Saturday, August 18, 2018

"But who says I'm pregnant?"


"Congratulations on your pregnancy," an acquaintance said a few weeks ago to me. I was invited to a lovely balcony party and I was wearing the same dress. Pregnancy?!? It's one of those moments when you really think - what should I say now? I smiled, looked in front of myself and noticed that I was holding a glass of white wine. A little mischief sparked in me, so I raised the glass and said: "Let's drink a glass of wine to these news!"  

Quite obviously, the acquaintance was no Sherlock, because there's no doubt that pregnant women shouldn't drink alcohol. But her face went serious and she asked - surprised - if I was really drinking wine. "Why not?" I replied and took a big gulp. "You shouldn't drink when expecting..." she continued. "But who says I'm pregnant?" I asked her. The story came to an end when I explained that the middle part of the dress isn't holding very well, and if I am honest, I didn't think it would be so bad as to make people think I am expecting. We both laughed. 

This dress is an absolute favourite of mine on hot summer nights, so I have worn it again and again: But nobody has congratulated me on my pregnancy more. The trick is simple - I tightened the dress a little with a strawberry-shaped brooch and now I've been telling people this story.   

But writing these lines, I started thinking - do all of us have a moment in our lives when we have falsely congratulated someone on their pregnancy? I have done it once. When I was kindly told that there is no baby on the way, I wished for the earth to open and me to quietly sink into it. So I made a decision - if it really looks like someone is expecting, I won't say anything. If people want to announce their big news, I'll surely root for it. How about you? Have you congratulated anyone on a non-existent pregnancy or had to receive erroneous congrats?


Outfit details: 

Dress: handmade
Shoes: Louise et Cie
Straw clutch: vintage Bequizo 
Earrings: vintage Les Bernard
Necklace: J.Crew Brooch: vintage Wristwatch: Seiko




"Palju õnne beebiootuse puhul!" ütles üks tuttav mulle paar nädalat tagasi. Olin kutsutud toredale terrassipeole ja kandsin seljas sedasama kleiti. Beebiootus!? See on üks nendest hetkedest, kus jääd hetkeks päris tõsiselt mõttesse, et mida peaks nüüd ütlema? Naeratasin, vaatasin enda ette ja märkasin, et hoian käes klaasi valge veiniga. Äkitselt ärkas minus üks väike vigur ja nii tõstsin klaasi ning ütlesin: "Kas võtame selle uudise nimel klaasikese veini?"

Ilmselgelt polnud mu tuttav Sherlock, sest pole kahtlust, et rasedad naised alkoholi ei joo. Kuid nüüd vajus ta näost ära. "Sa jood veini?" küsis ta imestunult. "Miks mitte?" vastasin ja rüüpasin hooletult klaasist ilmselgelt tavalisest suurema lonksu. "Rasedusega ju ei jooda üldse..." jätkas mu tuttav. "Aga kes ütleb, et ma rase olen?" küsisin vastu. Lõpuks lahenes see lugu. Mina selgitasin, et kleidi keskmine osa hoiab halvasti ja kui aus olla, siis ma ei arvanud, et suisa nii halvasti, et mind rasedaks peetakse. Saime mõlemad naerda. See kleit on nendel kuumadel suveõhtutel olnud minu täielik lemmik, seega olen seda veel ja veel kandnud. Kuid mitte keegi pole mind enam raseduse puhul õnnitlenud. Trikk on lihtne: tõmbasin kleidi suure maasikakujulise prossiga pisut koomale ja nüüd olen seda lugu seltskonnas edasi rääkinud. 

Kuid neid ridu kirjutades jäin mõttesse: kas meist igaühe elus on hetk, kui oleme kedagi ekslikult raseduse puhul õnnitlenud? Ma ise olen seda korra teinud. Kui mulle öeldi lahkelt, et mingit beebit pole tulemas, soovisin, et maa avaneks ja ma saaksin sinna vaikselt vajuda. Seega võtsin vastu otsuse - kui mulle nii kangesti näib, et keegi ootab last, siis siis ei küsi ma enam midagi. Kui inimesed soovivad oma suurt uudist ise teatada, siis elan mõistagi rõõmuga kaasa ja õnnitlen. Kuidas on lood sinuga? Kas oled mõnd tuttavat olematu raseduse puhul õnnitlenud või pidanud ise eksitavaid õnnitlusi vastu võtma? Kuidas need "õnnitlused" on lahenenud? 




PHOTOS: Kristin Arniste
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig