Monday, July 21, 2014

Back in Business

Eelmisel suvel oli mu tütre kõige suurem soov minna koos perega lõbustusparki. Mõnel nädalavahetusel sadas vihma, siis tulid tööasjad kannule, seejärel oli tütar laagris ... Siis kukkus mulle sülle ahvatlev pakkumine kirjutada minisarja "A&B". Kes ikka loobuks vaimustavast võimalusest töötada koos Mari-Liis Lille, Ülle Lichtfeldti ja Jan Uuspõlluga? Seejärel hakkasin toimetama telesaadet, lisaks tegin oma päevatööd ja loomulikult jätkasin blogimist.

Lõpuks jõudis kätte see kauaoodatud päev, mil seadsime rõõmsalt sammud lõbustusparki. Jõudsime kohale päeval, kui lõbustusparki pakiti kokku ja nende tegevus oli Tallinnas lõppenud... Sel hetkel lubasin, et ma ei võta enam kunagi endale nii palju tööd! Tänavu suvel võtsin ka blogiga esmakordselt kahe nädalase pausi. Tänasest olen tagasi ja jagan sulle oma sündmuseid puhkusest. Oleme veetnud imelisi päevi sõprade juures, istunud keskööni aias, käinud ujumas ja võtnud Eestimaa suvest kõik, mis võtta annab. Mina ostsin endale uue, valge raamiga jalgratta, kellele panin nimeks Hercule Poirot. Igal võimalusel põikan jalgrattaga hommikul Nõmme turule, kust ostan kukeseeni, mureleid ja mustikaid. Olen katsetanud paari uut suviste marjadega kooki, kuid näib, et meie pere suurim lemmik on siiski valge šokolaadiga maasikatort, mille retsepti jagasin SIIN.

Perfect cheesecake
Igal aastal on minu jaoks kõigist päevadest tähtsaim minu tütre sünnipäev. Sel aastal otsustas Rene nädal enne tähtsat pidu pisut juuksurit mängida ja lõikas oma juustest maha 20 sentimeetrit ... Kui minu kõnevõime pärast kahte päeva taastus, viisin preili juuksurisse ja talle tehti uus juukselõikus. Rene ise on oma lühemate juustega väga rahul ja mina lõpetasin samuti mossitamise, sest tuli hakata tütre sünnipäevaks valmistuma. Just Rene sünnipäeva ühendame alati toreda kübarapeoga, kus nii suured kui ka väikesed külalised kannavad vahvaid peakatteid. Rene sünnipäeva puhul tellisin 160 külma suupistet ja tahan siinkohal tänada Marinat Arigato Cateringist (nende lehe leiad SIIT), kes mulle viimasel hetkel vastu tuli ja vaimustavad suupisted valmistas. Kui sa otsid head cateringi pakkuvat firmat, siis soovitan just Argiato Cateringi. Väärib märkimist, et iseäranis suurepärased on nende flambeeritud tiigerkrevetid (ma näen neid veel unes ...), miniwrapitõrvikud kana-köögivilja-toorjuustuseguga ning seesamiseemnecrissini soolalõhe ja pestoga. 

Sünnipäevakingi lahendasin lihtsalt - võtsin lahti ühe netipoe ja palusin, et Rene valiks sealt endale paar meelepärast asja. Preili leidis endale uue seljakoti ja valged Birkenstocki sandaalid ning tema tuules kinkisin ka endale uued. Lisaks oli mul kodus varuks veel üks kingitus. Nimelt võtsin oma salakapist välja J.Crew lastekollektsiooni siidkleidi, mille ostsin tütrele juba paar aastat tagasi valmis, et see talle õigel ajal kinkida. Sa võid kujutada ette minu nägu, kui üks väike sünnipäevaline otsustas peol Rened tordiga visata ja see maandus uuel siidkleidil. Viisin kleidi küll samal õhtul keemilisse puhastusse, kuid kahjuks ei tulnud kõik plekid välja. Kui kellegi on häid nippe, kuidas siidilt plekke välja saada, siis olen üks suur kõrv! 

Hea on teatada, et olen puhkuselt tagasi, lõbustuspargis on selleks korraks käidud ja Stellariumil on algamas uusi ja põnevaid kampaaniaid. 


Birthday girl
Last summer my daughter had the greatest wish to visit an amusement park with the whole family. Some weekend were rainy, then there was work stuff, then she was in a camp... Then I had a tempting proposal to write a script for a TV series. Who would say no to a chance to work with talented Estonian actors? After all that I was directing a TV show, working on my day job and of course I also continued with my blog.

Finally the day we waited for so long arrived and we went to an amusement park. We got there on the day the park was starting to put their things together and close down the activity in Tallinn... During that moment I promised myself not to work so much anymore! This summer was also first time I took two weeks off from blogging. From now on I am back and want to share some activities and events from my vacation. We have spent wonderful days at friends places, sat in the garden until the midnight, gone swimming and taken everything from Estonian summer. I bought myself brand new white bicycle I named after Hercule Poirot. Whenever I get a chance, I cruise with my bicycle to a market to buy chanterelles, cherries and blueberries.  My daughter's birthday has been the most important day in years. This year, a week before important event, Rene decided to play a hairdresser and cut her hair 20cm shorter... When I got my speech back after two days I brought my young lady to a hairdresser where she got a new haircut. Rene really likes her new hair and I also decided to stop pouting, because there was so much to do before the birthday party. Just before Rene's birthday, we usually hold a hat party where all the littlest and biggest ladies wear headdresses. 

After that when I in April spent my whole birthday in the kitchen where I cooked meals and 101 other things to my guests, I decided to enjoy the party myself on my daughters birthday. I ordered 160 cold snacks for the purpose of the party and wholeheartedly want to thank Marina from Arigato Catering. When you are looking for a great catering, Arigato Catering is the one I would suggest. As far as birthday presents go, I wanted to go easy with that and decided to show my daughter a webshop where she could choose herself what see fancies the most. Young lady chose white Birkenstock sandals for herself and I also got myself a new pair.

 It is good to announce I am back from my vacation, amusement park visit has been made and Stellarium has many new and exciting campaigns coming soon.


Birthday cake ... 
SHARE:

13 comments

  1. Rõõm kuulda, et tagasi oled! Igaüks meist vajab ja väärib aegajalt kerget puhkust (: Aga kurb kuulda, et kleidiga nii läks.. Ise kahjuks nõu ega jõuga aidata ei oska aga loodan, et leidub miski viis see puhtaks saada!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, tordiga loopivaid peokülalisi ei osanud päris oodata, kuid lõpuks ... on see ju vaid kleit... Elame vast üle.

      Delete
  2. Väga hea uudis, et oled tagasi. Ma klikkisin iga päev ja tekkis pisike mure, et mis Sinuga lahti on. Kuid Instagramis olid olemas, seega arvasin, et pead pausi. Siidkleidi võid panna dušikabiini või vanni kohale rippuma, seejärel püüa õrnalt švammiga neid plekke maha saada. Osad plekid tulevad väga hästi keemilises puhastuses välja, kuid teised saab siidi pealt välja veega. Kas sellel pildil on Su tütrel juba juuksed ära lõigatud või veel vana pikkus? Edu Sulle, Alexandra.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Alexandra. Proovin Sinu nippi. Pildil on Renel juba maha lõigatud juuste uus versioon :)

      Delete
  3. Selle peab ilmselt iga ema üle elama, et tütar oma juuksed maha lõikab. Stella, Sul on veel vedanud, sest minu tütreraas lõikas meelekohtadest juuksed nulli ja kogu tulemus pani mind nutma. Tal olid enne sama pikad juuksed nagu Sinu tirtsul praegu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul on tütar ka varem juuksurit mänginud. Ta lõikas 3aastaselt endal tuka maha. Järele jäi vaid siilipea ja taga pikad juuksed. Seega neid juuksedraamasid meil ikka on olnud :) Seekordne polegi kõige hullem.

      Delete
  4. Mõnus muie tuleb suunurka, kui sa kirjutad oma argistest tegemistest. Sa võiksid selliseid postitusi sagedamini kirjutada, sest nendes "Minu pere" tüüpi postitustes on minu jaoks alati suur annus äratundmisrõõmu ja samas on sul ikka nii teistsugune elu. Sellepärast loengi Stellariumit oma hommikuse kohvitassi kõrvale.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui armas! Millised blogid on veel Su hommikuse kohvitassi kõrval lugemiseks? Jaga mõnd head välismaa blogi :)

      Delete
  5. Minu meelest on täiesti hädavajalik teha blogist puhkus ja jätta see mõneks ajaks tahenema. Sest nii tekivad vahepeal uued ideed ja iga blogi vajab pisut värskendust, et uuesti fööniksina tõusta. :)

    Teretulemast tagasi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, väga mõnus on värskes tuules ja hoopis teiste mõtetega tagasi olla :) Sinu blogi läheb aga iga päevaga aina mõnusamaks, Jaanika. Edu Sulle!

      Delete
  6. Tore, et said puhata, vahepeal akude laadimine on hädavajalik :)
    Minu tütreke leidis 4 aastasena ärapeidetud õmbluskäärid :( ja disainis oma tukka, nii et tulemus oli nudi hambahari otsaees, ja andis ikka aega, enne kui normaalne tukake tagasi kasvas :)
    Siidasju pesen ise siidi-villašampooniga, kuidas tordiplekile see meeldib ei oska oma kogemustest öelda. Seni pole ükski tort mu kleite külastanud. Ja ammustel aegadel puhastati siidi bensiiniga, aga see oli tol ajal mingi tulemasinate täitmiseks puhastatud bensiin ja parem mitte enam vist kodus järele proovida.

    ReplyDelete
  7. Keefir on ka üks mõnus abiline, kui asi puudutab plekke - mind on see aidanud nii mustika- kui tomatiplekkidega ja soovitan alati soojalt teistele proovimiseks. :)
    Lihtsalt laota plekiline osa riideesemest nt taldriku peale, vala peale keefiri, lase mõnda aega keefiril omaette tegutseda ning loputa siis maha.
    :)
    Ehk on abiks. :) Nõudepesemise ajal tuli see nipp mul miskipärast meelde ja siis hakkasin mõtlema, et miks ma üldse kuskil kaugemas nurgas selle peale mõtlesin ja siis plahvatas, et Sinu blogis oli küsimus üleval :P

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig