Sunday, October 31, 2021

Merle Palmiste - What`s in her makeup bag?


Actress Merle Palmiste is the woman who opens her makeup bag for Stellarium this week. I met Merle Palmiste for the first time at the age of 20 when I was writing the TV series "Waba Riik" where she played the murderer I had created. Ever since our roads have crossed every once in a while. Meeting Merle is always like a trip to an exotic land - she has incredible stories to tell about her roles and travels that are surely bigger than life. Merle welcomed us in the dressing room of the Drama Theater.  

When local glamour magazines test cosmetics, Merle always gets an invitation. She has helped to pick the best cosmetic products, the most red lipsticks and different perfumes. But long before Merle conquered stages and magazine covers with her red lips, she made trips to her mother's makeup bag as a little girl. Merle's mother is a black-haired and always perfectly made up dame, and the actress reminisces that there have always been a lot of cosmetics at her home. Merle used to knick lipstick from her mother, and she also found use for the blush. Today, red lips are her signature. 



Merle says that makeup is magical in its own way: "When you're in a bad mood, you do your makeup, and the mood gets better." The everyday rituals for the actress are lighter foundation for the spring and thicker for the winter - it's like a garment that protects the skin. Additionally, Merle uses red lipstick and mascara before leaving the house.  Design is no lesser part of products. Merle finds that perfectly designed lipsticks, powder tins, and perfumes create a totally different feeling - you get the emotion of a boudoir. But the most important for Merle is invisible to others: "My weakness is lingerie and perfumes. They are things that are for yourself, and hidden for others." Merle has two makeup tables - one at home, and the other one in the dressing room at the theatre. It means that part of her endless perfume collection ends up in the dressing room.



Merle has used various perfumes on the stage to get in the role better. "For example, when we started doing "Kirsiaed" ("Cherry Garden"), I bought a Guepard perfume in a golden box, and that perfume bottle reminded me of the Russian Drama Theatre. I also felt that it suited the character I played." When sun starts shining and birds singing in the spring, Merle starts craving yellow and green colours. It means that a yellow primrose will find its way to her home, orange and citrus scents are of preference. And of course spring longs for a fuchsia lipstick, and some new perfumes. Soon  Merle will travel to Paris, and she's planning on buying Lancome's perfume there that's made for the millenium "2000 et Une Rose Lancome". Every spring Guerlain brings out a new lily of the valley perfume, and Merle is planning on meeting the newcomers in Paris. "I really like Guerlain's scented candles and their headquarters in Paris. You can dream big! But Tallinn is an ideal place for perfume connoisseurs - my praise goes both to Crème de la Crème perfumerie and the perfume room of Tallinna Kaubamaja." 



How to look like a million dollars? Merle says that for her, this means a long sleep and good mood. The latter is the most important. Beauty starts within. Merle's beauty motto: "You have to take care of yourself. A flower doesn't grow when you don't water or fertilise it. And a woman is like a flower."



Näitleja Merle Palmiste on naine, kes avab sel nädalal Stellariumile oma kosmeetikakoti. Mina kohtasin Merlet esimest korda 20aastaselt, kui kirjutasin teleseriaali "Waba Riik", kus ta mängis minu loodud mõrvarit. Sellest ajast on meie teed ikka ja jälle ristunud. Kohtumine Merlega alati justkui reis eksootilisele maale - tal on rääkida erakordseid lugusid oma rollidest ja reisidest, mis on kahtlemata suuremad, kui elu ise. Merle võttis meid vastu Draamateatri garderoobis. See on maagiline paik, kus leidub ainulaadseid kostüüme, vanu postkaarte ja tekstiraamatuid.  

Kui kodumaised glamuuriajakirjad kosmeetikat testivad, on Merle alati kutsutud külaline. Ta on aidanud valida parimad kosmeetikatooteid, kõige punasemaid huulepulki ja hinnanud parfüüme. Kuid juba ammu enne, kui punaste huultega Merle nii lavad kui ka ajakirjade esikaaned vallutas, tegi ta väikese tüdrukuna ristiretki oma ema kosmeetikakotti. Merle ema on mustade juustega perfektselt sätitud daam ja näitleja meenutab, et nendel on kodus alati palju kosmeetikat olnud: Just ema kõrvalt näppas Merle vahel huulepulka ja käiku läks ka põseruuž. Täna on Merle kaubamärgiks punased huuled. 



Merle ütleb, et meik on omamoodi võluvahend: "Kui on paha tuju, teed meigi ja tuju läheb paremaks." Näitleja igapäevase meigirituaali juurde kuulub kevadel kergem ja talvel tihkem jumestuskreem - see on justkui riie, mis nahka kaitseb. Lisaks kasutab Merle enne kodust väljumist punast huulepulka ja ripsmetušši. Toodete juures ei mängi väiksemat rolli disain. Merle leiab, et täiuslikult disainitud huulepulgad, puudritoosid ja parfüümid loovad buduaariliku emotsiooni. Näitleja lemmikfirmad on Guerlain, Sisley, La Prerie ja Shiseido. Häid näohooldustooteid leiab aga nii Biologique Recherche kui ja Natura Siberica valikust. Veel kiidab Merle Sisley isepruunistuvat kreemi ja Covederm toodet "Perfect Legs". Hiljuti avastas aga La Sultane de Saba naturaalsed kehahooldustooted, kus on sügavate aroomidega kehaõlid, koorijad ja näoveed. "Paned silmad kinni ja oled Aasias!" iseloomustab Merle.



Kuid kõige tähtsam on Merle jaoks see, mis teistele nähtamatu: "Minu nõrkus on pesu ja lõhnad. Need asjad, mis on enda jaoks ja teistele peidus." Merlel on tegelikult kaks peeglilauda - üks kodus ja teine teatri garderoobis. See tähendab, et tema loendamatust parfüümikogust jõuab osa hoopis teatrisse. Merle on laval kasutanud erinevaid lõhnu, et rolli paremini sisse elada. "Näiteks, kui hakkasime "Kirsiaeda" tegema, siis ostsin ühe kuldses karbis Guepardi lõhna, see lõhnapudel meenutas mulle Vene Draamateatrit. Lisaks tundsin, et see sobis minu kehastatud tegelasega." 


Kui kevadel hakkab päike paistma ja linnud laulma, tuleb Merlel isu kollase ja rohelise värvi järgi. Koju rändavad kollased lilled ning meelt mööda on apelsini ja teised tsitruselised lõhnad. Ja muidugi kõneleb kevad igatsust fuktsiarooas huulepulga ja mõne uue lõhnaõli järele. Õige pea sõidab Merle Pariisi ja seal plaanib ta osta Lancome`i parfüümi, mis valmis milleniumiks: "2000 et Une Rose Lancome". Igal kevadel toob Guerlain välja uue piibelehe lõhna ja Merle kavatseb ka selle parfüümiga tutvust teha. "Mulle meeldivad väga Guerlaini lõhnaküünlad. Üldse leidub nende peakorteris Pariisis palju põnevat. Unistada võib ju suurelt! Kuid ka Tallinn on parfüümigurmaanile ideaalne paik - kiidan võrdselt nii lõhnapood Crème de la Crème`i kui ka Tallina Kaubamaja Lõhnatuba." 

PHOTOS: Meisi Volt

Merlel on võrratult suur kosmeetikakott, kuhu mahuvad ka tema statement ehted. Kunagi ju ei tea, millal tuleb tuju suur sõrmus sõrme pista või jakk prossiga ehtida. Kodus on Merlel erinevaid ehteid suisa sahtlitäis ja kui meigitarbeid üle jääb, jagab ta neid oma ema ja 18aastase tütre Elizabethiga. "Tänapäeval on võrratud blogid ja YouTube´i kanalid, mida mu tütar vahel ikka vaatab. Ta on mulle isegi meiki teinud ja olen väga rahule jäänud."

Merle on alati sätitud ja kõrgetel kontsadel. Kuidas näha välja nagu miljon dollarit? Merle ütleb, et tema jaoks on selleks pikk uni ja hea tuju. Viimane on kõige olulisem. Ilu algab seestpoolt." Merle ilumoto on aga lihtne: "Enda eest peab hoolitsema. Lill ei kasva, kui sa teda ei kasta ega väeta. Naine on ju lill."     


JÄLGI STELLARIUMIT INSTAGRAMIS: @stellaarium
SHARE:

13 comments

  1. Imeline pilguheit ühe võluva naise isiklikku, salapärasesse maailma, aitäh! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ka minul ja Meisil oli suur rõõm seda lugu teha. Merle on tõesti müstiline ja võluv! Ma ise armastan lapsest peale Draamateatrit ja alati, kui mul on ajakirjanikuna õnnestunud mõnes garderoobis ringi vaadata, mõtlen, et mida need seinad küll rääkida võiksid. Teater on ilus ja lohutav :)

      Delete
  2. Merle Palmiste on särav ja kaunis naine, imetlen alati tema punase huulepulga väljakandmisoskust.
    Teistele nähtamatud asjad - parfüüm ja pesu, annavad enesele võrratu enesetunde ja päästavad päeva.
    Õige parfüüm tekitab just selle õige emotsiooni ja tunde,
    Lõhnamälu on kurikaval asi, mõni lõhn võib viia su tagasi aega, kohta ja olukorda, milles oled olnud ning tuua sinus esile läbielatud tunded.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, ka Merle oli see, kes ühes parfüümidele pühendatud intervjuus rääkis sellest, kuidas lõhn toimib ajamasinana. Siin on osa intervjuust, mille Palmiste kunagi Delfi meelelahutusportaalile Publik andis: Merle ütleb, et tema meelest on lõhnad ainulaadne viis ajas reisimiseks. "Näiteks ei ole ma vanu lõhnaõlipudeleid ära visanud. Vahel avan pudeli ja lõhn viib mind automaatselt 15-20 aastat ajas tagasi. See on sõnuseletamatu."

      Merle toob näite: "Olin Kambodžas Phnom Phenis ja seal oli ühes kaupluses müügil Elizabeth Taylori lõhnaõli "Gardenia". Neil polnud testrit ja müügil olid vaid üks pudel. Otsustasin lõpuks, et ostan selle siiski ära ja lõhnaõli on tõesti suurepärane. Kui ma selle nüüd aegajalt avan, meenub see reis ja kõik mälestused ..."

      Delete
  3. Väga vaatemängulised aarded selle daami kosmeetikakotis ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, üks ilusam, kui teine :) Mulle meeldis Chaneli huulepulk, mille saab kaela panna. Igati šikk ja samas just vaatemänguline.

      Delete
  4. Ma olen Merle Palmistega vägagi nõus: "Kui on paha tuju, teed meigi ja tuju läheb paremaks."
    Just nii ongi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. See tõesti toimib. Korduvalt järele proovitud!

      Delete
  5. Oi, suur suur aitäh põneva postituse eest! :) Teiste meigikotti on alati huvitav piiluda, rääkimata siis Merle Palmsite sugusest daamist. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, teise naise meigikott - see on põnev! Sinna võib ennastunustavalt sobrama jäädagi :)

      Delete
  6. Tänan ainulaadse võimaluse eest vaadata Merle Palmiste meigikotti. Väga huvitav oli lugeda, et oled seriaali kirjutanud ja, et saad kuulsustega blogisse intervjuusid teha! Teise naise ja eriti Merle Palmiste meigikoti sisu on küll selle blogi viimase aja magusaim pala! Ta on mu lemmiknäitleja!

    ReplyDelete
  7. Hea oli lugeda ja lugeda...kuni otsa sai! Tekkis selline tunne, et liiga ruttu sai läbi :) Jätan meelde selle Shiseido huulepulga :) ja tõesti kasvõi juba ainuüksi huuleläike ja ripsmetušš kasutamine loob teise olemise.

    ReplyDelete
  8. Imeline Naine❤️

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig