Friday, July 10, 2015

VIDEO: Amy Winehouse Makeup Tutorial




Amy Winehouse died on 23 July 2011 at her home. Before her death, she had drank vodka in her bedroom and watched videos of herself on YouTube on her laptop. When the security guard found her in the morning, there were three empty vodka bottles on the floor, and a laptop next to the deceased in the bed. 

Although Amy had won the battle with drugs that summer, she returned to alcohol a week before her death, and the reason of death on her death certificate was - alcohol poisoning. Indeed. The note put out by the judge was a snap back at all the spiteful people who were sure that the musician had found her way back to narcotics. Amy died clean. There were no illegal substances in her body. I discovered Amy for myself on the day her death was announced. Yes, I'd written tens of news of her as an online reporter, and the last story I published before her death, left the feeling that things weren't going badly in Amy's life.





I remember the announcement of Amy's death quite well, because I was working for the biggest online news site in Estonia, Delfi, and it was my shift during that day. I remember it being a hot summer day, and I decided to take a break and stretch myself otuside. I went to the garden, turned towards the sun, and relaxed .... Then my phone rang. My colleague called and said that Amy Winehouse is dead. I wrote different stories about her the whole evening. Even today when I'm writing these lines, I feel the heat of the sun that day on my shoulders and remember how I picked tens of photos into her remembering Amy photo galleries. I listened to Amy's songs for the first time with attention that day. I wonder how many people are there who discovered Amy for themselves on her day of death?


Some time later I decided to do Amy Winehouse makeover at Stellarium. When Dr.Hauschka's makeup wizard Karim Sattar came to Estonia, I went to his makeup course, and I caught Karim listening to Amy Winehouse from his iPad to set the mood before he took the stage. It was a sign for me. And so was born our makeover. It's been the most fun photo shoot of Stellarium's history. When we were shooting and filming, we had tons of fun. Car drivers were waving, passers-by stopped for a moment in curiosity. And at the same time it's been the saddest makeover. I almost wish I hadn't watched so many documentaries about Amy later. I really didn't know when she sang "... my daddy thinks I'm fine" in 'Rehab', she is telling her story through the lyrics she wrote. Indeed - rehab was recommended to Amy, but as Asif Kapadia's documentary 'Amy' reveals, the musician's father, Mitch Winehouse, thought everything was fine with her daughter. No wonder that Amy's father doesn't like Asif Kapadia's documentary.



It also appears from the film that Amy suffered from bulimia for years. At the age of 14, she ran into the room and announced: "I found the perfect diet. I'll eat the food, and then vomit it out!" Amy's parents didn't do anything about it. The bulimia got worse. People who have stayed respectfully quiet this far, talk in Kapadia's film. For example, Amy's childhood friends, who remember Amy as a little girl who preferred reading Schindler's List to running around outside. The film also reveals the reason why Amy started drinking again - she was bored.



There are several good documentaries on YouTube about Amy, but I'm not sure if I should recommend them. I wish I'd stuck with one film, but there's a pull in the tragic story of Amy's. The paparazzo images of a skinny, dirty Amy with bloody ballerinas and a husband who has been scratched bloody, are burned into the memory. But Amy is wonderful to me just because she wasn't a sweet and polished star. She was who she was. Genuine. If I think about it, I'm glad I watched films that opened different sides of Amy. YouTube is relentless - anyone can upload their own videos and there are plenty of Amy when she is high on the stage, incapable of singing. Sometimes the fans would support her by singing the songs to the end with her, sometimes they boo her off the stage. But nevertheless, Stellarium is stepping into the world of YouTube with the makeup video of Amy Winehouse, and this time you'll see Karim Sattar's tips on how to do the Amy Winehouse eye makeup, in addition to the photos. I wanted this makeover to have a bit of Amy and a bit of me. One question will always haunt me - what were the videos Amy watched of herself before she left for good?



Amy Winehouse suri 23.juulil, aastal 2011 oma kodus. Enne surma oli Amy magamistoas joonud vodkat ja vaadanud laptopist endast Youtube`is olevaid videosid. Kui turvamees ta hommikul leidis, vedeles maas kolm tühja viina pudelit ja surnukeha kõrval voodis oli laptop. 

Kuigi Amy oli sel suvel lahingus uimastitega saavutanud võidu, naases ta nädal enne surma hoopis alkoholi juurde ja tema surmatunnistusele märgiti alkoholimürgitus. Tõepoolest. Teade, mille kohtunik väljastas, oli justkui ninanips kõigile parastajatele, kes olid kindlad, et muusik leidis enne jäädavat lahkumist taas tee narkootikumide juurde. Amy suri puhtana. Tema kehas polnud keelatud aineid. 

Mina avastasin Amy enda jaoks päeval, kui tuli tema surmateade. Jah, ma olin veebireporterina kirjutanud temast kümneid uudiseid ja viimane uudis, mille enne surmateadet üles panin, jättis mulje, et asjad Amy elus laabusid. Mäletan Amy surmateadet iseäranis hästi, sest töötasin tol ajal Eesti suurimas uudisteportaalis Delfi ja olin sel päeval valves. Mäletan, et väljas oli meie kliimat arvestades ebatavaliselt kuum suveilm ja ma otsustasin teha väikese pausi ning end õues sirutada. Läksin aeda, vaatasin päikese poole ja mõnulesin... Siis helises mu mobiiltelefon. Minu kolleeg ütles, et Amy Winehouse on surnud. Ma tegin terve õhtu temast erinevaid lugusid. Isegi täna, kui ma neid ridu kirjutan, tunnen enda õlgadel selle päeva päikese kuumust ja mäletan, kuidas Amyst kümneid pilte mälestustegaleriisse valisin. Sel päeval kuulasin esmakordselt tähelepanelikult Amy laule. Huvitav, kui palju oli neid, kes Amy surmapäeval ta enda jaoks avastasid? 



Mõni aeg hiljem otsustasin, et teen Stellariumisse Amy Winehouse`i muutumismängu. Kui Dr.Hauschka meigivõlur Karim Sattar Eestisse tuli, läksin tema meigihommikule ja äkitselt jäi mulle kõrva, et enne oma esinemist kuulas Karim meeleoluolu loomiseks oma Ipadist Amy Winehouse`i. See oli minu jaoks märk. Tol hetkel ei teadnud ma, et Karim on ka Amyt meikinud. Ja nii meie muutumismäng sündis. See on olnud Stellariumi ajaloo kõige lõbusam pildiseeria. Kui filmisime ja pildistasime, oli meil pööraselt naljakas. Autojuhid lehvitasid, möödakäijad jäid viivuks uudishimulikult seisma. Ja samas on see olnud kõige kurvem muutumismäng. Ma peaaegu soovin, et ei oleks hiljem Amyst nii palju dokumentaalfilme vaadanud. Ma tõesti ei teadnud, et kui ta laulab hitis "Rehab": "... my daddy thinks I'm fine", siis tegelikult räägib ta läbi laulusõnade oma lugu. Tõepoolest - Amy`le soovitati taastusravi, kuid nagu 3.juulil linastunud Asif Kapadia dokumentaalfilm "Amy" paljastab, arvas muusiku isa Mitch Winehouse, et tütrega on kõik korras. Pole ime, et Asif Kapadia dokfilm Amy isale ei meeldi. Filmist ilmneb ka, et Amy kannatas aastaid buliimia all. 14aastaselt lippas ta tuppa ja teatas: "Ma leidsin ideaalse dieedi. Ma söön toidu ära ja siis oksendan selle välja!" Amy vanemad ei võtnud midagi ette. Buliimia süvenes. Kapadia filmis räägivad esimest korda inimesed, kes on varem väärikalt vaikinud. Näiteks meenutavad Amyt tema lapsepõlvesõbrannad, kes mäletavad Amyt väikese tüdrukuna, kes eelistas õues mängimisele lugeda " Schindler's Listi". Ma ei jõua ära oodata, millal saan näha ära filmi "Amy". 


PHOTOS: Erik Riikoja
Filmist selgub ka põhjus, miks Amy hakkas uuesti jooma - tal oli igav. YouTube`is on ka praegu üleval mitmeid häid dokfilme Amyst, kuid ma ei tea, kas neid soovitada. Ma ise soovin, et oleksin piirdunud ehk ühe filmiga, kuid Amy traagilises loos on midagi, mis tõmbab sind endasse. Amy justkui haaraks sul käest ja sa astud koos temaga maailma, kus valitsevad inglid ja deemonid ning kus pole õnnelikku lõppu. Mällu sööbivad pildid, kuidas kõhn ja veriste ballerinadega Amy koos veriseks kriibitud abikaasa Blake Fielder-Civiliga paparatsode tehtud fotodele jääb. 



Hoolimata allakäigust on Amy minu jaoks vaimustav just seetõttu, et ta polnud läägelt poleeritud staar. Ta oli see, kes ta oli. Ehe. Võimatult cool. Kui järele mõelda, on mul hea meel, et vaatasin filme, mis avavad Amy erinevaid pooli. Youtube on omamoodi halastamatu - igaüks võib oma video üles laadida ja Amyst on Youtube tulvil videosid, kus ta ei suuda narkouimas olles laval laulda. Kord fännid teda toetamas ja koos temaga lugusid lõpuni kaasa lauldes. Kord teda lavalt välja vilistades. Ometi astub Stellarium just Amy Winehouse meigivideoga Youtube`i maailma ja sel korral näed sa lisaks fotodele Karim Sattari õpetust, kuidas teha Amy Winehouse`i silmameik. Ma soovisin, et selles muutumismängus oleks kübeke Amyt ja kübeke mind... Üks küsimus jääb mind alati kummitama - milliseid videosid endast vaatas Amy enne jäädavat lahkumist?



SHARE:

14 comments

  1. Avastasin Amy Winehousi tema eluajal, täiesti juhuslikult ja jäingi võlutuks tema häälest, tema lauludest ja muusikastiilist.
    Tema elu katkes, kuid usun, et oma muusikaga puudutas ta väga paljude inimeste südameid ja jäi nende hinge.

    Ka Amy meigi-, soengu ja riietumisstiil oli väga omanäoline ja võrratu, arvasin alati, et seda suudab ainult Amy välja kanda, aga sinu postituse fotode järgi, tulid sa sellega suurepäraselt toime :)
    Vapustav muutumine, suurepäraselt teostatud ja väljakantud :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tegelikult soovin, et oleksin enne seda pildiseeriat lugenud Amy kohta just nii palju, kui olen seda tänaseks teinud. Ja vaadanud selleks ajaks veelgi rohkem tema kontserte ning intervjuusid. Amys on midagi ... Ta läheb naha alla, tungib südamesse. See on ka väga minulik. Kui ma kellestki vaimustun, tuleb lugeda läbi kõik raamatud, artiklid ja vaadata läbi dokfilmid... Ma tahan teema enda jaoks alatipõhjani kaevata. Üks huvitav stiilimuutus toiumus minuga Ppärast Amy surma - hakkasin väga sageli oma riietel kandma laia vööd, see oli üks detail, mis oli justkui minu riietusest puudu. Nüüd on aastaid krooninud paljusid minu kleite lai must vöö. Hiljuti leidsin Amy kohta veel põnevaid detaile, millest kindlasti lähiajal kirjutan. Tänan heade sõnade eest!

      Delete
  2. Täiesti teistsugune postitus, teistsugune pildiseeria ja väga mõtestatult kirjapandu. Väga huvitav on lugeda, kuidas sa ise Amy leidsid ja sellel kurva päeval tööl olid. Väga-väga ilusad pildid ja videos on taga ikka terve tiim. Ma vist esmakordselt mõtlesin, kui palju Sa selle ühe postitusega reaalselt oled vaeva näinud. Alates kirjutamisest, meigist, Yotube`i videost ja fotodest. Kõik võtab ju aega! Stellarium meeldib mulle just seepärast, et postitustega on tehtud tööd ja see tänane tekst on väga hingestatud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh kaasa mõtlemast. Selle postituse taga on kokku seitse inimest. Polegi vähe! On neid, kelle töö on justkui nähtamatu, kuid ilma kelleta ma hakkama ei saaks ja on neid, kes on siis kaamera ees ja kaamera taga :) Aga ma ei võta seda kui tööd või vaeva. See on selles mõttes puhas rõõm, et ma olen vaba hing ja võin teha mida ma tahan ja kuidas soovin. Kõige suurem õnn on oma elus olla iseenda tegemiste peremees ja omada partnereid, kes sind usaldavad ning annavad sulle vabad käed. Kuid fotode ja video kõrval pean ma alati oluliseks teksti. Vahel leidub postitusi, kus ma lasen piltidel oma juttu rääkida ja ise kirjutan vähem. Kuid siin tundus mulle võimatu seda teha. Suur tänu mulle kaasa elamast. See tähendab mulle palju!

      Delete
  3. Ma ei teadnud, et Sa oled nii suur Amy fänn. See kirjatükk koos piltidega pigistas mu südant. Sa peaksid tegema mingi postituse, kus räägid kuulsustest, kes on Sind mõjutanud. Ma sain Amy kohta nii palju teada ja samavõrd palju sain teada Sinu kohta. Mul oli pisar silmas, kui selle postituse viimast lauset lugesin. Ma armastan Amy loomingut väga. Ta meeldis mulle juba siis, kui tuli välja esimene album "Frank". See meeldib mulle isegi rohkem kui "Black To Black". Igatahes ootan Sinult rohkem selliseid postitusi, kus Sa kirjutad nii südamest. Sinu soovituse järgi guugeldasin Amy dokfilmi treilerit ja tunnen samuti, et ei jõua ära oodata, kuna seda näen. Karim Sattar on videos nii eriline! Tänud, et Sa nii rahvusvahelise mehe oma videosse meelitasid! Sa oled talent omaette!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina avastasin plaadi "Frank" alles nüüd ja see on tõesti vapustav. Mis puudutab südamest kirjutamisse, siis kindlasti on see paljudest teistest postitustest isiklikum. Kuid samas ei alahinda ma oma kirjutisi, kus räägin oma emast või sellest, kuidas jõulud möödusid. Ma usun, et see postitus puudutas Sind sedavõrd just seetõttu, et Sa oled fänn :) Mis puutub Karimi, siis mul on hea meel, et tema oli see, kes Stellariumi YouTube`i kanali avas. Meil on palju suuri asju plaanis. Nagu on moodne öelda - stay tuned!

      Delete
  4. Karim on nii soe, armas ja rõõmsameelne inimene, ma nautisin teie koostöös valminud videot väga :)
    Tahaks selliseid videosid kohe rohkem näha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karim on tõesti karismaga ja väga soe inimene. Meil klappis ka huumorisoon, seega see ühendab kohe! Luban, et videosid on veel tulemas! Kallistan.

      Delete
  5. What say .This is the culmination of perfection. The photos are beautiful and you Stella you the same Amy. You have the same look and face as Amy. You're the best.Bravo :) Marijana Šimić

    ReplyDelete
  6. Ei oskagi nagu muud öelda kui: oh Sa püha püss!

    ReplyDelete
  7. Mulle meeldib Stella-Amy ja eriti meeldib mulle see video, ning loodan, et teed tulevikus veel neid meile. Muuseas - kas sulle meeldivad rohkem mees- või naissoost meikarid, või pole neil suurt vahet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen viimasel ajal palju mõtestanud lahti seda, milline on hea meigikunstnik, pigem täiuslik. Ma tean selgelt, et halb on see, kes hilineb ja räägib, kuidas ta on juba järgmisesse kohta hilinemas (ma olen pidanud taluma seda nii enda peal, kui stilistina kõrvalt vaadates). Halb on see, kes räägib välja eelmise jumestatava saladusi (mind tõesti ei huvita teiste elu ja tahes tahtmata ma mõtlen, mida kuradit ta teiste asju edasi räägib ...) Seega minu jaoks ei ole otseselt vahet, kas on mees- või naissoost meigikunstnik. Kuid peab olema see miski, mis omavahel klikib. Meil oli Karimiga tohutult lõbus ja meid ühendas sarnane huumor. Ta ütles hiljem, et talle meeldib, et ma ei võta ennast blogijana ja inimesena liiga tõsiselt :) Karimil oli kümneid nippe, kuidas minu mustad silmaalused korda teha kuni nutikate silmatilkadeni välja. Seega tõesti - vahet ei ole, kas on mees või naine, peaasi,et ta on teab, kuidas käituda. Ma õpin ise meikimist ja olen palju naisi jumestanud ning alles viimasel Londonis veedetud ajal Urban Decay koolitusel ma hammustasin läbi mitmeid nippe, miks üks jumestaja on parem kui teine. Klišee - aga tal on see X-factor. Mõni sünnib jumestaks, teine õpib. Mõne jaoks on see kirg ja Karim meigib sellise põlemisega, et see on nakatav. Sama teema oli Londonis, kui ma olin kahe meigikunstniku koolitusel, nad olid lihtsalt nii profid, viskasid nalja, hoidsin tuju üleval ja samas jagasid nippe-trikke. Eestis on minu silmis üks parimaid Meelika Tammeveski, kes on Stellariumi jaoks ka meike teinud ja ta oskab teha lihtsalt täiusliku (foto)jumestuse. Ükskõik, kas meik läheb koduajakirja või on tegu muutumismänguga. Lisaks ei hiline Meelika mitte kunagi ja pole iial teise kliente jutuks toonud. Meelikal on see imetabane sisetunne, mida klient parasjagu vajab ja sellest ta juhindub. Sama kehtib Karimi kohta. Sellised lood.

      Delete

Blogger Template Created by pipdig