Thursday, January 7, 2016

The Bag Whisperer: Made In Estonia



Say hello to the new section in Stellarium - The Bag Whisperer that will be wholeheartedly devoted to bags.If you're one of those whose weak spot is handbags of all sizes and you feel like there's never too much of them, you're in the right blog! This time I've gathered handbags from three Estonian designers. I think it's an excellent chance to introduce good Estonian products to the readers.

This time I picked out three Estonian brands that I warmly recommend and that I have various masterpieces from their collections myself. With Kadri Kruus, for example, we created a handbag named 'Stellarium' together. Unfortunately it's not on sale any more, but you can find bags to cater for absolutely all tastes from Kadri Kuus's site. This summer, I wore Kadri Kruus's bag 'Anna Green' the most - it can be worn as a crossbody or a charming clutch. You can find two 'Anna' bags in my collage. People with practical minds will find bags such as 'Macy Black' and 'Otto' from Kadri's creations. 

Another designer I'm introducing today, is a dame from Tartu named Tiina Andron. I have two beauties from her collection. I don't have the heart to wear one, because it also works as an accessory on a shelf in the living room, and the other one has travelled a lot with me. Tiina's bag 'Gold Mini' has been a real hit abroad. I was constantly asked who the author of the bag is and where it could be bought. It seems I should have taken the name cards of the bag designer with me. 

There's something about the bags by Stuudio Nahk that makes me hide them from my daughter. When I was in the kitchen one day, busy filling a duck with plums, my daughter seized the opportunity and appeared in the kitchen with my pony leather rucksack. She conjured up the cutest face in the world and asked if she could wear the bag to school the next day. I told her resolutely: "No chance, I even don't have the heart to wear it myself!" This didn't stop her from asking about the Stuudio Nahk bag 'Lola' some time later: "Can I take it to the cinema?" The answer was... no! Indeed - there are bags that are made for both mothers and daughters. Which one of the bags do you like from the selection?





10-15. Stuudio Nahk

Ütle tere Stellariumi uuele rubriigile "The Bag Whisperer", mis keskendub jäägitult (käe)kottidele. Kui sina oled see, kelle nõrkuseks on suured ja väikesed, lihtsad ja trikiga, ainulaadsed ja nipiga käekotid ning sul on tunne, et neid pole iial liiga palju, siis sa oled õiges blogis! Sel korral olen kogunud kokku kolme Eesti disaineri käekotid. Stellariumisse tuleb iga päevaga juurde aina enam rahvusvahelisi lugejaid ja seega kasutan hiilgavat võimalust tutvustada oma lugejatele Eesti toodangut.

Sel korral valisin välja kolm Eesti brändi, mida hindan kõrgelt, sest mul on endal nende kollektsioonidest erinevaid taieseid. Näiteks Kadri Kruusiga tegime kaks aastat tagasi koostöös käekoti nimega Stellarium. Kahjuks pole see täna enam müügil, kuid Kadri Kruusi lehelt leiab absoluutselt igale maitsele käekotte. Sel suvel kandsin ma kõige enam Kadri Kruusi loodud nutikotti "Anna Green", mida saab kanda nii crossbodyna kui ka võluva teatrikotina. Kaks Anna nimelist kotti on ka minu kollaažis. Otseloomulikult leiavad praktilise meelega inimesed Kadri loomingu seast endale selliseid käekotte nagu "Macy Black" ja "Otto". 

Teine, kelle disaini täna tutvustan, on Tartu daam nimega Tiina Andron. Tema loomingust on mul kaks iludust. Ühte ei raatsi ma kanda, sest see sobib ka aksessuaarina elutoa riiulile, kuid teisega olen palju ringi reisinud. Välismaal reisides on Tiina käekott "Gold Mini" olnud totaalne hitt. Aina päriti, kes on koti autor ja kust seda osta saab? Mulle tundus, et ma oleks pidanud võtma Tiina nimekaardid kaasa ja neid lahkelt paremale ning vasakule jagama. Muide, sama juhtus Pohjanheimo mantliga Londonis, kus see sai nii palju komplimente, et ma oleks pidanud hakkama tema nimekaarte kiitjatele andma.

Stuudio Nahk käekottides on midagi, mis sunnib mind neid oma tütre eest peitma. Kui ma olin ühel päeval köögis parti ploomidega täitmas, kasutas mu tütar juhust ja saabus kööki minu poninahast seljakotiga, mis kannab nime Jo. Ta manas ette maailma kõige nunnuma näo ja küsis: "Kas ma tohin sellega homme kooli minna?" Vastasin väga konkreetselt: "Mitte mingil juhul! Ma ei raatsi seda isegi kanda!" See ei takistanud tal mõni aeg hiljem küsida Stuudio Nahk Lola koti kohta: "Kas ma võin sellega kinno minna?" Vastus oli ... ei! Tõepoolest - leidub kotte, mis on mõeldud nii emadele kui ka tütardele. Millised käekotid sellest valikust meeldivad sulle? Milliste Eesti disainerite käekotte sina omad või ihaldad?
SHARE:

12 comments

  1. Kõik kotid on väga omanäolised. Tean, et mu tuttav ostis Kadri Kruusilt kaks Anna Bagi. Stuudio Nahk on minu jaoks uus firma, mille leidsin. Need 125 eurosed kotid on nüüdsest minu wishlistis. Lola Bag Brown väga ilus, kuid juba SOLD OUT (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anna Bag ongi selline, mida tahad endale kaks tükki soetada. Kuid ma olen väga uhke kõigi nende üle, kellest täna kirjutasin ja kellest veel juttu tuleb :)

      Delete
  2. Nr 5 oleks kindel lemmik, sest mulle meeldib lilla värv! Nr 3 ja nr 11 sobiksid ka hästi :) Aga nr 7 püüdis kohe mu kaaslase heakskiidu. Detsembris jäi silma üks Altoni kotike, ka kollast värvi :) Kadri Kruusi tean Stellariumi blogi kaudu ainult ja nüüd ka siis ülejäänud kahte.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tore, kui Stellarium saab lisaks välismaalastele ka meie oma armsatele eestlastele kodumaist loomingut tutvustada. Ei jõua ju alati kõigega ise kursis olla :) Lillakas Anna on tõeline kiusatus, nagu ka nr. 3 Anna, mis on samasugune, kui lillakas Anna.

      Delete
  3. Ohh, kui tore et nyyd on taitsa "minu" rubriik ka Stellariumis olemas :-)
    Stuudio Nahk tundub super, kindlasti pean check it out kui ma jargmine kord Eestisse satun!

    Anneli x
    www.owlinvogue.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tore, et Sulle lugemist siin ikka leidub. Sa ju reisid nii palju ringi ja näed igasuguseid lahedaid disaini imesid. Kui Sulle kuskil mõni äge kotifirma silma hakkab, siis anna teada :)

      Kallistused Londonisse.

      Delete
  4. Oh Sind kotigurmaani!Mulle meeldib ka kotte koguda.Lemmikud on siit 1,2,8,9,11 ja muidugi nr 13.Tundub nagu Tiina Androni osad ōlakotid on inspireeritud vanaaegsetest fotoaparaadi kottidest.Väga efektsed igaljuhul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nr.13 (minu lemmiknumber) ehk seljakott Jo on täpselt selline, mida saab kanda väga elegantse ülikonna, mantli või kasuka juurde :)

      Delete
  5. Armastan väga Eesti disaini ja olen uhke idee üle, seda igal võimalusel ka maailmas tutvustada! Oma liikuva eluviisi tõttu olen püüdnud ise võimalikult vähe selliseid asju soetada, millega varsti jälle tülikas kolida on, samas võivad käekotid kolimisel muidugi ka praktilist otstarvet omada. Ise eelistan pigem klassikalisi ja lihtsama lõikelisi nagu 1., 2. ja 11. pildil näha võib. Millegipärast kipun pahatihti ka liiga palju asju nö igaks juhuks kotti toppima ja siis ikka imestan, et miks mu kandam nii raske on. Armastan väga ka jalgsi käimist ning seetõttu on suuremad käekotid lihtsalt praktilisemad. Muidugi kui niisama kõndima lähen, siis ei vea "poolt elu" endaga kaasa, vaid ainult kõige olulisemad - huulepalsam, taskurätik, kätekreem ja muidugi telefon. Mu ema jällegi eelistab seljakotte ning taolist nagu 13. pildil võiks isegi vabalt mantliga kombineerida. Ja muidugi neid püramiidjaid iludusi kannaks ka uhkusega, kuid eelistaksin pigem väiksema- või keskmisemõõdulist varianti nagu näiteks 9. pildil :)
    Edu uue rubriigiga! See leiab kindlasti palju vastukaja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh toreda mõtiskluse eest, Maria. Jah, maailm on tulvil käekotte, millest jõuab terve aasta kirjutada ja jääb veel ülegi :) Sellest valikust peaks küll ka kõige nõudlikum klient leidma endale lemmiku. Ja kui palju on veel Eestis disainereid! Maailmast rääkimata ... Vau!

      Delete
  6. Vahva üle pika aja blogisse tulla ja nii palju uusi rubriike eest leida. Kotid-kingad on alati need, mille reklaame võin ajakirjadest silmadega süüa. Siit valikust leidsin enda jaoks Stuudio Nahk kotid. Hästi lihtne disain, soovitavalt must, on praegu minu jaoks must have.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stuudio Nahk teeb väga šikke asju. Mul on nii hea meel, kui lugejad kirjutavad, et leidsid enda jaoks uue firma :)

      Delete

Blogger Template Created by pipdig