Saturday, September 16, 2017

Homemade ice cream is the best!


Homemade ice cream is the best one! This recipe is a lovely combination of flavours where the bitter coffee and rich sweet caramel form a beautiful duo. The rest is a very simple, the ice cream contains four ingredients and if you wish you can leave out the Vana Tallinn liqueur (for example if you're planning on giving the ice cream to kids). You won't need an ice cream maker. The only tools are a mixer, a bowl, and a freezer box.


What's needed?  

Caramel-coffee ice cream  
8 dl of 35% cream 
2 x 300 g package of caramel condensed milk 
2 x 35 ml really strong espresso (I prefer coffee made of Lavazza beans) 
2 tbsp Vana Tallinn liqueur  

How to prepare?

Whip the cream with condensed milk into an airy and soft foam. Don't over-whip. Add espresso and liqueur and stir. Pour into a plastic box or some other suitable container and place into the freezer. Take the ice cream out of the freezer 15 minutes before serving and make ice cream balls with an ice cream spoon that has been dipped into hot water. Serve with coffee or use the ice cream instead of cream or milk with hot coffee. This ice cream goes well with coffee, but you can also use it instead of cream, and put a ball of it into a good hot coffee.

Explore Tuuli Mathiesen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".


Kõige-kõige maitsvam isetehtud jäätis ja meie ühe suureks lemmikuks on saanud kohvimaitseline karamellijäätis. Teen juba mitmendat portsu. Hästi mõnus maitsete kooslus, kus mõrkjas kohvimaitse ja külluslikult magus karamell koos ilusa duo moodustavad. 

Muus osas on aga tegemist hästi lihtsa valmistuskäiguga neljast komponendist koosneva jäätisega ja soovi korral võib Vana Tallinna ka välja jätta (kui on näiteks plaanis lastele seda jäätist pakkuda). Jäätisemasinat see ka ei vaja. Ainukesteks töövahenditeks on mikser, vahustamiskauss ja külmutamiseks vajalik karp.

Mida sa vajad?

8 dl 35%-list koort 
2x300 g pakk karamellist kondenspiima 
2x35 ml hästi kanget espressokohvi (mina eelistan Lavazza ubadest valmistatud kohvi) 
2 sl Vana Tallinna likööri 

Kuidas valmistada?

Vahusta koor koos kondenspiimaga õhuliseks ja pehmeks vahuks. Väldi ülevahustamist. Lisa espressokohv ja liköör ning sega läbi. Kalla plastist karpi või muusse sobivasse nõusse ja aseta sügavkülma. Külmunud jäätis tõsta ca 15 minutit enne serveerimist toatemperatuurile ja tõmba kuuma vette kastetud jäätiselusikaga jäätisest pallid. Paku kohvi juurde või kasuta jäätist koore või piima asemel kuuma kohviga - ideaalne neil jahedatel suvepäevadel!

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

Sunday, September 10, 2017

Dresses and trainers: still a big no?


This summer saw the appearance of quite a few flowing dresses in my wardrobe. Weather permitting, I put on a dress, grabbed a basket, and went for a walk. This is my favourite flowing dress - I mixed it with either white or blue trainers. Strange, when I posted a photo series on the blog a few years ago where I was wearing a dress with trainers, I got quite various comments.

My readers were mainly surprised about how I mixed trainers with a suit. Not in a bad way, but there were plenty of surprised faces. I talked to a few friends about the feedback from readers at the time, and it turned out that they wouldn't mix trainers and dresses either... Now, three years later, both friends wear dresses with casual shoes and their outfits are truly inspiring. So I thought I should ask my readers what's their attitude three years later. Are dresses and trainers still a no or can it be done? We did this photo shoot a few days before the weather got rainy. I stubbornly put on a summer dress, grabbed my basket, and went to town. Although many were wearing jackets already, I didn't feel the cold. I was walking in the park and happily enjoyed the sun. It seems that wind also favoured this photo shoot - look how nicely it plays with my dress hem in the first photo.




Sel suvel ilmus minu kappi mitmeid lendlevaid kleite. Iga kord, kui ilm vähegi lubas, panin kleidi selga, haarasin korvi käevangu ja võtsin mõne jalutuskäigu ette. Minu lemmikuim oli just see lendlev kleit, mille miksisin kas valgete või siniste tossudega. Veider, kui ma paar aastat tagasi esimest korda postitasin blogisse pildiseeria, kus kandsin tosse ja kleiti, sain väga erinevaid kommentaare.

Peamiselt imestasid paljud lugejad, kuidas ma ometi tossud ja ülikonna kokku miksisin. Keegi polnud pahatahtlik, kuid imestust tõepoolest jagus. Toona rääkisin ka paari oma sõbrannaga lugejate vastukajast ja ilmnes, et ka nemad pole (iial) nõus tosse ja kleite miksima... Nüüd, kolm aastat hiljem kannavad mõlemad kleite ja vabaaja jalanõusid ning nende outfitid on tõeliselt inspireerivad. Seega mõtlesin lugejatelt uurida, milline täna sinu suhtumine? Kas kleit ja tossud on jätkuvalt täiesti out või võiks mõnes äärmislikus olukorras siiski kõne alla tulla? Selle pildiseeria tegime paar päeva enne, kui ilmad päris vihmaseks pöördusid. Panin kangekaelselt suvekleidi selga, haarasin oma korvi ja läksin linna peale. Kuigi paljud olid juba jopedes, ei tundnudki ma külma. Jalutasin pargis ja rõõmustasin päikese üle. Tundus, et ka tuul oli selle pildiseeria poolt - vaata, kui ilusti ta minu kleidisabaga avapildil mängib. 


PHOTOS: Meisi Volt
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig