Saturday, May 16, 2015

Healthy sandwich


I remember when I was little and my grandmother asked if I'd eaten anything, and what it was, I'd reply sandwich.... She would then tell me that sandwiches aren't real food. Nevertheless it's possible to create really nutritious and tasty sandwiches that the whole family will love. I'll share one simple recipe with you from Tuuli Mathisen's blog.

Tuuli writes as follows: "Classic egg butter is one of the simplest solutions for how to make boiled egg enjoyable for everyone. We have swapped the butter in the butter+egg formula with avocado. The result is unexpectedly tasty and really healthy at the same time. It's no surprise that avocado is a superfruit that contains fats that are a valuable present to our health."


How to prepare?  

Shortly, making avocado-egg butter is as "difficult" as making regular egg butter. Take the egg and soft ripe avocado. The ratio could be one medium size avocado per two eggs, but you can change it according to how much raw materials you've got at hand. Take the avocado flesh out of the peel and mash with a fork. You can leave bigger chunks in, it doesn't have to be smooth. Repeat the same procedure with the egg - break it with a fork. Mix the avocado and egg. Season with salt and pepper, and add chopped herbs. Wild garlic is available at markets right now, so I added wild garlic for a spring spark. This kind of avocado-egg butter goes well on bread, but also with various additions like gravlax, prawns, cheese, a slice of cold smoked ham, or something else of preference. It's also a positive surprise how willingly the children, who don't normally care much for avocado, eat it.

Explore Tuuli Mathiesen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".




Mäletan, kui lapsepõlves mu vanaema küsis, kas olen midagi söönud ja mida vastasin, et võileiba... Tema kostis seepeale, et võileib pole mingi toit. Siiski on võimalik luua väga toitvaid ja maitsvaid võileibu, mis viivad nii perel kui külalistel keele all. Ühe lihtsa retsepti jagan täna sulle Tuuli Mathseni toidublogist "Ise tehtud. Hästi tehtud".

Tuuli kirjutab nii: "Klassikaline munavõi on üheks kõige lihtsamaks lahenduseks, kuidas keedumuna kõigile nauditaval moel tarbida. Meie oleme juba mõnda aega asendanud klassikalises või + muna valemis või pehme avokaado viljalihaga. Tulemus on ootamatult maitsev ja samas ka väga tervislik. Ei ole vist kellelegi uudiseks, et avokaado on üks superviljadest, milles sisalduvad rasvad on meie tervisele väärtuslik kingitus. 


Kuidas valmistada?

Lühidalt, avokaado-munavõi tegemine on umbes sama "keeruline" kui tavalise munavõi tegemine. Võta muna ja pehme küps avokaado. Vahekord võib olla umbes nii, et ühe keskmise suurusega avokaado kohta 2 muna, aga seda võib ka vabalt ise muuta sõltuvalt sellest, kuidas toorainet käepärast on. Tõmba avokaado viljaliha koore seest välja ja töötle kahvliseljaga tükkideks. Võivad jääda suuremad tükid, ei pea üldse olema liiga peeneks muljutud. Sama protseduuri korda munaga ehk töötle kahvliseljaga peeneks. Sega omavahel avokaado ja muna. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa veel hakitud maitserohelist. Hetkel on juba kevadine karulauk turgudel saadaval, seega minul läks kevadiselt särtsakas karulauk veel lisandiks. Selline avokaado-munavõi sobib hästi niisama leival söömiseks kui ka erinevate lisanditega nagu näiteks soolalõhe, krevetid, juust, viil õhukest toorsuitsusinki või muu meelepärane. Positiivne üllatus on veel see, kuivõrd hea meelega ka lapsed seda söövad, kes muidu avokaadost liiga palju lugu ei pea. 

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

4 comments

  1. Retseptid sinu blogis on minu uued lemmikud. Vaatasid FOOD alt kõik läbi. Alguses ei saanud blogi kujundusele pihta, kuid nüüd olen juba sisse elanud! Edu Sulle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui miski jääb Stellariumi kujunduses segaseks, siis seletan meeleldi. Kirjuta mulle kas Stellariumi FB-sse või info@stellarium.ee Edu Sullegi!

      Delete
  2. Olen täielik avokaado-sõltlane, kapi peal on alati paar tükki valmimist ootamas. Kui on kiire ja suur nälg, söön avokaadot kodujuustuga, hommikuti panen smootie sisse ja nüüd siis hakkan sellega munavõid ka tegema :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meil on samuti võrk avokaadodega kodus ja vahel söön lihtsalt ühe niisama ära. Tütar krimpsutab siis nina :) Noh, ta ei teagi, kui paljudes tema toitudes on avokaado oma tähelennu teinud.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig