Sunday, October 26, 2014

Guest Blogger`s review: Serge Lutens "L´Eau Froide"

Hommikuse duši asemel võid sa astuda Palee Royali elegantsesse aeda Pariisis  ja leida end ühtäkki seismas hoopis kuskil idamaal.  See on jahe vihm, mis mööda su nägu alla voolab.  Ta tungib su ninasõõrmeisse ja suhu.  See lõhnab vetiveri järgi ja maiteb nagu ingver. See on võrratult värskendav.  

Sa teed väikese jalutuskäigu ja istud maha piparmündiväljale. Keegi põletab insenti lähedalasuvas pagoda templis.  See tõstab tuju.  Sa tunned end kergelt ja kaalutult.  Samm-sammult taastub su jõud. Tuul kannab sinuni muskuse aroomi. Sa võid tõusta püsti,  pühkida jalgadelt sidrunheina  ja astuda oma vannituppa. Unusta külm dušš.  Kõik mida sa vajad, on vaid tilk lõhna "L´Eau Froide" oma nahal. See tungib sulle naha alla. Selles lõhnas on dekadentsi ja taassünni värskust. Selles on isegi midagi ohtlikku. See on magus, hapu, mõru ja soolane ühtaegu. Selles on kontrastid, mille erinevad tahud ilmuvad välja erineva ilmaga ja erineva meeleoluga. See sõltub ka meie kehatemperatuurist ja adrenaliini eritusest. Külm vesi on alati karastav.

Mul on sulle ka lõhnav sõnum. Kõigi nende vahel, kes on Stellariumi Facebooki fännid, liituda saab SIIN ja seda postitust oma Facebookis/blogis/Twitteris või Instagramis jagavad ning kirjutavad blogi kommentaariumisse, milline on nende meelest kõige värskemate nootidega parfüüm, loosin 10.novembril välja ühe lõhna "L´Eau Froide".

Ilmar Taska on rahvusvaheline filmimees ja literaat, kes nõustus Stellariumile avaldama oma mõtiskluse Lutensi lõhnast "L´Eau Froide".


Instead of taking a morning shower,  you can step out to the elegant gardens of Palais Royal in Paris  and find yourself suddenly somewhere in the Orient.  You feel the cool rain streaming down your face.  It gets into your nose and into your mouth. 

 It smells vetiver. It tastes ginger. It´s refreshing. You take a stroll, sit down in the field of mint.  Somebody is burning an incense in a nearby pagoda shrine. It lifts your spirit. You are feeling very light.  Little by little you feel rejuvenated. The wind brings a whiff of musk. You feel strong like a bull surveying a morning meadow.  You can get up, brush the lemongrass off your feet  and enter your bathroom. Forget the cold shower. All it takes is a drop of Cold Water, L´Eau Froide on your skin.  It gets under your skin.

Ilmar Taska shared his thoughts about L´Eau Froide by Serge Lutens. He is active internationally in both the film and literary worlds.


SHARE:

3 comments

  1. Sa kirjeldasid kunagi kölnivett 4711. Ma jätsin selle meelde ja käisin vahepeal Saksamaal komandeeringus ning ostsin endale selle sama vee. Lisaks sellele, et ta on ülimalt värske, maksis 50 ml vaid 15 EUR. Aitäh Sulle soovituse eest! Seega ma arvan, et kõige värskem lõhn ongi minu uus kölnivesi, millest sain Sinu blogi kaudu teada. Aitäh.

    ReplyDelete
  2. Värskendav on lugeda, et Eesti mehele ka midagi märksa erilisemat meele järgi on, kui teada-tuntud Aqua di Gio'd ja One Million'id.

    ReplyDelete
  3. Kõige värskemad lõhnad minu jaoks on Elizabeth Ardeni Green Tea ja Davidoffi Cool Water Jagatud FB-s.

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig