Monday, August 29, 2016

The Bag Whisperer: Designer Purses


Designer bags are a treasure of a kind. In our little and young Estonia, the fact that a female politician wears Dior or Hermes gets half a year of attention. Looking at this circus in Estonia, it's both embarrassing and funny, because abroad nobody pays attention on female politicians wearing a precious bag, outfit, or shoes. A woman with a good salary who has a duty to represent their country finds it obvious that she would wear good quality things, and usually quality equals a brand.  

I picked an assortment of expensive designer bags for The Bag Whisperer - they first seem pricey, but taking into account that those bags last for years, they're actually cheap. For example, I still have one Yves Saint Laurent Downtown Tote Bag that cost over 1000 dollars at the time, and only shows very small signs of ageing today, ten years later. Another pro-argument for designer bags is always that if you're completely fed up with it and completely sure you don't want to wear it any more, you can sell it at a very good price. Someone's old is another one's new.  Many say they can't get the money for a designer bag together, because it costs so much, and at the same time they spend their money on meaningless stuff. Those who want to buy themselves a chic designer bag, should forget about today-I'm-consoling-myself style shopping. I've noticed that shopping for consolation takes 30 euros in one shop, 50 in another, then 70 until you have spent 10% of a designer bag's price on random things. What's your most valuable bag and do you think designer bags are worth it?





9-10. Les Petits Joueurs 11. Givenchy 12. Dolce & Gabbana 13. Fendi 
14. Fendi 15. Tory Burch 16. Kenzo 
17. Saint Laurent 18. Valentino 19. Valentino 
20. Coach 21. Anya Hindmarch 22. Chloé

Disainerkotid on omaette varandus. Meie väikeses ja noores (?) Eestis saab pool aastat järjepanu tähelepanu tõik, kui mõni naispoliitik käib Diori või Hermes kotiga. Vaadates Eestis sellist tsirkust on piinlik ja ühtaegu naljakas, sest välismaal ei pööra keegi tähelepanu sellele, kui naispoliitik käib hinnalise koti, kostüümi või kingadega. Head palka saav naine, kellel on täita ka esindusfunktsioon peab mujal maailmas iseenesest mõistetavaks, et ta kannab kvaliteetseid asju ja enamasti võrdub kvaliteet kaubamärgiga. 

Välisminister Marina Kaljuranna Diori käekott "Lady Dior" on saanud nii kuulsaks, et see kott võiks juba ise intervjuusid anda. Nimelt kirjutas Delfi meelelahutusportaal Publik tänavu aprillis, et Kaljurand käis Horvaatias hinnalise Diori käekotiga. Aprillist on saanud august ja tema kotti on mainitud nii Aktuaalses Kaameras, Delfis, Postimehes kui ka Päevalehes... Ma täiesti mõistan, kui meelelahutusportaal teeb uudise tuntud inimese disainerkotist, näiteks Daily Mailis on paljude artiklite vahel eraldi rubriik, mida kuulsus kandis, palju see maksab ja kust osta saab. Kuid omal kombel on täiesti uskumatu, et tõsisemad väljaanded Kaljuranna Diorist nii kirglikult tuld haarasid. Minu meelest on Marina cool ja ma ootan tema käevangu juba mõnda uut disainerkotti. Kuuldavasti pidi ta armastama Furla loomingut.   

Sel korral valisin The Bag Whisperer rubriiki assortii hinnalisi disainerkotte, mis tunduvad esmapilgul ehk ülimalt kallid, kuid arvestades seda, et sellised need peavad vastu aastaid, on nad tegelikult odavad. Mul on näiteks siiani alles Yves Sain Laurenti sarja Downtown Tote Bag, mis maksis omal ajal üle 1000 dollari ja mis näitab alles kümme aastat hiljem kergeid kulumise märke. Disaineroti kasuks räägib alati ka see, et kui oled kotist tüdinud, võid ta väga hea hinnaga edasi müüa. Kellegi vana on kellegi uus. Paljud ütlevad, et nad ei suuda iial saada disainerkoti raha kokku, sest see maksab lihtsalt nii palju, kuid samal ajal kulutavad raha tühja-tähja peale ära. Neile, kel on soov endale mõni šikk disainerkott soetada, soovitan mõneks ajaks unustada "täna-lohutan-ennast" poodlemise. Ma olen ise täheldanud, kuidas lohutus-šoping viib ühes poes rahakotist 30 eur, järgmises 50 eur ja siis juba 70 eur, kuniks 10% disaineroti raha on tühja-tähja peale kulunud. Seega need, kes on silma mõnele erilisele kotile peale pannud, siis raha tasub koguda. Kas sinu meelest tasuvad disainerkotid end ära? Milline on sinu kõige hinnalisem kott? Milline kott nendest sulle kõige enam meeldib?
SHARE:

22 comments

  1. Uhh, ma armastan Stella kotte! Kindlasti soetan endale tulevikus ühe! Hetkel mul on 2 kotti, mis meenutavad tema mudeleid ning noh, üsna kindlalt on saanud temalt inspiratsiooni.

    Väga meeldivad veel Coachi ja Mulberry kotid :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stellal on tõesti seda fantaasiat ja loovust ikka antud. Tema kott sobiks su stiiliga täiuslikult. Mul endal on mõned Coachi kotid, olin nendest kunagi suures vaimustuses. Seekordses seerias on Coachi seljakott ja mulle meeldiks seda üleni musta riietusega kanda. Mõjuks ainsa värvilaiguna väga efektselt.

      Delete
  2. Replies
    1. Täpselt! Wangi helesinine versioon lausa sunnib unistama ja meenutab muretut suvist taevast.

      Delete
  3. Kummaline, kuidas vahel muutub midagi lausa omaette olevaks eraldi isiksuseks. Kunagi peale üht galaüritust osutus selleks Angelina Jolie jalg, mis hakkas sotsiaalmeedias lausa oma elu elama ja nüüd Pr Kaljuranna Diori käekott.

    Pildil olevatest kõnetas mind kohe nr2 Alexander Wangi helesinine iludus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, mulle tundub, et proua Kaljuranna käekott ongi saanud eraldi isiksuseks. Ma ei kujuta ette, et näiteks Suurbritannia peaminister Theresa May peaks uudistesaates jagama Brexiti vahele kommentaare selle kohta, kas ta kannab Diori või hoopis Burberryt...

      See helesinine Wang hakkas silma ka mulle. Väga armas väike olend, täpselt selline, kellele paneks nime ja teeks pai.

      Delete
  4. Minu meelest on see olukord Eestis ka ikka väga tobe. Keegi ei vaata sind imelikult, kui ostad omale nt uusima iphone, mille hind võib olla 800-1000 eurot. Aga kui ostad sama raha eest disainerkoti, siis on kõigil suu ammuli lahti. Mina isiklikult valiksin iga kell selle raha eest koti, mis erinevalt mingisugusest tehnikavidinast ei ole mõne aasta pärast väärtusetu julla.
    Minu wishlistis on hetkel Mulberry Lily kott, selle jaoks on tõsine kogumine käsil :D

    Oleks huvitav ka Sinu erilistest kottidest väikest postitust nende taustaga lugeda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sul on väga hea point, tean paljusid, kelle jaoks on prestiiži küsimus võtta käekotist välja kõige uuem iPhone. Minul on näiteks iPhone 5 ja ma ei näe mingit vajadust endale uuemat versiooni osta, sest ma ei kasuta oma praeguse telefoni puhul ära kõiki võimalusi, mida see pakub. Ilmselt saaksin vabalt hakkama ka oma eelmise Samsungiga, mis jätkuvalt töötab... Mulberry Lily on tõesti kaunis mudel, guugeldasin seda ja väga ilusa disainiga. Mis värvi kotti plaanid osta?

      Postitust käekottidest olen mõelnud :)

      Delete
  5. Olen pikka aega hoidnud silma peal Anya Hindmarchi käekottidel, kuid hind on ikka rabav. Kui jõudsin sinu postituses lohustus-šopingu osani, siis olen arvatavasti mitu disainerkotti tühja-tähja peale ära kulutanud. Hakkan edaspidi oma ostusid rohkem jälgima, sest 20-30 eurot on lihtne välja käia, kuid sellest saab kokku suur summa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, klassika on ju see, et kes kopikat ei korja, see rublat ei saa. Kui naljaga pooleks seda lauset temaatiliseks muuta, siis kes tühjale-tähjale kulutab, see disainekotti ei osta.

      Delete
  6. Minu lemmikud on Stella, Chloé ja Tory Burch.

    ReplyDelete
  7. Mina olen ka juba mõnda aega Stella käekotti ihalenud ja veebist pilte lehitsenud. Mark Crossi valge ja sinisega kotike tundub ka väga minu teema :) One day ma suudan need lohutuseks ostlemised ka ehk lõpetada :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle tundub ka, et meiesugused temperamentsed präänikud kannaksid Mark Crossi hästi välja :)

      Delete
  8. Valikust jäid rohkem silma Versace, Fendi ja Saint Laurent. Viimasel ajal olen soetanud käekotte kirbukast, sest pean tõdema, et käekottidest võib ka päris ruttu tüdineda ära :D Disainerkotti kui sellist omada...hmm, ma vist paneks selle klaasi taha ja väga erilistel puhkudel võtaks ainult välja :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. See Fendi meedib mulle väga. Minul kipub jälle nii olema, et tekib oma lemmik ja teisi käekotte ma siis ei kanna. Need on kõik armukadedalt garderoobis reas ... YSL`i kotti kandsin küll iga ilmaga ja nii pikalt, et lõpuks andsin talle vastu tahtmist puhkust.

      Delete
  9. Tundub, et Fendi on täpselt "minu", valisin 14 ja 15 välja ja siis avastasin, et sama disainer. Hetkel on mul paar teise ringi Cuccit, mitte ei raatsiks uuena osta kuna olen kaltsukate fänn :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taaskasutusest on ju eriline rõõm leida originaal. See on täiesti omaette teema, kui midagi eriti kallist näppu jääb. Tean seda tunnet liigagi hästi ja rõõm on alati piiritu. Samas, kui uus kott või kingapaar siidpaberitesse mähitult koju tuuakse, siis on jälle teistmoodi elevus sees.

      Delete
  10. Kuna olen üpriski praktiline, siis kõige suurema tõenäosusega näeks mind tänaval kõndimas nr 12 või 22 tumedate monotoonsete kottidega, mis näivad just nii mahukad ja iga riidekomplektiga haakuvad, nagu mulle tavaliselt meeldib :) kuid olles samas siiski ka loomeinimene ja eeskätt graafiliste kunstide austaja uhkeldaksin rõõmsalt ka 6 ja 10 kottidega <3 kõige rohkem silma ja meelde siit jäigi see Mark Crossi oma :) ja ühtlasi tuletab see meelde, et teen esimese koolipäeva puhul Vabakal näomaalinguid - tule võtta ka sappa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muide, ma nägin täna just ühes second-handis 22 koti sarnast nahast kotti, kuhu mahuks samuti terve varandus. Vist oli Kenneth Cole`i kott, kuid ei ostnud seda, sest otsustasin, et mul juba midagi sarnast on, las keegi teine leiab. Ma olen 1.september koolitusel, praegu ajab üks koolitus teist taga, kuid võibolla mul tütar tuleb koos sõbrannadega maalinguid saama. Sõltub ilmast. Edu igatahes!

      Delete
  11. Selle Versace koti värv on imeilus! Kuid, enne kui raha kokku saan, et omale seda kotti soetada, on see müügilt läinud.

    Ja Mark Crossi kotid ♥

    Jumaldan käekotte ja olen isegi mõne jaoks kuid raha kogunud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen netipoodides tuhlates saanud aru, et tegelikult on paljudes poodides asjad erineva hinnaga. Sama koti võid leida poole odavamalt. Pead lihtsalt nö. outleti peale sattuma. Ja kindlasti tasub raha koguda käekottide jaoks, mis peavad aastaid vastu. See on varandus omaette.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig