Sunday, January 3, 2016

A New Beginning


Making Stellarium better has been something to think about ever since the blog was born. What could be done better? What could be done differently? What's my weak point? What kind of knowledge do I need to find topics that captivate me and that I can write about? When I took part in the Urban Decay Masterclass in London this summer, I decided that makeup art is an area I want to get better acquainted with. 

Last October I joined the international makeup school International Make Up Center which is the oldest makeup school in Estonia. Our days were long - four hours that sometimes happened to stretch into five-six hours, five times a week. New information every day, a fair bit of theory, and of course practice, practice, practice! A new topic every day. I've had a sitting lifestyle all my life, so on the first week I got home absolutely exhausted. I really wasn't used to standing for two or three hours straight and practicing makeup. We tried different techniques on each other from the very first lessons.

We had an exceptionally lovely team - 16 girls with whom we tested products and did each others' makeup. The best crowd I've spent time with from day to day in the past few years. This kind of synergy is rare and I take it as a Christmas present that lasted from October til today when we got our diplomas after three exams. There were highs and lows during the studies for me. For example, I found out in the first weeks how little I've known this far. At the same time, I realised how much I know about different products. Far more than I thought. There were days when I went home with my head down, feeling that I can't do a thing. The only thing that helped me during those worst days in the world was knowing that I've come to learn, make mistakes, learn, and well... What a nice day it was when one of the era makeups came out well!



There were 200 hours in the International Make Up Center. When I had 70 hours behind me, it seemed to me that I don't understand a thing any more. You know the feeling when you stand in the middle of a messy room and even though everything has its own place, you don't know where to start and whether you're even in the mood? So stepped in the straightforwardness. Having always kept all sorts of emotions within me, I didn't make them a secret this time, and I shared them with the girls at the makeup school. When it was a bad day, I poured my heart out, and when it was a good day, we shared the joy. This is where our two exceptional lecturers come into play - Meelis Krik and Älis Viisileht, who have trained people for years and years. They know the phases students go through. My biggest thanks go both to Älis and Meelis whose devotion deserves a big round of applause.

And I became friends with myself again eventually. One day everything went into place. The colours in makeup palettes started speaking to me. Having tested different products over three months, I all of a sudden felt a lot richer. When there was a Michael Kors jewellery show in Estonia, our team did the models' makeups. That moment I felt I am ready to take a new path.

And finally. Talking about makeup art. Stellarium started as a beauty blog and a lot of readers come here because they are interested in beauty products. So I feel that those 200 hours at the international makeup school have given me a lot of knowledge on what, how, and why to write about. The new year will be interesting.



Stellariumi arendamine on minu jaoks blogi sünnist peale olnud suur mõttekoht. Mida saaks paremini? Mida teha teisiti? Milliseid teadmisi ma vajan, et jagada sinuga teemasid, mis paeluksid võrdselt nii mind kui ka lugejat? Kui ma käisin suvel Londonis Urban Decay Masterclassis meigitundides, otsutasin, et meigikunst on ala, mida soovin sügavamalt tundma õppida.

Aasta 2015 oktoobris astusin rahvusvahelisse meigikooli International Make Up Center, mis on Eestis vanim meigikool. Samasugused koolid asuvad ka Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Meie päevad olid pikad - viis päeva nädalas neli tundi, mis kippusid vahel venima viiele-kuule tunnile. Iga päev palju uut infot, korralikus koguses teooriat ja loomulikult praktika-praktika-praktika! Iga päev uus teema - ajastud, fantaasiameik, meik prillikandjatele, jumestus vanemale daamile, meik meestele, suitsusilm, kassisilm, meik stuudios, must-valge fotomeik, meigikohvri komplekteerimine ja nii edasi... Ma olen terve elu olnud istuva eluviisiga ja seetõttu jõudsin esimestel nädalatel rampväsinuna koju. See on ka põhjus, miks blogis oli vahepeal vaiksem. Ma tõesti polnud harjunud kaks-kolm tundi jutti seisma ja meiki harjutama. Nimelt harjutasime esimestest tundidest peale üksteise peal erinevaid jumestamistehnikaid.

Meil oli erakordselt tore tiim - 16 tüdrukut, kellega testisime koos tooteid ja tegime üksteisele meike. Parim seltskond, kellega olen viimastel aastatel päevast päeva koos aega veetnud. Sellist sünnergiat tekib harva ja mina võtan seda kui jõulukinki, mis kestis oktoobrist kuni 22.detsembrini, mil meile anti pärast kolme pinevat eksamit kätte rahvusvahelised diplomid. Minu jaoks oli õpingute ajal tõuse ja mõõnu. Esiteks sain ma esimeste nädalatega teada, kui vähe ma olen siiani teadnud. Ja samas sain ma teada, kui palju ma tean erinevatest toodetest. Kaugelt rohkem, kui ma arvasin. Leidus päevi, kui ma läksin saba jalge vahel koju, tundes, et ma ei oska mitte kui midagi. Ainus, mis aitas mind nendel üsna kehvakestel päevadel oli teadmine, et ma olengi läinud õppima, eksima, õppima ja noh... Milline tore päev see oli, kui mõni ajastut puudutav meik õnnestus! Sellel ajal tegin ma vaid ühe pildiseeria, kus kandsin roosat parukat. Küll aga pidasin pea iga päev videopäevikut, kuid seda peamiselt endale. Kaadrid, mis tänast mõtisklust illustreerivad, on tehtud Londonis Urban Decay Masterclassi tundides. Teised fotod on tehtud päeval, kui pildistasime Girl Friday rubriiki ja ma rääkisin paar sõna ka oma uuele sõbrale, SONY kaamerale.



Meil oli International Make Up Ceneris kokku 200 tundi. Kui 70 tundi oli seljataga, tundus mulle, et ma ei saa enam mitte millestki aru. Tead seda tunnet, et sa seisad keset segamini tuba ja kuigi igal asjal on oma koht, siis sa ei tea kust alustada ja kas sul on üldse tuju? Nüüd tuli minu jaoks appi avameelsus. Olles alati kõikvõimalikud emotsioonid endas hoidnud, ei teinud ma sel korral oma tunnetest saladust ja jagasin neid meigikooli tüdrukutega. Kui oli kehv päev, siis sai südant puistatud ja kui päev läks hästi, siis sai rõõmu jagatud. Siinkohal tulevad ka mängu meie kaks erakordset õppejõudu Meelis Krik ja Älis Viisileht, kes on aastaid ja aastaid viinud koolitusi läbi. Nemad teavad, millised faasid nende õpilased läbi elavad. Minu suurim tänu kuulub nii Älisile kui Meelisele, kelle pühendumus väärib suurt aplausi. 

Ja minagi sain lõpuks endaga uuesti sõbraks. Ühel päeval läks kõik justkui paika. Värvid meigipalettides hakkasid minuga kõnelema. Olles pea kolm kuud erinevaid tooteid testinud, tundsin end äkitselt tunduvalt rikkamana. Kui Eestis toimus Michael Korsi ehete esitlus, tegi meie tiim modellidele meike. Sel hetkel tundsin, et olen valmis end uuele teekonnale sättima. Juba jaanuaris avab Stellarium Pop-up Meigistuudio. Suuri ja väikseid asju tehakse koos, seega panime pead kokku ja Stellariumi Pop-up Meigistuudios ootavad sind lisaks minule veel kaks andekat meigikunstnikku. Kõigest kirjutan peagi lähemalt, kuid esimesed tööd teeme juba algava nädala reedel ehk 8.jaanuaril. Kui sa soovid endale meiki broneerida ja sul on küsimusi, siis kirjuta: meigistuudio@stellarium.ee

Ja lõpuks. Rääkides meigikunstist ja kosmeetikast. Stellarium alustas ilublogina ja just seetõttu käib siin palju lugejaid, kes tunnevad huvi ilutoodete vastu. Stellariumi arvustuste põhjal ostavad naised oma meigikotti või öökapile uusi tooteid ja ma tundsin, et vajan rohkem infot, mida sinuga blogi pidades jagada. Seega tunnen täna, et need 200 tundi rahvusvahelises meigikoolis on andnud mulle ohtralt mõtteid ja teadmisi millest, kuidas ja miks edaspidi kirjutada. Uus aasta saab olema põnev! 




PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:

17 comments

  1. Ma ei väsi imestamast, kui tubli ja töökas inimene Sa oled! Edu uue projektiga! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! See rohkem töö kalõbu käsikäes :)

      Delete
  2. Imeline uudis! Palju-palju õnne, rõõmu ja inspiratsiooni sellel põneval teel! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänan. Inspiratsiooni läheb küll igasse päeva vaja.

      Delete
  3. Fantastiline uudis! Palju õnne minu poolt! Edu ja inspiratsiooni edasiseks! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loodan, et Sul on ikka põhjust blogisse tagasi tulla ja uudiseid kiigata.

      Delete
  4. Olles ise diplomeeritud meigikunstnik, siis tean õpingute tõusudest-mõõnadest. Minu jaoks oli ka see keeruline, aga igat hetke väärt :) Palju-palju edu !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väga vahva, et diplomeeritud meigikunstnikud ka Stellariumit loevad. Tõesti see tee on pikk, kuid tundub, et kestab ikka. :)

      Delete
  5. Suurepärane uudis! Erialase haridusega ilublogijaid, kes teavad millest nad kirjutavad, on väga vaja. Mina näiteks vaata Youtubeis ainult neid ilublogijaid, kes töötavad meigikunstnikuna. Jään veelgi sisukamaid postitusi ootama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh. Sinu lause kõlas nagu tsitaat Oskar Lutsu "Suvest", kus Teele ütles Tootsile midagi sellist: "Noori haritud põllumehi on väga vaja."

      Delete
    2. nüüd ma kujutasin Sind, Stella, ette Kiire kombel põllul rühkimas: "minust SAAB põllumees!" :D edu uutes väljakutsetes!

      Delete
    3. Miiu, seenägi vahel tõesti välja nii nagu Kiir seda kivi lükkas! Mul tuli kirjeldamatu soov vaadata uuesti Lutsu filme "Kevade", "Suvi" ja "Sügis". Need on alati midagi hingele.

      Delete
  6. Põnev! :) Huvitav, mida peaks meigikunstnikele soovima...stiilis "Okas kurku". Ehk "Pintsel silma"? :D Edu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui ma meeste meiki oma abikaasale tegin, küsis ta ühel hetkel, kas soovin talle pintsli suhu pista :) Seega võib ka kelmikamalt soovida: "Pintsel suhu!" Silma kõlab liiga hirmsalt :)

      Delete
  7. Väga kihvt, Stella! Ehk õnnestub ka minul ühel hetkel Sinu käe all kaunimaks saada? (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meil "Girl Friday" veel tegemata. Seega minu pintslid ootavad Sind.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig