Sunday, July 14, 2013

Head isu! Lõhe-avokaado terriin

Jagan sinuga üht imelihtsalt retsepti, mida on kerge teha ja mis maitseb tavaliselt kõigile kalasõpradele. Tegemist on lõhe-avokaado terriiniga, mis toob külalistele alati helge naeratuse näole.  

Ma armastan suvel šašlõkki, küpsetatud vorste ja erinevaid roogi kukeseentest, kuid üks nõrkus on mul aastaringselt - nimelt lõhe ja forelli järele. Sellele suupistele keedan alati kõrvale suure kausi vutimune ja pakun kerget valget veini.  

FOTO: Mark Raidpere/Oma Maitse
 
Mida sa vajad?

õhukeselt lõigatud soolalõhefilee
2-3 küpset avokaadot
sidrunimahla
toorjuustu
tilli
määrimiseks õli
soola-pipart

 Kuidas teha?

Lõheterriini tegemiseks vooderda muffinivorm kilega ja määri kile kergelt õliga. Seejärel vooderda õline pind nii, et see oleks lõhe või forelliga ühtlaselt kaetud. Tükelda avokaado, lisa pisut toorjuustu (minu lemmik on Farmi), maitsesta soola ja pipraga ning oma lemmikuima maitserohelisega. Sega. Tõsta lusikaga avokaado-juustusegu lõhevoodrisse nii palju kui mahub. Kui kalafilee otsad ripuvad üle ääre, siis keera need otsad juustu-avokaado täidise peale. Aseta roog vähemalt paariks tunniks külmikusse. Serveerimiseks kalla vorm tagurpidi taldrikule, eemalda kile ning lisa veidi maitserohelist ning soovi korral ka meelepärast kastet või sidrunimahla. Ideaalne roog, mida saab serveerida salatilehel. Soovitasin seda retsepti ka juunikuu ajakirjas Oma Maitse ja foto tegi Mark Raidpere. 

Head isu!
SHARE:

2 comments

  1. Ma kujutan ette, et see viib keele alla. :) Plussiks veel see, et kuumadel suvepäevadel ei pea pliidi-ahju juures askeldama, külmkapp ainus abimees. ;)Ja väga efektne näeb pealekauba välja.

    http://genefic.blogspot.com/



    ReplyDelete
    Replies
    1. Viib tõesti keele alla. Kusjuures sushi, salatid ja lõigelõigud on minu jaoks just suvel asendamatud.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig