääkisin külalistele oma lemmikparfüümidest ja sellest, kuidas maailmas, mida valitsevad trendid, võiks alati jääda iseendaks. Ja oma stiiliga on omakorda vahva mõni trendiröögatus miksida. Kuid iga trendiga kaasa jooksmine pole minu meelest mõistlik. Lisaks jagasime ära ohtralt kingitusi ja nälga ei jäänud küll vist mitte ükski külaline, sest Silk kattis meile laua. Ja Amarula pakkus magusat jooki. Mina tänan kõiki, kes kohale tulid! Aitäh Ženjale ja Debenhamsile. Aitäh külalistele! Kohtume taas!




PHOTOS: Meisi Volt

SHARE:

Sunday, April 17, 2016

Green pea soup with coconut milk


This spring green soup immediately won my heart. The combination of peas and coconut has some sort of a charming accord. The soup itself is simple and quick to make of easily attainable ingredients, so it suits a busy workday evening well.  

Until winter battles spring outside and there are little islands of snow instead of green grass peeking out of the ground, frozen green peas from the freezer are a good substitute for the fresh green. By the way, green peas are one of the vegetables that doesn't lose its flavour much when frozen. The coconut green pea soup is from the Anna Jones cookbook where I took the recipe with small adaptations. 4 portions. Preparation time: 20 minutes  

What's needed?  

2 tbsp coconut milk  
200g leek, chopped  
a handful of green onions, hopped  
500 g frozen green peas  
400 g can of cocomut milk  
4 dl broth  lemon juice  
pea shoots and fresh coriander  
salt and pepper  
olive oil to serve

How to prepare?  

Heat coconut oil at medium heat on a frying pan, cook the leek and green onions for a few minutes. Add green peas, and pour hot broth and coconut milk on top. Rise to boil, lower temperature, and cook for ca 5 minutes. Remove from heat, sprinkle fresh coriander, season with salt, pepper, and lemon juice, and purée into an even liquid. Add pea shoots whtn serving, sprinkle with olive oil, and grind black pepper on top. Serve immediately.

Explore Tuuli Mathisen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".



See kevadroheline supp võitis koheselt mu südame. Herne ja kookose maitsekoosluses on mingi lummavalt toimiv kooskõla. Supp ise on aga lihtne ja kättesaadavatest koostisosadest kiirelt valmiv ehk siis sobib igati ka toimeka tööpäeva õhtusse. 

Seni, kuni õues talv kevadega maadleb ja rohetavate rohuliblede asemel tuleb lumiseid laike silmitseda, sobib sügavkülmast pärit roheline hernes väga hästi kevadrohelist imiteerima. Roheline hernes on, kusjuures, üks neid köögivilju, mille maitse toitudes väga palju ei erine värske herne maitsest ka peale sügavkülmast läbi käimist. Kookospiimaga hernesupi idee on pärit Anna Jonesi kokaraamatust, kust väikesete mugandustega sai see retsept ka enda jaoks sobivaks kohendatud. Sellest piisab neljale inimesele ja valmistamisaeg on 20 minutit.

Mida sa vajad?

2 sl kookosõli 
200 g porrut, hakituna 
peotäis rohelist sibulat, hakituna 
500 g külmutatud rohelisi herneid 
400 g purk kookospiima 
4 dl puljongit 
sidrunimahla 
hernevõrseid ja värsket koriandrit 
soola ja pipart 
oliiviõli serveerimiseks

Kuidas valmistada?

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel kookosõli ning hauta porrut ja rohelist sibulat mõned minutid. Lisa rohelised herned ja kalla peale kuum puljong ning kookospiim. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning keeda ca 5 minutit. Tõsta pott tulelt, puista sisse värsket koriandrit, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning püreesta kõik ühtlaseks. Serveerides lisa hernevõrseid, piserda supile oliiviõli ning jahvata musta pipart. Serveeri kohe.

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema võrratust blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig