Sunday, October 31, 2021

Peek Inside: L`Alga juuksehooldus otse imedemaalt



Jaapani koristusgeenius Marie Kondo on öelnud, et kodus peaksid olema vaid need asjad, mis toovad rõõmu. Aga kas näiteks shampoonil, palsamil ja kuumakaitsel on võime teha juuksepesust kuni föönitamiseni rituaal, mis mitte ainult ei kanna juuste eest hoolt, vaid täidab ka hinge rõõmuga? Eestis on uus juuksehooldusbränd L`Alga, mis on loodud justkui imedemaal. Imeline uudis on ka see, et ühele õnnelikule loosime nädala pärast ühe L`Alga toote - selle pead aga valima välja nende kodulehelt. Loos läheb sel nädalal üles Stellariumi Instagramis, mille leiad SIIT. Kuid enne loe arvustus läbi ja vii end toodetega kurssi. 

Öeldakse: kes otsib, see leiab. Kuid minu ja L`Alga kohtumine algas nii, et ma ei otsinud parasjagu uusi juuksetooteid, sest kõik senised olid minu meelest imehead. Seega olin veendumusel, et olen enda jaoks juba ammu parimad välja selekteerinud. Juuksed on miski, millesse mul pole kunagi olnud kahju investeerida. Olen läbi aegade oma juukseid liigagi palju rikkunud - ma nagu ühest otsast põletaksin neid oma lõputute eksperimentidega ja selle tulemusena justkui kustutaksin pidevalt oma kuivades juustes lõõmavat tuld.  


L`Alga kangelased

Itaalias leiutatud sari L`Alga avas mulle täiesti uue maailma - nende toodete kangelased on vetikad, biotiin ja niatsiinamiid. L`Alga tooted teeb esimesena minu jaoks erakordseks nende signatuurlõhn. Kes tunneb mind, see teab minu nõrkust parfüümide vastu ja L`Alga tiim on loonud toodetele sõltuvusttekitava lõhna, mis võtab mind vaikselt justkui oma sooja kaissu, kuhu võikski jääda. Kui ma peaksin seda lõhna kuidagi iseloomustama, siis õige oleks öelda müstiline. See on kahtlemata selline lõhn, mis võistleb nishiparfüümide kategoorias olevate parfüümidega.

Kuivkiharast kuldkiharaks 

L`Algalt valisin enda jaoks kuivadele ja ületöödeldud juustele mõeldud tooted. Esimese üllatuse tõi L`Alga Seawet shampoon, mis juba esimesel pesukorral juukseid justkui ravis ja jättis nad erakordselt pehmeks. Kui L`Alga Seaboost palsami vannis mõnuledes oma kiharatesse kammisin, said juuksed justkui imekombel söönuks. Ja kuigi L`Alga on oma lubadustes ambitsioonikas - juba esimene pesukord peaks tagama tulemuse - ei uskunud ma seda enne, kui see minuga tõepoolest ka juhtus. L`Alga Seacure juuksemask on omakorda mõnusalt tihke ja seda kulub isegi minusugusel helde käega raiskajal imevähe - pisike kogus peopesal tagab justkui uued juuksed. Kuu aega pärast kasutamist oleksid mu juuksed justkui teinud läbi hinnalise ravikuuri. Ikka sellise, mida tuleb tavaliselt juuksuritoolis teha. 

Minu juuksehooldusrutiini kuulub alati kuumakaitse ja juukseõli. Valisin Seamist niisutava kuumakaitse, mis taaskord ümbritseb mind selle imelise signatuurlõhnaga ja samal ajal kustutab ka kõige janusemate juuste niiskusvajaduse. Boonusena kingib juustele kerge sära, kaitseb neid kuivuse ja kuumuse eest ning vibutab sõrme UV-kahjustustele. 

Mis puutub juukseõlisse, siis igaüks teab, et kui annad neile sõrme, siis järgmisel korral loovutad juba meeleldi teise sõrme, sest juukseõlid on sedavõrd vajalikud. L`Alga Seanords säraõli sulgeb katkenud juukseotsad ning katab need kaitsva kihiga. Ajal, mil sügis on entusiastlikult uksest ja aknast sisse tormanud ja tuleb taas kanda kampsuneid, salle ja mantleid, mis kõik omakorda juustes elektrit tekitavad, on juukseõli must have toode. Siinkohal väike nipp: mul on käekotis alati väike pudel, kuhu olen valanud juukseõli - aegajalt koguneb päeva jooksul juustesse sedavõrd palju elektrit, et kasutan juukseõli ka kodust väljas olles. Säraõli leiad L`Alga lehelt siit.

Preemiaks müstiline juukseparfüüm 

Tõelist rõõmu teeb mulle tõik, et see eriline siganuurlõhn, mida L`Alga toodetes leiab, on saadaval ka eraldi juukseparfüümina. Ta kannab nime Seascent ja toimib tõhusa viimistlustootena, andes juustele niiskust, sära ja pehmust. L’Alga on avaldanud, et lõhnas on rabarber, bergamot ja lootoselilled, kuid minu arvates on seal veel mingi salapärane koostis, mis loob lõhnale sügava karakteri. Seega on nüüd minu juuksehoolduses veel üks rituaal - juukseparfüüm, mis on justkui nähtamatu lõhnav kroon minu juustes. Muide, mina pole ainus, kes on sellest lõhnast sõltuvuses: see "kaob" vannitoast alatasa minu tütre tuppa. Kiika rohkem juba siit.

L`Alga paneb mind vargsi oma juukseotsi nuusutama ja toob sellega naeratuse näole, sest ka shampoon ja palsam jätavad juustesse selle erilise lõhna. Ah jaa ... Kas teadsid, et juveelimaailmas on kõige hinnalisem kivi sinine teemant? Just selle kalliskiviga võrdleksin L`Alga tooteid. Kui peaksin aga L`Algast  muinasjutu kirjutama, siis saaks loo tiitliks "L`Alga Imedemaalt", sest tooteid kasutades juhtuvad juustega imed. Nüüd, kui sa tead minu lemmikuid, tahan mina teada, millist toodet sooviksid sina kõige enam testida. Selleks uuri L`Alga valikut siit, ja kirjuta toode, mida soovid Stellarium Instagrami L`Algast kõneleva postituse alla. Õnnelik võitja selgub 30. oktoobril.

PS. L`Alga Facebooki loosi võitis Katrin Rumm! Palun kirjuta info@stellarium.ee Need, kes täna ei võitnud, ei pea meelt heitma, sest juba õige pea saad lüüa kaasa L`Alga loosis, mis toimub Stellariumi Instagramis. Kas sa juba oled minuga Instagramis sõber? Kui ei, siis follow mind SIIN.

' koostöö

SHARE:

2 comments

  1. Tere, mul on väga kuivad kergelt lokkis juuksed ja ausalt öeldes ei ole kerge leida tooteid mis pakuks piisavat niisutust. Põnev oleks proovida kuivadele juustele mõeldud tooteid,Seawet šampoon ja Seacure maski.:)

    ReplyDelete
  2. Minu blondid ja rikutud juuksed vajaksid küll uut turgutust -L'ALGA.SEACURE PARANDAV SÜGAVNIISUTAV JUUKSEMASK

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig