Friday, October 26, 2012

Tiiger Titi ja esimene lumi

Milline üllatus täna hommikul meid tabas. Lumi oli maha sadanud ja maa valge. Tütar uuris kohe, et kas nüüd hakkavad juba päkapikud käima? Kui me õue läksime, et pisut asja uurida, siis ühegi päkapiku jälge lumel veel polnud. Küll aga tegime esimese lumesõja, kus ma sain kõvasti pähe. Lõpuks korjasime pisut lehti ja selle päeva mäletuseks paneme need raamatu vahele kuivama.  

Tervitan selle postitusega oma armsaid lähedasi, kes kuskil palmi all praegu pikutavad. Kõige viimasel pildil poseerib tiiger Titi. Nii Titi kui kõik teised siin Tallinnas igatsevad teid väga. Nagu pildilt näha, korjasin kapist välja oma kasuka. Näib, et kergem sügismantel tuleb talveunne panna ...


SHARE:

Tuesday, October 23, 2012

Ma nägin sind "Terevisioonis"!

Käisin reedel "Terevisioonis" külas, kus rääkisin sellest, kuidas oma kingad väärikalt talvepuhkusele saata. Hommik algas minu jaoks meeleolukalt vara - ärkasin kell viis ja sõitsin läbi inimtühja linna telemajja. Kaasas oli mul kaks suurt kotti kingi ja erinevaid vahendeid, millega oma suviseid jalavarje poputada. 

Terevisiooni rõõmus pere oli imetore - kõigil lai naeratus juba varahommikul näol ja Katrin Viirpaluga oli lihtsalt lust rääkida. Jagan sinuga ka Terevisiooni linki, kus saab täpsemaid näpunäiteid. Muuhulgas meisterdasime koos Katriniga valmis kingapadjad, mis aitavad niiskust imada ja hoiavad kinga fassongi.

 
Aitäh Terevisioonile, Katrinile ja Laurale. Mul oli imetore. 

Üks koomiline seik juhtus veel. Õhtul läksin toidupoodi ja valisin parasjagu perele jahutatud broilerit. Üks mees tuli minu juurde ja ütles: "Nüüd me teame, kuidas kingade eest hoolt kanda." Mina siis naeratasin, jahutatud broiler ühes käes ja maisikepikesed teises käes ... Njah.

Igatahes. Kui sul on häid nippe, kuidas kingi paitada ja poputada, siis jaga oma hüva nõu kindlasti Stellariumi kommentaariumis. Sinu kommentaar on mulle tähtis ja paneb südame rõõmsamalt põksuma.

Klippi näed SIIT.
SHARE:

Monday, October 22, 2012

Eesti toidu nädala õhtusöök

Läinud nädalal toimus Meritoni hotellis Eesti toidu nädala pidulik õhtusöök. Kuna Meritonis oli tegemist esimest korda just Eesti toitude õhtuga, siis ma ootasin seda galat suure uudishimuga. 

Mind huvitas, milliseid üllatusi see meile nii tuntud köök pakub. Ja üllatusi jagus - alates punapeedi želeest kuni maapirni kreemsupini. Menüü koostasid Meriton Grand Conference & Spa hotelli sous-chef´d Timo Ruutu ja Andres Penno. Kasutati ainult kodumaist toorainet ja palju just väiketootjate toodangut. 


Lisaks roogadele pakkus oivalise üllatuse võimas muusikaline pool. Muusikalist meelelahutust olid kutsutud pakkuma noored muusikud Aarne Saluveeri juhtimisel. See oli üldse imeline õhtu, kus kõik langes nii hästi kokku. Sel hetkel, kui laul üles võeti, oli taevas akna taga sulnilt sini-must-valge. Saluveeri kava, kus muuhulgas lauldi Nukitsamehest tuntuks saanud "Kodulaulu", on üks ilusamaid, mida olen nendel õhtusöökidel näinud ja kuulnud. 

Siin on väike ülevaade roogadest, mida tol õhtul pakuti.


Tallinna Vürtsikilu salat, "Uppunud" talumuna, punapeedi želee- ja majonees. Lisaks pakuti klaasikest tillimaitselist viina


Klaasike Trivento Tribu Torontes veini



Maapirni kreemsupp "Muhe & Mahe" ja kadakajuustu grissini


Minu lemmik oli Järveotsa vutt, mille juures oli mõnus ahjutomat, hernekreem ja metsaseene frikasse


Põhiroaks oli Saaremaa põdra sisefilee, Rebase talu õuna tartar, röstitud ahjujuurviljad ja vaarika demi-glace. Rebase talus käisin sel suvel külas ja siinkohal tervitan nende toredat perekonda


Magustoiduks pakuti Tubri talu kitsejuustu vahtu, kama ja astelpaju sorbeed 

Ja oligi aeg koju minna. Just Nukitsamehest tuntud "Kodulauluga" lõppes ka see õhtu. Küünlad olid peaaegu lõpuni põlenud ja süda oli soe ... 

 
SHARE:
Blogger Template Created by pipdig