Thursday, October 2, 2014

Perfume Portrait: Serge Lutens "Jeux de Peau"

Üks film, mida võin ikka ja jälle uuesti vaadata, on "Hommikueine Tiffany juures", kus Holly Golightly rollis mängib ületamatu Audrey Hepburn. Mäletan, et esimesena lugesin läbi Truman Capote`i raamatu, mille põhjal vändati ka film ja mul oli hea meel, et ma ei pettunud ei filmis ega raamatus. Nad meeldivad mulle jätkuvalt võrdselt. Nagu ikka jääb filmidest välja kohti, mis mängivad lugeja jaoks raamatus olulist rolli. Minule jäi igaveseks meelde, et Holly Golightly kandis raamatus kölnivett 4711. See on värske unisex lõhn, mis sobib nii naistele kui meestele. 

Kui hakkasin Serge Lutensi lõhnagaleriist arvustuseks järgmist parfüümi valima, rändas minu mõte moodsa Holly Golightly peale. Ma mõtlesin, kas moodne Holly kannaks veel kölnivett 4711? Kas ta käiks kõrgetel kontsadel? Kas ta külvaks end üle statement ehetega ja kannaks peas krooni? Milline võiks olla kaasaegne Holly? Ühes olen ma kindel - Holly kannaks jätkuvalt klassikalist musta kleiti ja selle valisin meie pildiseeria peategelaseks. Nendel kaadritel on minu nägemus moodsast Hollyst, kes kannab 30ndate sinist peakatet, mis sobib hästi tema siniste adidastega. 


 Ja lõhn? Mis oleks see parfüüm, mida Holly endale kirglikult peale pihustaks? Minu vastus on: Serge Lutens "Jeux de Peau". Sarnaselt 4711 kölniveele on ka see unisex lõhn, mida võib kasutada nii naine kui mees. Selles parfüümis on peidus piiritu soojus ja lõhnalooja ise on öelnud, et selles on küpsetise lõhn. "Jeux de Peau" on leebelt magus parfüüm, millel on kolm märksõna: soe, sensuaalne ja endassemässiv. Just viimane väljend on väga täpne, sest kandes parfüümi "Jeux de Peau" tunned enda ümber turvalist soojust. Minu jaoks on soojus peidus pea igas Lutensi loodud parfüümis. Taaskord saame lõhna koostisest teada vaid kolm komponenti, mis on kõik väga üllatavad - nisu, oder ja kuivatatud puuviljad. Mida on lõhnalooja selle parfüümi kohta ise öelnud: "Ma visandasin parfüümi, mis oleks justkui nähtamatu tindiga kirjutud sõnum."

PHOTOS: Meisi Volt

Ma usun, et see on lõhn, mis sobib neile, kes otsivad kirglikult midagi teistsugust, kuid pole valmis liigseteks äärmusteks. See on loodud neile, kes uitlevad eksinult poes ja on väsinud kõigist oma senistest parfüümidest. Võibolla oled just sina see, kes avastab järgmisena "Jeux de Peau"? Ma arvan, et kaasaegne Holly jõudiski ühel sellisel lootusetul päeval Serge Lutensi vitriini juurde ja avastas enda jaoks uue armastuse, millel imeline nimi "Jeux de Peau". 

Mul on sulle ka lõhnav sõnum. Kõigi nende vahel, kes on Stellariumi Facebooki fännid, liituda saab SIIN ja seda postitust oma Facebookis/blogis/Twitteris või Instagramis jagavad ning kirjutavad blogi kommentaariumisse, milline on nende meelest kõige soojemate nootidega parfüüm, loosin 15.oktoobril välja ühe lõhna "Jeux de Peau".


A movie I can watch over and over again is “Breakfast At Tiffanys”, where the main part is played by the insuperable Audrey Hepburn.  First I read through the book by Truman Capote, the base for the movie, and I am glad I didn’t have to disappoint in neither of these. I still adore them both. It is common that some scenes that sound perfect from a book doesn’t make it into the movie. I will probably remember forever the part from the book where Holly Golightly wore the cologne-water 4771.  It is fresh unisex perfume that suits perfectly for men and women.

When I started to choose the next perfume from Serge Lutens perfume gallery which I can do review on, I found myself thinking about a modern Holly Golightly. I wondered if the modern Holly would still wear the 4711 cologne? Would she still walk on high heels? Would she cover herself with statement jewellery and wear a tiara on her head? What would modern Holly look like? One thing I am sure about - she would definitely wear classic black dress and therefore it is also the main character of our photo series. These scenes represent my view of the modern Holly, who would wear blue headwear from 30ies to match perfectly her blue Adidas footwear. I believe that Holly would still love parties and in order to make it to every single hottest party in town, she would opt for flat sports shoes. 

And perfume? What would be the perfume, that Holly sprays passionately all over herself? My answer to this: Serge Lutens "Jeux de Peau”. Similar to 4711 cologne, this is also a unisex scent, that can be used by women and men. This perfume is full of endless warmth and as the creator of it has said, it hides the aroma of a bakery. "Jeux de Peau” is gently sweet perfume that has keywords warm, sensual and gripping describing its character. The last word is especially the one, that is on top right, because if you wear the perfume "Jeux de Peau” you can sense the comforting warmth around you. For me the warmth is something that would suit to describe any of the Serge Lutens perfumes. Again, we only know three ingredients of this scent, that all are so surprising - these are wheat, barley and dried fruits. The creator of the perfume has said:"I set out to use this fragrance like a lovely invisible ink to write a message on the air."  

I believe that this scent suits to the ones that are searching passionately something different, but still aren’t not quite ready to go to the extreme. This perfume has been created to the ones who would wander around the shop, being tired of all the usual perfumes. I think that modern Holly on one of those hopeless days did stop right in front of Serge Lutens counter and found her new love. Love that has a wonderful name called "Jeux de Peau”. 





SHARE:

21 comments

  1. Replies
    1. Aitäh! Üks väga kelmikas seeria on veel tulemas! Stay tuned! :D

      Delete
  2. ..soojusest on meil igal oma arusaam, kõik mis meenutab magusat, klassifitseerub minu jaoks nime all soe..enamus Escada toodangut võiks selle nimetuse alla panna..koostiosadest kindlasti vanill, roos, jasmiin loovad minu jaosk sellise atmosfääri.

    ReplyDelete
  3. Siiamaani on kõige soojemate nootidega lõhn minujaoks olnud H.Boss Diip Red. Sellega meenuvad erilised mälestused ja selle ostsin ma oma esimese iseteenitud palga eest.Alati kui tunnen seda lõhna, siis lähen ajast tagasi ja südames hakkab väga soe.

    ReplyDelete
  4. Stella, kas sa võiksid öelda, kust on pärit sinu imeline helesinine peakate?

    ReplyDelete
    Replies
    1. See kuulus minu vanaema Hildale, kellel oli selliseid peakatteid vist ca neli-viis. Meil on peres traditsioon, et kingime asju edasi. Näiteks paar aastat tagasi sai mu tütar sünnipäevaks kingituseks kleidi, mille mu vanema oli minule 5ndaks sünnipäevaks õmmelnud ja kinkinud ning nüüd kandis seda tema. Paar aastat tagasi kinkis ema mulle mõned vanaema Hilda peakatted ja paar kübarat :) Ja see helesinine on üks nendest. Mul on kodus veel üks kreemikas ja valge. Pika jutu lõpetuseks - see meie perekonna naiste vara :)

      Delete
  5. Lihtne ja samas eriline outfit! Sa kannad selle suurepäraselt välja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Soovitan soojalt liituda Stellariumiga läbi g-maili, vajuta hallil ikoonil FOLLOW, sealt Join This Site ja võta kindlasti osa ka toredatest blogi mängudest. Meil on palju õnnelikke võitjaid läbi kahe ja poole aasta :)

      Delete
  6. Mulle seostub ka Escada suvelõhnade seeria ennekõike soojuse ja päikesega, aga viimasel ajal toob minu jaoks erilise soojuse külmadesse sügispäevadesse The Body Shop'i Madagascan Vanilla Flower tualettvesi.

    ReplyDelete
  7. Minu jaoks olid raamatu Holly ja filmi Holly mõnevõrra erinevad, kuid nii raamatut kui filmi armastan tänaseni.
    Kaasaegne Holly Golightly ei loobuks mustast kleidist, kuid arvatavasti loobuks ta tiaarast Sinu piltide kauni turbani kasuks ning kujutan ette, et kontsadki vahetaks stiilselt kelmikate vabaajapapude vastu.
    Filmis on aga tema üheks tähtsaks aksessuaariks udupeen stiilne sigaretipits, mis oleks selle tänapäeva vaste?
    (Kindlasti mitte elektrooniline sigaret!)
    Soojad noodid seostuvad magusatega, minu jaoks on siis üks soojemaid lõhnu olnud Escada Born in Paradise.
    Hetkel tahaks hingele väga sooja, võitlen pikaajalise visa viirusega ja käin Sinu blogis kaasaegse muinasjutu uusi osasid kaasa elamas :)
    Jagasin FBs ka.

    ReplyDelete
  8. Ütleksin, et Opium By Yves Saint Laurent For Men on see kõige-kõigem soe lõhn meestel. Naiste kohta teaks naispere paremini. "Jeux de Peau" meeldiks neile kindlasti, kui see on selline leebelt magus, soe ja küpsetise lõhnaga. Ehk meeldiks mullegi see unisex lõhn.

    ReplyDelete
  9. Appi, Türgi kummitab :) Türgi seriaalid, türgi kired ja draamad, TURBANID :D
    Nii ilus turban tegelikult, mulle meeldib.
    Lõhnadest on tõeliselt warm minu arust Estee Lauder Estée Lauder Sensuous, naiselik ja siidpehme lõhn, kui lõhn saab üldse pehme olla :D Teeb üleni soojaks kohe :D Paneb enesekindlalt ja turvaliselt tundma.

    ReplyDelete
  10. Jagasin ka seda postitust Facebookis, oma tagasihoidlikus blogis ja Twitteris :)

    ReplyDelete
  11. Stella, olen alati imetlenud Sinu lugusid ilmestavaid fotoseeriaid - kord on need mahedalt-leebelt romantilised, siis jälle vallutavalt naiselikud, mõnikord aga oma uudsete lahendustega lausa õhku ahmima panevad. Serge Lutensi seeria enese ja eriti fotode eest aga iseäranis suur aplaus - see on lihtsalt vaimustav, kuidas ühendad siin daamiliku elegantsi peaaegu et rustikaalse jõulisusega :) Kui aga rääkida soojendavate lõhnanootidega parfüümist, siis minu jaoks on selleks juba aastaid olnud L´Instant de Guerlain. Mul on lõhnamaailmas palju lemmikuid, mis saadavad mind vastavalt meeleolule, aastaajale ja eelseisvale sündmusele, ent L´Instant de Guerlain on olnud päris mitme sügis-talvise hooaja lahutamatuks kaaslaseks. Tegemist on esmapilgul üsna tüüpilise puuvilja-lillelõhnaga, ent avastasin selle mõnusalt soojust kiirgavad põhjanoodid enese jaoks täiesti ootamatult ühel pakaselisel talvepäeval bussipeatuses jalalt jalale keksides ja külma trotsides. Nina salli sisse surudes tungis mu sõõrmetesse mee, vanilli, muskuse ja ambra lõpunootide soe hõng. Sulgesin silmad, lasin keha lõdvaks ning lubasin mõtetel vabalt voolata. Mõnda aega hiljem bussi saabudes polnudki ma enese üllatuseks üdini külmunud, vaid tundsin ennast suurepäraselt. Nüüd sirutub käsi L´Instant de Guerlaini järele alati siis, kui ees on ootamas pakaseliselt krõbe või luudesse tungivalt rõske päev.

    ReplyDelete
  12. "Jeux de Peau” - Selle toote kirjeldus tekitas kohe kindlasti tunde, et seda lõhna peab proovima! :)

    Laigitud/Sheeritud

    Ilusat õhtut

    Karina

    ReplyDelete
  13. Minu jaoks on samuti soe just vanilje lõhn, seepärast kasutan ka palju just The Body Shop'i vanilje kehaspreid, aga parfüümidest tundub kõige soojem ilmselt Guess'i Seductive, mille üheks lõhnanoodiks on üllatus-üllatus, samuti vanilje :D

    ReplyDelete
  14. Oh, järjekordne suurepärane postitus! Ise näed fotodel nii veetlev välja ja mulle hästi meeldib, kuidas sina suudad ka kleidis, botastes ja turbanis niivõrd kaunis välja näha. :) Lisaks siis veel sinu kirjeldused - nt kui kirjeldad lõhnaõliga kaasnevat õhkkonda, on kirjeldused nii elavad ja kaasahaaravad, et kujutadki kohe sellise õhkkonna endale ümber :D Ise olen alles 12 ja sünnipäevaraha pole ka nii palju, et raatsiks seda paljude lõhnaõlide peale kulutada. Ainult paar tükki mul neid ongi, needki kunagi ammu saadud ja peagi otsakorral... Ehk naeratab loosiõnn mulle ja saan mõnda uut lõhna täitsa tasuta proovida :)

    Aga muidu... super blogi, keep up the good work! :)

    ReplyDelete
  15. Monika M. Minu jaoks on kõige soojem ja magusam lõhn mu ammune lemmik- Mugler`i Angel.

    ReplyDelete
  16. Hei, niii lahe seeria, just kui mõelda taustana tänapäeva Tiffanyks. Mulle ka väga see film meeldib, veel meeldib et ETV2 näitab neid 30ndate filme ikka tihedalt, nendesse võib ennast unustada, alati vaatan :) Ja soojad noodid on Kenzo punane lõhn, ei tule nime ja Guerlaini La petite robe noir on niii mõnusalt mõrkjalt soe, just siis kargekülmadel hommikutel (kuigi mõeldud arvan õhtusse)

    ReplyDelete
  17. Mulle on meeste lõhnad alati rohkem meeldinud!

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig