Sunday, March 11, 2012

Tahad olla ilus? Võta meik maha.

Mulle hakkas silma pikk arutelu ühes iluportaalis, kus noored naised rääkisid, miks nad ei viitsi õhtul meiki maha võtta. Keegi naljatas, et "oleneb promillist", kas ta jõuab kraani alla või vajub kohe voodisse. Aga oli neid, kes leidsid, et "näol on ju vaid põseruuž ja ripsmetušš" - mis see ikka teeb? Ajasin oma kosmeetikuga juttu, kes rääkis minu blogi jaoks mõned punktid, miks tasub siiski meik maha võtta.  


1. Ilusa näonaha saladus algab selle õigest puhastamisest. Nii nagu majale ehitatakse vundament, ei saa ka nahanooldust alustada katuse tegemisest ehk siis meigikorrast, vaid ikka selle eemaldamisest.

Nahale vajalikke vitamiine ei sisalda mitte ainult kreemid, vaid toitmine algab juba õigesti valitud meigieemaldusvahenditest ja toonikutest.

Meigi maha võtmisega eemaldame ka kestenduse ja surnud naharahkud.  Öisel ajal on naha uuenemine esmatähtis.

2. Näonaha suhtes on meigi peale jätmine suur ülekohus, sest lisaks puuderkreemile, puudrile ja põseruužile on nahale päeva jooksul lisandunud tolm, higi ja õhusaaste. 

Kosmeetikud võivad kinnitada, et kui meigiga magama läinud inimese nahka hommikul mikroskoobiga jälgida, toimub seal vilgas tegevus - bakteritel jätkub tööd.

3. Halvasti hoolitsetud noore inimese nahk võib olla kuiv, ebatasane ja akne käes vaevlev.
Noores nahas on palju kollageeni ja antioksüdante, mis hoiavad naha siledana ja elastsena. Selleks, et see püsiks, peab õhtul näo eest hoolt kandma, sest kui meigiga uinuda, siis nahk ei hinga ja tuhmistub.

4. Lohakus näonaha suhtes mõjutab erinevatele nahatüüpiline mitut moodi. Näiteks rasvase ja probleemse naha puhul ummistuvad poorid, mis tekitavad põletikulisi vistrikke ja komedoone. 

Kuiva naha puhul on omad ohud - esiteks muutub see veelgi kuivemaks ja tundliku naha korral võib nägu olla ärritunud ja punetada.

5. Päeval tuleb nahka kaitsta - tuul, tolm, kuid öösel on naha rasu eritus kiirem, nahk uueneb. Kui meik on peal, ei pääse rasu välja ja nahk ei saa hapnikku. Pea meeles, et jääkained väljuvad ka naha kaudu ja näiteks suitsetaja nahk vajab erilist hoolt!

6. Ära unusta eemaldamast silmameiki! Kui lähed silmameigiga magama, võivad tulla silmapõletikud. Kaugel pole ka hommik, kui vaatad peeglisse ja sind tervitavad turses silmad.

7. Ühest korrast meigiga uinumisest piisab, et rikkuda ära tulemus, mis on saavutatud pikaajalise naha eest hoolitsemisega.


Kosmeetikud ütlevad kui ühest suust, et näonaha puhastamiseks kulub vaid mõni minut. Aga mis siis, kui mul pole seda kolme-nelja minutit? Mina ise olen selleks puhuks oma vannitoakappi varunud ühe sügavpuhastava geeli, mis peseb hea tahtmise juures kogu meigi minutiga maha.

Lühidalt võib võtta selle kokku seitsme sõnaga - tahad olla ilus? Võta meik õhtul maha!



SHARE:

6 comments

  1. Ma mõtlesin, et kommenteerin seda artiklit kuna kohe leidsin enda minevikust juhtumi, mis Su sõnu kinnitab.
    Nimelt olin välismaal tööl ning nooremana mõtlesin, et mis see siis ära ei ole, magan meigiga. Kuna oli väga hilja ja õhtud venisid nii töö kui seltskonna mõttes pikale, siis juhtus seda meigiga magama minekut mõnikord päevi järjest ehk et tegin hommikul osaliselt veel vanale meigile uue peale. Nüüd mõeldes tundub see absoluutne kuritegu ja jube, aga siis oli "aega ju nii vähe" ja uni ja sada häda.
    Pärast paari kuud meelevaldset käitumist oli mu nahk aastaks või lausa mitmeks rikutud - põskedele ühele kindlale kohale (u seal kus põsepuna on) tulid punnid ja nii mõlemale poole..Ja need esinesid süsteemselt. Nendest lahti saamine oli..väga vaevaline ja enesehinnangut kahjustav.
    Seega soovitan omalt poolt ka kindlasti alati-alati meik maha võtta!

    L

    ReplyDelete
  2. Ise võtan alati meigi maha ja puhastan näonaha põhjalikult isegi kui ei kanna meiki. Ma lihtsalt ei saa ilma nahka puhastamata magama minna. Esiteks on see tunne ahistav, mida ebapuhas näonahk tekitab ja teiseks on suhteliselt vastik mõelda, et ma hõõrun kõik selle mustuse ja meigi omale padja sisse.

    ReplyDelete
  3. Õhtune ja hommikune näonaha puhastus on kõige alus. On öeldud isegi, et tasub investeerida kvaliteetsetesse meigieemaldajatesse-puhastustoodetesse, see on kõige tähtsam naha seisukohalt, dekoratiivkosmeetika ei pea olema nii kallis. Isiklikult ise ei kujutagi ette, et läheks meigiga magama, see on nii rutiinne harjumus, nagu hammastepesu :D

    ReplyDelete
  4. Meigiga magama on nagu käsi pesemata sööma. Jah, tõenäoliselt jääd ellu, aga tahadki nii elada või? Ja mis mõttes "ei ole aega"... magamiseks on ju. See on puhas laiskus, mis jätab meigi maha võtmata. (Hambaid pestakse siis ikka või, või ei ole selleks ka "aega"?). Kui tõesti vahetult enne magama minekut on nii suur väsimus peal, et kuidagi ei jaksa, siis ei ole vaja seda tegevust nii hiliseks ajaks edasi lükata - puhasta nägu kohe kui koju jõudnud ja pese hambad kohe pärast õhtusööki. Mida kauem nahk on ilma tolmu ja päevarasu ja meigita, seda rohkem on tal aega hingata, taastuda, jõudu ja ilu koguda.

    ReplyDelete
  5. Mina olen kindlasti üks nendest, kes meigiga magama ei lähe. Esiteks, kes tahakski hommikul ärgata tumedate silmaalustega ning laiali aetud meigiga? Selline vabandus nagu et oli suur pidu ja ei jaksanud õhtul maha võtta, näitab minu arvates juba iseenesest suhtumist oma tervisesse ja eluviisi. Isegi, kui naine ei kanna meiki, on VÄGA oluline nahka puhastada ka õhtuti. Nägu kogub päeva jooksul mustust ning seda on vaja eemaldada oma heaolu nimel. Sest on isegi öeldud, et meigi mitte-eemaldamine toob ajapikku naisele aastaid juurde ning ma arvan, et ükski naine ei soovi, et keegi talle aastaid juurde annaks. Kui meiki mitte eemaldada, siis see ummistab poorid ning soodustab vistrike teket. Tekitab bakteritele soodsa keskkonna paljunemiseks. Ripsmetušši puhul ärritab silmi, võib tekkida põletik. Lisaks veel sellele muudab ripsmekarvad kuivaks ja hapraks ning mis veelgi hullem – ripsmekarvad võivad välja kukkuda ja ripsmed jäävad hõredaks. Nägu võib järgneval päeval punetada, või olla sootuks laiguline. Nahk ei saa öösel taastuda ja uueneda. Kuna näonahk võib öösel muutuda õliseks ja higiseks, siis kõik see meigi ja higi segu kandub koos surnud naharakkudega padjale. Nii et kokkuvõtteks võib öelda, et mõned minutid naha puhastamiseks on palju rohkem väärt, kui et meigiga magama jäämine ning ajapikku kiirenev vananemine.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig