Wednesday, May 15, 2024

Perfume Portrait: Björk & Berries "Solstice"

You know the feeling when you’re looking at the clear summer sky in a hammock, drawing clouds there in your head? Exactly the shape you want them to be. Or write your wishes into the light blue sky? You know that excitement when there’s an empty paper in front of you that can be filled with words that could be the start of a new journey… Or the feeling when everything is clean and new and you’re not the one you used to be just a while ago…  

Those are the first things that come to mind when I open the perfume Solstice. To be honest, it’s already my second bottle with ‘Solstice’ written in it. But it’s the first time in my blog history that I have the honour to write about a perfume that’s become so dear to me. So my own.  What makes this perfume so special? The top notes of Solstice hold bitter orange and green orange - it’s possible that this bitter-sweet freshness is the one behind the feeling of a new beginning? The core of the scent hides orange flowers and lavender. The base notes mix wood and musk with white amber.  

Björk & Berries associates Solstice with the summer solstice that tells a captivating tale of endless daylight intertwined with myths and symbols of that special time. Indeed - summer solstice means longest day and the shortest night. And if we were to believe the folklore, solstice is exactly the time to visualise your dramas and hopes. So it’s no wonder that this perfume holds big and small plans on how to make my own world a better place. What more could we wish from a perfume that offers us this much inspiration?  


As I wrote, it’s the second time I have this perfume. How did the saying go? Everything that happens once, will never happen again. Everything that happens twice, will happen again for the third time. So, there’s little doubt that Solstice is a perfume that will stay with me for a longer one. And why not - the grand summer is she’s did us and the freshness of the perfume provides sunny days with a unique note.  

Whom would I recommend this perfume to? To those who are seeking or waiting for new beginnings. To those who are at a crossroad and need an invisible companion for big and small adventures. And of course to those that are just looking for a new perfume. As I am writing these lines. I’m more than certain that if I was lounging in a hammock ans staring at the blue sky, the word ‘solstice’ is what I would write there. What would you draw or write in the light blue sky if you had the chance.


Tead seda tunnet, kui vaatad kiiktoolis või võrkkiiges lamades selgesse suvetaevasse ja joonistad sinna mõtteis pilvi? Täpselt sellise kujuga nagu hing ihkab. Või kirjutad helesinisesse taevasse oma soove? Tead seda elevust, kui sinu ees on valge paber, mille võid täita sõnadega, millest algab ehk uus teekond ... Või tunnet, kui kõik on puhas ja uus ja sina ise pole enam see, kes sa alles mõni aeg tagasi olid ...  

Need on esimesed mõtted, mis mind valdavad, kui avan parfüümi Solstice. Kui aus olla, siis on see mul juba teine lõhnapudel, kuhu on kirjutatud Solstice. Minu blogi ajaloos on see aga esimene kord, mil mul on au kirjutada parfüümist, mis on saanud minu jaoks sedavõrd kalliks. Sedavõrd omaks. 

Mis teeb selle lõhna nii eriliseks? Solstice tipunootides troonivad mõruapelsin ja roheline apelsin – võimalik, et just see mõrkjas-magus värskus kingib tunde uuest algusest? Lõhna tuum peidab endas apelsini õisi ja lavendlit. Parfüümi baas on segu puidust ja muskuse odöörist, kus on valget merevaiku.

Björk & Berries seostab lõhna Solstice suvise pööripäevaga, mis räägib lummava loo lõppematust päevavalgusest, kuhu on põimitud jaaniöö müüdid ja sümbolid. Tõepoolest – suvine pööripäev tähendab ju kõige pikemat päeva ja kõige lühemat ööd. Ja kui uskuda rahvatarkust, tasub just pööripäeval oma unistusi ja soove visualiseerida. Seega pole ime, et minu jaoks on selles parfüümis peidus suured ja väiksed plaanid, kuidas omaenda maailma paremaks paigaks muuta. Mida ilusamat soovidagi lõhnalt, mis kingib sulle sedavõrd palju inspiratsiooni?


Nagu ma kirjutasin, siis see lõhn on mul teine. Kuidas see ütlus oligi? Kõik, mis juhtub korra, ei juhtu enam kunagi, kõik, mis juhtub kaks korda, juhtub kindlasti ka kolmas kord. Seega pole kahtlust, et Solstice on lõhn, mis jääb pikemalt minuga – miks ka mitte – suur suvi on ees ja parfüümi värskus kingib päikeselistele ilmadele omalaadse noodi. 

Kellele ma seda parfüümi soovitan? Ikka neile, kes otsivad või ootavad uusi alguseid. Neile, kes on teelahkmel ja kel on vaja parfüümi näol nähtamatut kaaslast suurteks ja väikesteks seiklusteks. Ja mõistagi neile, kes lihtsalt otsivad endale uut lõhna. Neid ridu kirjutades, olen enam kui kindel, et pikutades kiiktoolis või võrkkiiges ja vaadates sinisesse taevasse, kirjutaksin sinna nime Solstice. Mida kirjutaksid või joonistaksid sina helesinisesse taevasse, kui saaksid vaid võimaluse? 

* Parfüümi portree on sündinud koostöö firmaga Björk & Berries.

Fotod: Kristin Arniste

SHARE:

Sunday, May 12, 2024

Peek Inside: Max Factor "Divine Lashes"



I can't recall the amount of times I've heard the saying ''The more expensive the mascara, the better it is.'' These past few years, my experience has been totally different. Because of my work as a beauty editor, I have access to a myriad of lavish mascaras and in 2023, the mascara that topped all of these pricey ones was none other than Max Factor's ''Divine Lashes''.

Merely the word divine is the best description for this mascara, but this isn't nearly enough to convince anyone to buy it immediately. I've also praised Max Factor's 200 mascara before, but comparatively, Divine Lashes has a more sophisticated applicator, which has a narrow brush in the middle and wider brushes on either side of the applicator. And this applicator has its own advantages - for example, applying mascara on your bottom lashes is so much simpler with the bigger applicator tip. With Divine Lashes, you can build longer and longer lashes.

Ten years ago I released my first Stellarium Beauty Box and thanks to this I've had the opportunity of browsing different beauty brand's newsletters - in order to put together the perfect Stellarium Beauty Box, naturally. Hundreds of these letters have given me a remarkable insight into the world of Estonian women's beloved products - Max Factor's mascaras have won their hearts and one of them is also my absolute favorite: Divine Lashes (price 17.99 €)
 
Some time ago I recommended this exact mascara to a good friend of mine and although she wasn't sure whether such an inexpensive one would do the trick, she called me a while after purchasing the waterproof mascara. Although she seemed to be thrilled, her story made me feel quite distraught. When she had finished catching me up to speed about the many things going on in her life, she finally got around to talking about the mascara. She said to me, sincerely: ''Stella, this is incredible. When you go to bed wearing it, the mascara isn't even clumped by the morning and once I even partied all night wearing it at a pool party. I hope you have a good New Years Eve!''.

I am obliged to remind you that it's still worth taking off your mascara, because leaving it on makes for the perfect breeding ground for an eye infection and very sensitive eyes later on.



Kui palju olen ma kuulnud ütlust, et mida kallim on ripsmetušš, seda parem ta on. Minu kogemus on juba mitmenda aastat täiesti teine. Kuna ma töötan ka ilutoimetajana, jõuab minu lauale palju kalleid ripmetušše ja sel aastal seljatas taaskord kõik need kallid brändid Max Factori  "Divine Lashes". 

Juba sõna divine ehk jumalik iseloomustab seda ripsmetušši kõige paremini, kuid see ei veena veel kedagi ostma. Olen varem kiitnud ka Max Factor 200 ripsmetušši, kuid erinevalt sellest on Divine Lashes ripsmetuššil keerukam hari, millel on keksel kitsam ja kahes otsas laiem harjas. Ja just sellel harjal on omad eelised - näiteks saad ripsmetušši harja otsaga alumised ripsmed ülilihtsalt ära värvida. Divine Lashes on ripsmetušš, millega saad endale aina suuremaid ja suuremaid ripsmeid ehitada.  

Kümme aastat tagasi andsin välja esimese Stellarium Beauty Boxi ja tänu sellele olen varsti juba kümme aastat lugenud erinevate naiste iluankeete - ikka selleks, et Beauty Box perfektselt kokku panna. Sajad kirjad on andnud mulle erakordse sisevaate Eesti naiste ilulemmikute maailma ja üks mida ma võin öelda, on see, et Max Factori ripsmetušid on naiste südamed võitnud ja üks nendest on ka minu konkurentsitu lemmik - Divine Lashes, millel hinnaks vaid 17,90 €   

Kunagi soovitasin oma sõbrannale just sedasama ripsetušši ja kuigi ta polnud kindel, kas nii odav oma töö ära teeb, helistas ta mulle mõni aeg pärast seda, kui oli ostnud endale "Divine Lashes" veekindla ripsmetušši. Kuigi tema oli sellega väga rahul, tegi ta jutt mind rahutuks. Kui ta oli 1000 ja üks muud uudist oma elust minuga jaganud, tuli ta tuši juurde. Ta ütles mulle siira rõõmuga: "Stella, see on suurepärane. Kui sellega magama minna, siis hommikul pole tušš ripsmetel ikka klimpis ja ühel basseinipeol sain sellega terve öö pidutseda. Head vana aasta lõppu!" 

Siinkohal tuletan meelde, et ripsmetušš tasub siiski maha võtta, sest see on hea taimelava silmapõletikule ja tulevastele tundlikele silmadele. 

PHOTOS: Senna Gansa
SHARE:

Tuesday, April 30, 2024

Seitsme sekundi imed ehk uued võluvedelikud juustele




Iga kord, kui ütlen endale, et miski ei suuda mind enam üllatada, siis kohe on kuskil mõni üllatus varuks. Viimase aja kõige positiivsem avastus juuksehoolduses on nö. võluvedelikud, mis teevad kõigest seitsme sekundiga juuksed siledaks, terveks ja kingivad sära. Kuidas see võimalik on?


Seitsme sekundi võluvedelikud on juba mõnda aega juuksehoolduse maailma vallutanud. Minu kõige esimene “võluvedelik” juustele on “Express Glow Potion” firmalt ADDMINO-18. Pärast esimest kasutuskorda tunnen, et see toode on minu ellu tulnud selleks, et olla jäädavalt minu peeglilaual.


“Express Glow Potioni” - kuidas kasutada?


Esmalt pesen juuksed ja seejärel kannan rätikukuivadesse juustesse “Express Glow Potioni” - seda nii täispikkuses juustele kui ka juukseotstele. Kui toode on juustes, võtan harja ja kammin juuksed õrnalt läbi ning siis ongi juba aeg see juustest välja loputada. Juus on seitsme sekundi jooksul täielikult muutunud - kahused juuksed on koheselt kammitavad, lisaks toimib toode palsami asemel ja kingib juustele kauni läike. 


ADDMINO-18 tutvustab “Express Glow Potionit”, kui kõrgläike efektiga ja ülikerge tekstuuriga juuksehooldust, mille toimeained harutavad juustest hetkega pusad ning muudavad juuksed pehmeks ja säravaks. Juuksed on pärast kümmet sekundit siidised ja peegelsiledad. Tõepoolest - iga lubadus saab täidetud ja juustes on oivaline läige, mida peetakse alati tervete juuste märgiks. Toote kasutamine on nii lihtne ja tulemus nii kiire, et mul ei jää muud üle, kui nimetada see võluvedelikuks.


“In A Flash” ehk seitsme sekundi ime


ADDMINO-18 “Glow Potion” tulemused meeldivad mulle sedavõrd, et otsustan testida Joico samalaadset toodet “In A Flash”, mille lubadused on pisut teistsugused ehk nagu loeme Joico lehelt: “In A Flash” on uuendusliku jõuga toode, mis aitab luua juuksesidemeid – pakkudes pimestavat 7-sekundilist transformatsiooni, mida näed ja tunned. Unikaalne vedelikust kreemiks muutuv koostis, mis muudab juuksed tugevamaks ja vähem altiks murdumisele. 


Seda toodet kasutades tuleb silmas pidada, et vedelikku tuleb pärast šampooniga pesemist kanda rätikukuivadesse juustesse keskosast otsteni ning juuksejuure piirkonda peab vältima. Kui toode on juustes, masseeri juukseid kuniks vedelik muutub kreemjaks ja siis pese maha. See on samuti unikaalne toode, mis muutub juustes palsamiks ja juuksed on tõepoolest sekunditega siledad. Liiga hea, et olla tõsi? See toode on tõesti oivaline.   


Mõlemad võluvedelikud on kahtlemata elamus omaette. Seda seetõttu, et selliseid tooteid, mis nii kiirelt juustele mõjuksid ja mille mõju läike ja tervema juukse näol ka kestab, ei olegi ma varem kasutanud. Kuidas ma saakski? Neid pole varem leiutatud.


Kus ma varem olin?


Mõlema hinnaklass on äärmiselt soodne - ADDMINO-18 “Express Glow Potioni” hinna leiad SIIT ja Joico Defy Damage “In A Flash” leiad SIIT.

Mu sõbranna ütles hiljuti, et ta ei julgeks mulle ühtegi ilutoodet kinkida, sest ma olen ilumaailmaga sedavõrd hästi kursis ja ma vastasin, et ära muretse, ma saadan sulle nimekirja toodetest, mida mul pole kunagi liiga palju. Ja nii sain sünnipäevaks temalt ADDMINO-18 “Express Glow Potioni”, mida saab ka Stockmanni ilumaailmast osta.

Need, kes aga soovivad sooduskoodi, siis STELLA15 annab kõigilt täishinnaga toodetelt Salonshopi veebipoest -15% allahindlust.


“Express Glow Potion” ja “In A Flash” on justkui sugulased. Mõlemad tooted sobivad ka pisut kärsituma loomuga inimestele, kes ei viitsi pikalt palsami või maskiga jännata. Samuti ideaalne lahendus neile, kes käivad trennis, ujulas, saunas ja soovivad pärast pesu juustesse ka midagi toitvat panna ja see kohe maha pesta. 

Loodan, et saan aasta lõpuks või järgmise aasta alguseks teha oma TOP 5 parimat seitsme sekundi imet juustele. Hetkel on igal tootel oma nimi ja minu jaoks mõjub väga hästi ühisnimetajana võluvedelik, sest tõepoolest - juuksehooldus muutub ajas aina põnevamaks ja uudistooted on justkui mõne võluri pärusmaa, mistap vallutavad nad südameid kiiremini, kui eales varem.


SHARE:

Sunday, April 28, 2024

Võida kuninglik kellaviietee restoranis Schloss


Kui rääkida kellaviiteest, siis pole kahtlust, et kõik teed viivad kroonitud peade juurde. 1.mail toimub Viljandis asuvas restoranis Schloss tõeliselt kuninglik üritus, mille raames naudime teed, traditsioonilisi suupisteid ja sellel toredal õhtul räägin kõigile külalistele kellaviitee traditsioonidest. 

Hea uudis on, et selle ürituse raames loosin Stellariumi Facebookis ja Instagramis välja ühe pääsme kellaviieteele kahele - tule minuga kevadisesse Viljandisse ja joome koos ühe kuningliku kannutäie teed ning naudime suupisteid.

Kes lõi Inglismaal kellaviietee traditsiooni? Kuidas see traditsioon on jõudnud paleedest kaubamajadesse? Miks minu kellaviietee Ritzis sai koomiliselt õnnetu lõpu? Kas enne valada tassi piim ja siis tee või vastupidi? Milline kuninglik pea sattus Valges Majas teed juues täbarasse olukorda? Nendele ja paljudele teistele küsimustele saad vastuse, kui tuled 1.mail restorani Schloss kellaviieteele. Pileteid saab üritusele osta SIIT ja mängudes saad osaleda Stellariumi Instagramis, mille leiad SIIT ja Facebookis, mille leiad SIIT. Head loosõnne ja kolmapäeval joome koos juba tassikese teed.

Loos on lõppenud! Instagrami loosi võitis Maria Müür ja Facebooki loos läks Kadi Salule, kes kirjutas, et soovib oma ema viia teed jooma. Palun kirjutage mulle info@stellarium.ee ja võtame teiega ühendust. Need, kes jäid sel korral loosist välja, saavad siiski soetada pileti SIIT. Kohtume juba 1.mail!



FOTO: Tiina Annamaa

SHARE:

Saturday, April 13, 2024

Võida pääse moepeole ehk Tallinn Fashion Weeki pass!


Need, kes peavad lugu Eesti disainist, värvikatest külalistest ja ilusatest moevaadenditest, kuid pole endale veel pääset Tallinn Fashion Weekile soetanud, võivad loota veel ühele võimalusele - Stellariumi Instagramis toimub üks moodne loos.

Kui ma mõtlen Tallinn Fashion Weekist, siis see seostub mulle kireva moepeoga, kus aastas kaks korda kohtuvad kõige suuremad moefännid. Ma naudin külastajate kostüümidraamat  - kiika minust vasakul istuvat meigikunstnikku Mari-Liis Meremaad ning paremal drag queene Nordikat ja Vilitat. Kui palju nad on vaeva näinud! Samuti teeb südame soojaks, kui mõni moesõber sind salaja esireas pildistab ja pildid isiklikku Instagrami saadab - nii nagu tegi seda möödunud kevadel särtsakas Barbara Kärtner. 

Mulle meeldib minna moeshow`le ühtede mõtetega ja tunda, kuidas mõni moevaadend on mind sedavõrd puudutanud, et ma lahkun ruumist täiesti uute ideedega. Ma näen ennast, oma garderoobi ja stiili uue pilguga. Ja nii soovin kogu südamest, et seda kõike kogeksid ka sina. Seega läheb Stellariumi Instagramis loosi üks pass, millega saad külastada kahel päeval kõiki Tallinn Fashion Weeki moeetendusi. Loosi täpsemad reeglid leiad Stellariumi Instagramist ehk SIIT. Head loosiõnne kõigile! Kohtume juba 18-19 aprillil, Kalev SPAs, kus sel korral kõnnivad modellid vee peal. 

Loos on lõppenud! Sel korral läheb Tallinn Fashion Weekile Provincial Beat Handmade. Palun võta minuga ühendust info@stellarium.ee


FOTOD: Barbara Kärtner & erakogu

SHARE:

Friday, April 12, 2024

Kuhu minu ilusad juuksed kadusid? ... ehk ravi pärast traumat



Kui sinu juuksed on tuhmid ja tujust ära, ei piisa sellest, otsida üles sära andvad ja niisutavad tooted. Põhjust tuleb otsida peanaha tervisest. Jaanuari keskpaigas avastasin, et toatemperatuur ja tervise tõttu pidev lamamine oli mõjunud laastavalt nii minu juustele kui ka näonahale. Kuidas tuhmid juuksed elule tagasi poputada? Selle postitusega on kaasas ka sooduskood STELLA15, mis annab kõigile Salonshopi veebipoe toodetest -15%

Kui ma novembri lõpus peatrauma sain, pidin pikalt lamama. Omal kombel polnud mul selle vastu midagi, sest pool aastat kestnud ärev ja hektiline aeg jäi äkki seisma. Justkui Jumala sõrmenipsust. Lamasin päevast päeva, Bath & Body Works lõhnaküünal “Under the Christmas tree” ruumis hommikust õhtuni põlemas. Vaatasin oma lapsepõlve toa aknast, kuidas lund muudkui sadas ja oravad möllasid muretult suurte mändide okstel. Mina mõlgutasin oma mõtteid. Millal on veel aega lihtsalt lamada ja kõik mõtted sirgeks mõelda? Tõsi, juuksed nii sirgeks ei jäänud. Pigem vastupidi!

Pusade võidukäik minu juustes

Kuu aega hiljem avastasin, et toaõhk ja pidev lamamine olid mõjunud nii minu juustele kui ka näonahale täiesti laastavalt. Kuigi naised üle maailma ülistavad siidist padjapüüre, siis olgem üdini ausad – kõik algab ikkagi juuksehooldusest. Vähe sellest, et talvel paneb pidev mütsi kandmine juuste tervise proovile, said mu juuksed omakorda vatti just ajal, mil pärast peatraumat magasin peaagu nädal järjest nii öösel kui ka päeval. Juuste kammimine ei tulnud tõesti esimese ega teise asjana meelde. Esialgu ilmus juustesse üks väike pusa, mis hakkas aina suuremaid mõõtmeid võtma. Olenemata padjapüürist tulevad pusad, kui sa vahepeal korralikult juukseid ei kammi ja sama rõõmsalt on nad platsis, kui juukseotsad vajavad lõikust. Minu pusa, kellest oli saamas juba omaette isiksus, aina kasvas ja lõpuks võtsin end nii palju kätte, et temaga tegelema hakata. 


Kuhu mu juuksed kadusid?

Pusade lahti kammimise esimene reegel on – pese juuksed enne šampooniga läbi ja lisa ohtralt palsamit, sest pusasse koguneb nii higi kui ka mustus. Ma ei oleks vist pärast pesu üksi oma pusadega üldse hakkama saanud, kui tütar poleks appi tulnud. Ta tegi mulle mu pusast ka pildi ja ausalt öeldes ei julge ma seda mitte kellegagi jagada … Pusa lahti kammides said juuksed kõvasti vatti ja mulle tundus, et jäid ka tuhmiks ja poole õhemaks. 

Kuid selleks ei pea tegema läbi midagi nii dramaatilist, nagu juhtus minuga – muresid tuhmidest ja elututest juustest kuulen väga sageli. Siinkohal kordan ennast - kõik algab peanaha tervisest. Selleks puhuks soetasin Oribe Serene Scalp Balancing sarja šampooni ja palsami. 

Leidsin veel teisegi abimehe - ALTERNA Caviar Clinical Densifying Scalp Treatment, mis annab tihedamad ja lopsakamad juuksed aga hoolitseb ka selle eest, et juus ei hakkaks välja langema. See veel puuduks pärast kõiki neid väntsutusi!


Parim peanahale


Ja nii pesin kuu aega järjest juukseid vaid Oribe Serene Scalp Balancing sarja šampooni ja palsamiga. Šampoon sisaldab salitsüülhapet, mis eemaldab üleliigse rasu ja ketenduse, lisaks tasakaalustab peanahka. Mida rohkem valin juustele tooteid, seda enam uurin ka nende koostisaineid. Oribe Signature Complexis on aukohal arbuusi, litši ja eedelveisi ekstraktid, mis kaitsevad juukseid keskkonna mõjutuste eest ja on juukseid noorendava efektiga. Ekstraktid kaitsevad juukseid kahjustuste, kuivamise ja värvimisest tingitud kahjulike mõjude eest. Salitsüülhape koorib õrnalt peanahka, eemaldab ketenduse ja kõõma ning leevendab sügelust ja ärritust. Täpselt see, mida mul vaja oli! 


Peanahka rahustavalt mõjub veel ka mustika ja suhkruvahtra ekstrakt. Hernevõrse ektsrakt hakkab hoogsalt juuste elastsust ja tugevust taastama ning aitab ennetada nende murdumist. Ja lõpuks muidugi kofeiin, mis ergutab peanahka ja noorendab karvanääpse. Suhkruroo ekstrakti ülesandeks on niisutada sügavuti ja toita nii juukseid kui ka peanahka. Apelsini ja sidruniviljade ekstraktid aitavad säilitada peanaha ja juuste niiskustasakaalu. Lisaks kasutasin ORIBE Serene Scalp Balancing palsamit, millel on sama toime nagu šampoonil. Lisaks kingib ta juustele erakordse sileduse. Palsami leiad SIIT.


Üllatav avastus


Pärast pesu spreitasin juustesse ALTERNA Caviar Clinical Densifying Scalp peanahahoolduse - ikka selleks, et pusade lahti kammimise tõttu kaotatud juuksed ühel päeval tagasi saada. See toode sisaldab ainulaadset segu India karusmarjast ja punase ristiku ekstraktist ning on spetsiaalselt loodud selleks, et õrnalt niisutada ja puhastada peanahka ning soodustada loomulikult täidlasemate ja tihedamate juuste kasvu. Kiika kõnealust toodet SIIT.


Meeldiv üllatus


Kõige enam üllatas mind tõik, et kohe, kui hakkasin Oribe Serene Scalp Balancing sarja šampooni ja palsamit kasutama, ei läinud juuksed enam nii kiiresti rasvaseks. Tavaliselt pesen juukseid hommikul ja järgmisel hommikul vajan juba kuivšampooni, kuid nüüd püsisid juuksed kaks-kolm päeva täiesti puhtad. Esialgu ei saanud ma aru, kas selle väga mugava muutuse on teinud Oribe sarja tooted või ALTERNA Caviar Clinical Densifying Scalp Treatment. Kui poolteist kuud hiljem said Oribe sarja tooted otsa ja jätkasin tavaliste šampoonidega, mis ei keskendu peanaha tervisele, oli selge, et Oribe Serene Scalp Balancing tooted kinkisid mulle mitu lisapäeva, mil ma ei pidanud juukseid pesema. Oribe imelise šampooni leiad SIIT.


Öeldakse, et tervis kaob kui tuul ja tuleb tagasi justkui kõnniks mitukümmend miili vastu tuult. Nii võib öelda ka minu juuste tervise kohta - nad taastusid samm-sammult aga õiged tooted ja järjepidevus on alati võtmesõnda, et juuksed tasakaalu saada. 


Kokku kulus mul poolteist kuud, kui mõistsin, et minu varasem parukas on tagasi. Täna on nad isegi ilusamad, kui möödunud sügisel, mis viis mind mõttele, et hakkan Oribe Serene Scalp Balancing šampooni ja palsamiga iga paari kuu tagant endale turgutavat kuuri tegema. Lisaks imelistele juustele, kingivad need tooted mugavad lisapäevad, kui ei pea juuksepesule nii sageli mõtlema.


Ära unusta, et sooduskoodiga STELLA15 on Salonshopi veebipoes kõik täishinnaga tooted -15%.

Soovid nippe ja trikke, kuidas soenguid teha ja juukseid sättida minu Instagramist? Jääme sõbraks - minu Instagrami saad jälgida SIIN.


FOTOD: Senna Gansa

SHARE:

Girl Friday: Meet the Proper Red Kimono

Is the grass greener on the other side? Sometimes it really does seem that way. The first warm day of this spring to enjoy in a silk kimono awaited us in none other than Riga. It was nice to see how the sun was beaming over the whole city, people were sitting on the grass and eating lunch in parks and the tables at the fronts of restaurants were suddenly filled to the brim. The first day of Riga Fashion Week also took place in this sunny weather, as if the sun had given its blessing for the event.

The million dollar question is always: what should I wear? And my answer for the longest time has been: well, a kimono of course! As we know, silk is amazing for any occasion - it cools you down on a hot day and keeps you warm in the cold. So in celebration of Riga Fashion Week, I decided to wear my red silk kimono that my tailor trimmed in March, and debut it for this very occasion.

Something that I’ve realised is that this exact and completely deep red silk is very hard to find. I’ve bought red kimonos before, but when I open the package, they sometimes have brown undertones instead, which don’t go well with my skin tone. Other times the shade of red seems too pretentious and needs a much stronger makeup look. But I won the jackpot with this one and this spring’s first Girl Friday post is before your eyes! Happy Friday everyone!


Muru on mujal rohelisem? Vahel tõesti tundub nii. Selle kevade esimene kõige soojem päev, mida siidist kimonos nautida, ootas mind ei kuskil mujal, kui Riias. Mõnus oli vaadata, kuidas päike justkui tervet linna paitas ja inimesed istusid parkides, einestasid murul ning restoranide ette ilmusid äkitselt külastajaid tulvil lauad.

Sellesse päikesepaistesse jäi ka Riia Fashion Weeki esimene päev - justkui oleks ka ilm üritusele oma õnnistuse andnud. Miljoni dollari küsimus on alati üks ja sama - mida selga panna? Ja minu jaoks on juba pikemat aega lihtsamast lihtsam vastus - ikka siidist kimono. Siid on teadupärast imeline - palava ilmaga jahutab ja jahedaga annab sooja. Seega otsustasin Riia Moenädala puhul esimest korda kanda oma punasest siidist kimonot, mille lasin rätsepal juba märtsis parajaks kohendada. 

Jaapani tekstiilid on varsti juba viis aastat olnud minu kirg, mis ei näita raugemise märke. Vahel avan lihtsalt kapi, et siidi silitada. Üks, mida olen aga avastanud, on tõik, et sellist õiget ja üdini tumepunast siidist kimonot on väga raske leida. Olen ostnud punase kimono aga kui paki avan, on ta pruunika alatooniga ja ei sobi minu nahaga. Vahel on punane aga liiga mahe ja õhtuses valguses muutub toon millekski ebamääraseks. Ja olen kohanud ka sedavõrd pretensioonikat punast, mida kaunistab ühtlane kuldne muster ning mis vajab koheselt tugevamat meiki. 



Siinkohal võin võrdluse tuua punase huulepulgaga - maailmas on loodud miljoneid punaseid huulepulki aga selle sinise alatooniga õige värvi leidsin alles mõned aastad tagasi Lisa Eldridge`i valikust ja see kannab nime "Velvet Ribbon". 

Seda õiget punast kimonot jahtisin aga kolm aastat ja kui paki avasin, tundsin ta kohe ära. Mind võlub, et siidis on peidus muster ja lisaks kohtab imelisi värvilaike - türkiis, kollane, valge, roosa ... Muide, Tallinn Fashion Weeki külastasin kord just punases kimonos, mis osutus omaette väljakutseks. Miks? Sellest loe SIIT. Selle kevade esimene Girl Friday postistus on sinu ees. Soovin kõigile imeilusat reedet!

Outfiti detalid:

Kimono: vintage Käekott: Danse Lente Kingad: J.Crew




FOTOD: Anita Sibul, Barbara Kärtner

SHARE:

Wednesday, April 3, 2024

Perfume Portrait: Dolce & Gabbana "Devotion"’.



Let me tell you a story about a doll. Her name is Matryoshka. Usually we think of this doll when talking about somebody who’s two-faced. When you open Matryoshka, you’ll find another, smaller doll with a different appearance. When you pry open that smaller doll, you’ll find the next one. And so on. But I would compare Matryoshka to Dolce & Gabbana’s perfume ‘’Devotion’’.

I have so many different perfumes on my vanity table, which are all unique in their own right. Sweet, citrusy, powdery, fresh … But ‘’Devotion’’ is one, which keeps changing and adapting to your body. When I first sprayed this perfume on my wrist, I told myself: ‘’Too powdery! Not for me!’’ and the bottle was tucked away into my fragrance cabinet. A couple weeks later I came across it in a different way - I was given a small sample of it. On my way home, I decided to test it out again and had to admit to myself: ‘’Still too powdery.’

When I got home, I smelled the back of my hand and couldn’t recall which incredible fragrance I had sprayed on there before. And then I remembered - it was ‘’Devotion’’. Now I was shown a new side - it had become a tempting sweet perfume, where the powdery scent had faded into the background and instead a sweet freshness bloomed in the fragrance. I was on cloud nine!

I went back to my fragrance cabinet and now applied it on both of my wrists. At first it still seemed powdery. Then opened up a light sweetness, which at the same time wasn’t cloying. But this perfume had another appearance in store - about 30 minutes later this light citrusy breeze showed itself. When you dig deeper into how the creator of the perfume Olivier Cresp assembled it, you solve the mystery - the top and the lower notes meet the freshness of orange blossoms, then Madagascar vanilla’s sweetness steps into the game, which complements the irresistible gourmet combination of the sugary citrus fruits.

I often wear this fragrance with my cashmere shirt, silk scarf, tweed jacket and riding pants, because it holds warmth just as well as cashmere, silk and tweed. As we know, perfume can also seem three dimensional.

So out of all of the perfumes that I’ve tried out on this blog, this one is the most unique, because it has so many different faces. And finally - maybe this perfume is, in a way, a life lesson that we should give things more time and take it slower in our busy lives. Be it a painting at an art exhibition, which requires a bit more time for observation. Or a friend, who needs a listening ear. Or maybe, a perfume which speaks in so many different ways, that in turn, we need more time to understand them. One thing is for sure, if I had never paid attention to the secret language of this fragrance, I wouldn’t have a new favourite scent to brave the spring winds with.



Las ma jutustan sulle loo ühest nukust. Tema nimi on Matrjona ehk hellitusnimega Matrjoška. Kõige sagedamini räägitakse sellest nukust siis, kui kõneleme mitme näoga inimestest. Kui Matrjoška avada, tuleb sealt välja uue ilmega nukk ja kui uue ilmega Matroška lahti teha, leiad eest järgmise. Ja nii edasi. Mina võrdleksin Matrjonat aga hoopis Dolce & Gabbana parfüümiga “Devotion”.


Kui palju on minu peeglilaual olnud erinevaid parfüüme, mis kõik erisugused. Magusad, tsitruselised, puudrised, värsked … Kuid “Devotion” on üks nendest, mis aina muutub ja muutub sinu kehal. Kui ma seda parfüümi esmakordselt käele pihustasin, ütlesin endale: “Puudrine! Pole minu jaoks!” ja parfüüm rändas minu lõhnakappi. Paar nädalat hiljem ristusid minu teed selle lõhnaga teisel viisil - mulle anti parfüümi väike sämpel. Ja kui ma koduteel otsustasin lõhna uuesti testida, pidin taas nentima: “Ikka puudrine.”


Koju jõudes nuusutasin uuesti oma käeselga ja ma ei mõistnud, mis imelist lõhna olin sinna ennist piserdanud. Ja siis meenus mulle - “Devotion”. Nüüd näitas ta mulle oma uut palet - temast oli saanud võrgutavalt magus parfüüm, kus puuder oli jäänud tagaplaanile ja pigem tärkas lõhnas võrgutav magus värskus. 


Läksin oma lõhnakapi juurde ja tuhistasin seda lõhna nüüd juba mõlemale käele. Esmalt oli ta ikka puudrine. Siis avanes minu käel kerge magusus, mis polnud samas lääge. Kuid sellel lõhnal on varuks veel üks ilme - umbes 30 minutit pärast nahal kandmist tuleb esile kerge tsitruseline tuuleiil. Ma olin seitsmendas taevas! Kui süveneda, kuidas lõhnalooja Olivier Cresp on parfüümi kokku pannud, saab eelnev mõistatus selgeks - lõhna ülemistes ja alumisest nootodes kohtuvad apelsiniõite värskus ja siis astub mängu Madagaskari vanilli magusus, mida täiendab omakorda suhkrustatud tsitruseliste ahvatlev gurmee kooslus. 


Mina kannan seda lõhna sageli just oma kašmiirist pluusi, siidsalli, tviidjaki ja ratsapükstega, sest ta hoiab sooja sama hästi, kui kašmiir, siidsall ja tviid. On ju ka parfüüm kolmedimensiooniline.


Ehk kõigist lõhnadest, mida olen Stellariumis läbi aegade testinud, on just see parfüüm kõige omanäolisem, sest tal on nii mitu nägu. Ja lõpetuseks - ehk on see lõhn meie kiires elutempos omamoodi õppetund, et annaksime ja võtaksime aega. Olgu see kunstinäitusel maal, mis vajab viivukese rohkem silmitsemist. Või sõber, kes vajab ära kuulamist. Või sootuks parfüüm, mis kõneleb nii mitmes keeles, et vajab omakorda aega. Üks on kindel, kui ma poleks selle lõhna salakeelde süvenenud, poleks mul uut lemmikut, millega kevadiseid tuuli trotsida.


* koostöö
SHARE:

Tuesday, April 2, 2024

Stellarium Beauty Box: "Aprill! Aprill" on kohal


Aprill koos tormi, tuule ja vihmaga on kohal. See tähendab vaid üht - Stellarium Beauty Box, mis on alati tulvil üllatusi, ootab Sind. Aeg on ennast premeerida kõigi nende külmade ilmade kiuste, mis ei taha taanduda. 

Läbi kümne aasta olen Stellarium Beauty Boxi teinud suure armastusega just nendele naistele, kes teavad, et väike preemia iseendale kulub alati ära. See on ideaalne võimalus kinkida endale parfüüm, hellitada end uue kehakreemiga ja nautida neid üllatus, mida oleme sinu jaoks varunud. Hinnakem ja premeerigem ennast!

Nagu tavaks sätime Stellarium Boxi kokku pidades silmas sinu personaalset ankeeti ja nii leiad meie roosas kuldse kirjaga karbikeses tooted, mida just sinu hing ihaldab.

Millised brändid sind märtsis Beauty Boxis ootavad? Meil leidub nii nahahooldustooteid kui ka dekoratiivkosmeetikat. Boxis on ootavad sind järgmised firmad:  Carolina Herrera, Jean Paul Haultier, Antonio Banderas, Chloé, Salvatore Ferragamo, Payot, Coach, Korres, Montblanc, OPI, Vera Wang, Beekman, Elizabeth Arden ja mõistagi jätame mõned brändid hoopis saladuseks, sest kes meist üllatusi ei armastaks?  

Nagu eelpool mainitud, sisaldab iga Stellarium Beauty Box muu hulgas täissuuruses parfüümi - spetsiaalse lõhna valime sulle välja Sinu ankeeti silmas pidades. Oleme aastaid hoidnud Stellarium Beauty Boxi hinna 100€ juures ja kuigi hinnad tõusevad kõikjal üsna hoogsalt, maksab meie karbike üllatusi endiselt 100 eurot ja see summa sisaldab kättetoimetamiskulu. 

Soovid endale Stellarium Boxi? Kirjuta info@stellarium.ee ja Sinuga võetakse ühendust. 

SHARE:

Monday, March 11, 2024

Mis on ühist Luisa Rõivasel ja Jackie Kennedyl? Loomulikult nende abikaasad!



Riigikoguliige Luisa Värk on pidanud viimastel kuudel vastama kümnetele küsimustele, mida õigupoolest ükski abielunaine kuulda ei sooviks. Veelgi enam - ilmselt on Luisal tulnud alla neelata mitu mõrudat pilli, mida abikaasa Taavi Rõivas on perele korraldanud.    

Olen seda draamat pikalt jälginud, kuniks leidsin huvitavaid võrdluseid lähiajaloost. Aga alustagem Luisast. Proua Rõivasest on Eestis saanud tänu oma abikaasale naine, kelle tugevust imetletakse aga keda ka kontori kohvinurgas haletsetakse. Isegi tänavusel presidendiballil, kui kõik tähistasid rõõmsalt Eesti sünnipäeva, pidi Luisa vastama küsimustele, mis puudutasid tema mehe sügisest skandaali Eesti esibravuuritari Brigitte Susanne Hundiga.

Jackie versus Luisa 

Kui heita pilk ajalukku, siis leiab üsnagi ootamatult Luisa Rõivase ja Ameerika Ühendriikide esileedi Jackie Kennedy eludest fenomenaalseid paralleele. Kui Jackie Kennedy tulevase presidendiga abiellus, ei arvestanud ta, et John F. Kennedy ei muuda oma käitumises mitte kui midagi ja jätkab eluviisi, justkui oleks ta jätkuvalt seiklus- ja seksihimuline poissmees. Jackie pidi elama üle alandavaid situatsioone, kus tema abikaasa kadus peolt järjekordse kaunitariga mõnda privaatsesse ruumi ja ilmus sealt püksilukk lahti välja. 

Veel vähem oli Jackie arvestanud, et tema abikaasa võtab peolt mõne kaunitari ühes, sõidab autojuhiga minema ja jätab oma naise üksinda. Ja Jackie polnud ainus, kes seda kõike nägi - Ameerika koorekiht sosistas ja pööritas silmi. Nagu Jackie eluloo autor David Heymann kirjutab: “Jackie ei kujutanud mitte iial ette, et saab sellise avaliku alandamise ja naeruvääristamise ohvriks.” 

Lõpuks ähvardas ta lahutusega. John F. Kennedy miljonärist isa Joe lahendas selle olukorra nii nagu seda ikka rikkad neile omaselt teha oskavad - rahaga. Äiapapa maksis Jackiele miljon dollarit, et abielu jääks püsima ja hüvitisi sai tulevane esileedi ka siis, kui abikaasa talle koju soovimatuid haiguseid tõi. Viimased tõigad kõnelevad Jackie elust ja siinkohal võrdlused Rõivaste abieluga puuduvad täielikult.

Seksisümbolid BSH ja Marilyn Monroe

Kõige rohkem meelehärmi valmistas Jackiele tema abikaasa armulugu Marilyn Monroega. Kuigi J.F.K lävis ka paljude teiste tuntud ja tundmatute naistega, oli Monroe seksapiil kogu maailmale teada. Milline naine ikka rõõmustaks, kui tema meest seostatakse romantilisel viisil maailma suurima seksisümboliga, kes laulab talle läbipaistvas selga õmmeldud kleidis: “Happy birthday, mr President!”

Brigitte Susanne Hunt valiti aastal 2020 Eesti seksikaimaks naiseks. Skandaalide osas on ta juba ammu teinud ära bravuuritar Anu Saagimile. Ja just Brigitte oli see, kellega tol saatuslikul TV 3 peol Taavi Rõivas end sedavõrd vabalt tundis, et koos veedeti aega ka meeste WC-s. Sellist skandaali endise seltskonnareporteri ja kirgliku kollase meedia jälgijana justkui ei mäletagi.

Skandaal pärast pulmi


Paraku pole see Taavi Rõivase esimene ega viimane skandaal. Aastal 2017 sügisel sündis Rõivase suurim skandaal, sest pilti ilmus naine, kes kirjeldas, kuidas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ametliku delegatsiooni liikmed panid Malasias peo püstiMõistagi ei puudunud ürituselt ka Taavi Rõivas, kes väidetavalt ühte naist ahistas. Daam, kes on tänaseni anonüümne, kirjeldas detailselt seiku, mida pole vist mõtet korrata. 


Kõik see toimus vaid mõni aeg pärast Taavi ja Luisa muinasjutulisi pulmi ja ei mõjunud ilmselt ka kuigi lõõgastavalt Malaisias puhkavale Luisale. Siiski ilmusid Taavi ja Luisa koos Mihkel Raua saatesse, kus Luisa nentis, et usub oma meest, samas on ta skandaalist häiritud, sest perel ja lastel on raske. 

Kui skandaal nimetu daamiga võis esialgu olla raske, siis kindlasti karastas see Luisat tulevaste tormide jaoks piisavalt. Tänaseni annab ta vastuseid oma abikaasa mõtlematu käitumise pärast. Selliseid Peeter Paani sarnaseid mehi on nukker vaadata aga nagu näha, leiab neid igalt kontinendilt.

 

Sarnased ja erinevad


Ühes kategoorias on Jackie ja Luisa siiski totaalselt erinevad - kui Jackie Kennedy troonis aastaid maailma kõige paremini riietuvate naiste nimekirjas, siis Luisa on oma valikute pärast saanud moepolitseilt puid alla. Ja veel teinegi võrdlus, kus need kaks naist on võrreldamatud - erinevalt Jackie Kennedyst, kes ei andnud kunagi intervjuusid ega kirjutanud ise oma elulugu, on Luisa intervjuudele avatud. Küllap töö riigikogus omal kombel kohustab.

Peale skandaalse abikaasa on Jackiel ja Luisal teisigi sarnasusi. Meie ühised sõbrad räägivad Luisast kui suurepärasest perenaisest, kelle kokakunst on sedavõrd kõrgel tasemel, et need, kes on korra Rõivaste juurde õhtusöögi kutse saanud, loodavad, et see juhtub õige pea uuesti. Jackie Kennedy oli samuti võõrustajana klass omaette, kuid tema road valmistas kokk. 


Üks on selge - ei Jackie oma eluajal ega Luisa siin ja praegu pole seiklustest puudust tundnud. Luisa elu juba igavaks ei kisu, sest pühapäeval tuli uudis, et abikaasa Taavi Rõivas tõsteti Helsingis Jaapani lennult maha. Asjaolud on selgitamisel. Versioone palju. Pakendikeskus igatahes ei maga: „Ärireis Jaapanisse või puhkus Soomes. Lennates on palju turvalisem, kui korgid püsivad pudelitel kindlalt peal,“ viskab Pakendikeskus nalja oma värskes reklaampostituses vihjates Rõivasele. Luisa kirjutas omakorda Instagramis krüptilise sõnumi, kuidas ta endas rahu säilitab. Siinkohal on vast kohane kirjutada: “To be continued…” 


* Seltskonnaelu innuka vaatlejana olen pikalt otsinud kohta, kus avaldada päevakajalistel teemadel läbi oma vaatenurga arvamust ja tuua ootamatud võrdlusi. Lõpuks otsustasin, et minu elustiiliblogi sobib selleks kohaks ideaalselt. Teretulemast blogi uude rubriiki: "To be continued…" Kui me varem ei kohtu, siis Instagramis kindlasti - minu tegemisi saad jälgida SIIN.


FOTO: Amin Hasani

SHARE:
Blogger Template Created by pipdig