Saturday, April 4, 2015

What to Do with Leftover Easter Eggs?


Easter is in full swing and since I often wonder what to do with all these coloured eggs, then Tuuli Mathiesen's blog comes to the rescue in these questions. Today I'm sharing a recipe that in Tuuli's words, speaks to you instantly, and very loudly.

Tuuli writes as follows in her blog: "My family and guests can confirm that this dish is on our table quite often. Especially when a bunch of beautiful colourful chicken, duck, or goose eggs have just arrived from Kopra Karjamõis. This combination is charming because it works so well, and at the same time it's easy to prepare."  


What's needed?  


Tonnato sauce: 


2dl thicker good mayonnaise 

200g tuna in oil (with the oil) a few anchovies fillets (once I'd ran out of anchovies and used sprat instead - it worked really well 
a bit of lemon juice 
a few gloves of garlic you can also add a few capers 
salt and pepper  

Work all the ingredients into an even mass in a food processor. Season according to taste.  To serve, combine boiled eggs (with soft yolks), romaine lettuce (I like Baby Gem mini lettuce, where you can plant a piece of egg into each leaf), and capers. I also added garlic sprouts. I found them recently from Rimi and they're a truly wonderful addition to a salad. Different springtime spouts suit the combination superbly, so who's busy sprouting at the moment, can simply add spouts they have handy.



Explore Tuuli Mathiesen's other recipes in her wonderful blog "Ise tehtud, hästi tehtud".




Lihavõtete ajal tekib mul alati küsimus, mida ometi kõigi nende värvitud munadega peale hakata? Õnneks andeka Tuuli Mathiseni toidublogi nendes küsimustes mind ega sind juba hätta ei jäta. Täna jagan retsepti toidust, mis kõnetab Tuuli sõnul kohe ja väga valjul häälel. Peaosas munad!

Tuuli kirjutab oma blogis: "Kodused ja külalised võivad tunnistada, et seda rooga satub meie lauale ikka päris sagedasti. Eriti kui parasjagu on Kopra Karjamõisast värske kogus ilusaid värvilisi kanamune, pardi- või hanemune saabunud. Võluv on see kooslus oma toimivuse ja samas valmistemise lihtsuse tõttu."

Mida sa vajad?

Tonnato kaste: 
2 dl paksemat head majoneesi 
200 g tuunikala õlis (koos õliga) paar anšoovisefileed (kord oli anšoovis otsas ja asendasin kilufileega - toimis väga hästi) 
veidi sidrumimahla 
paar küüslauguküünt 
võid lisada ka veidi kapparit soola ja pipart 

Kuidas valmistada?

Töötle purustajas või köögikombainis kõik koostisosad ühtlaseks. Maitsesta endale meelepäraseks.

Serveerimiseks kombineeri taldrikule keedetud pehme munakollasega munad, Rooma salat (mulle meeldib Baby Gem minisalat, kuhu igasse salatilehte saab munasektori istutada) ja kapparid. Mina poetasin peale veel idandatud küüslauguseemneid. Neid leidsin hiljuti Rimist ja need on tõeliselt mõnusad salatilisandid. Kevadised erinevad idud sobituvad komplekti suurepäraselt ja kellel idandamine hetkel käsil, võib puistata lihtsalt neid idusid, mis käepärast. Mida teed sina lihavõttemunadega, mida vahel ehk liiga palju koguneb. Jaga kommentaariumis oma nippe!

Vaata Tuuli Mathiseni teisi retsepte tema värvikast blogist "Ise tehtud, hästi tehtud", mille leiad SIIT.
SHARE:

3 comments

  1. Tundub isuäratav! Olen just viimasel ajal otsinud mingit teist moodi salati ideed ja see tundub proovimiseks väga mõnus. Minule meeldib pärast munadepühi ülejäänud munadest munavõiet teha. Nii hea on hommikul röstsaia peale panna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen suur munavõie austaja. Seda saab leivale määrida, rohelist sisse segada ja vahel küüslauku. Ühesõnaga kõik on võimalik!

      Delete
  2. Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging
    for? you make blogging look easy. The overall look
    of your web site is excellent, let alone the content!


    Have a look at my weblog; cooking tips

    ReplyDelete

Blogger Template Created by pipdig